- Home
- Politic
- Economic
- Social
- Externe
- Sănătate
- Sport
- Life-Inedit
- Meteo
- Healthcare Trends
- Economia digitală
- Angajat în România
- Ieși pe plus
- Video
Tănăsescu: Majorarea unor taxe în acest an ar fi o mare greşeală
Reprezentantul României la FMI, Mihai Tănăsescu, consideră că majorarea taxelor într-o perioadă de recesiune ar fi o mare greşeală, nu o soluţie, şi crede că Guvernul are alternative, cum ar fi accelerarea reducerii cheltuielilor sau o încasare mai bună a taxelor existente.
Tănăsescu: Majorarea unor taxe în acest an ar fi o mare greşeală (Imagine: Luiza Puiu/Mediafax Foto)
"Punctul meu de vedere este foarte clar. Ar fi o mare greşeală ca anul acesta, într-un an de recesiune, să existe totuşi majorarea unor taxe. Cred că există suficiente alte măsuri care pot fi luate pentru a elimina această posibilitate în 2010", a spus Tănăsescu.
El a precizat că printre soluţii ar fi accelerarea reducerii cheltuielilor curente sau îmbunătăţirea colectării taxelor existente.
"Pot fi, cred eu, avute în vedere operaţiuni de eliminare a unor costuri într-o viteză mai mare, a unor cheltuieli curente mă refer, poate şi o încasare mai bună a taxelor existente. Trebuie identificate şi eliminate aceste posibilităţi de scurgere de încasări. Nu cred că este o soluţie să mărim taxele anul acesta", a cspus pentru MEDIAFAX reprezentantul României la FMI.
ULTIMELE ȘTIRI
-
Elon Musk se implică tot mai mult în conflictele globale: După discuția cu Zelenski și Trump, miliardarul s-a întâlnit într-o locație secretă cu ambasadorul Iranului la ONU
-
Liderul nord-coreean Kim Jong Un ordonă producerea în masă a dronelor explozive
-
Războiul din Ucraina, ziua 996. Zelenski: Zece puncte ale planului intern de rezilienţă vor fi prezentate săptămâna viitoare / Noi sancţiuni împotriva Rusiei din partea UE
-
Guvernatorul Băncii Angliei îndeamnă la reconstruirea relaţiilor cu UE: Brexitul a subminat economia
Guvernatorul BNR Mugur Isărescu a declarat miercuri că nu este adeptul vreunei majorări de taxe, care ar înrăutăţi situaţia economiei, aflate încă în recesiune, soluţia pentru reducerea deficitului fiind diminuarea cheltuielilor sociale şi curente şi alocarea de bani pentru investiţii.
"Dimpotrivă, considerăm că într-o perioadă de activitate economică slabă, încă de recesiune, o asemenea decizie nu este binevenită. Părerea mea este că ar înrăutăţi situaţia, dar nici (nu pot, n.r.) să spun că putem să rămânem aşa, cu presiuni sociale şi politice, de cheltuieli bugetare mari, care - repet - merg spre 40%, uneori chiar mai mult, şi cu venituri care nu pot să fie mai mari de 30-31% din PIB", a completat Isărescu.
Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.
CANCAN.RO
GANDUL.RO