- Home
- Politic
- Economic
- Social
- Externe
- Sănătate
- Sport
- Life-Inedit
- Meteo
- Healthcare Trends
- Economia digitală
- Angajat în România
- Ieși pe plus
- Video
Tănăsescu: Şocurile externe se resimt mai puternic în România decât în alte state din regiune
Şocurile externe se resimt mai puternic în România decât în alte state din regiune, neîncrederea în piaţa internă fiind accentuată de o serie de factori, precum lipsa predictibilităţii politicilor economice şi a unor măsuri concrete pentru reducerea deficitelor, afirmă Mihai Tănăsescu.
Tănăsescu: Şocurile externe se resimt mai puternic în România decât în alte state din regiune (Imagine: Mediafax Foto)
Până în prezent, impactul crizei financiare internaţionale s-a resimiţit, direct, în domenii în care fluxurile externe de capital au o pondere foarte mare precum piaţa de capital sau cea valutară, dar şi indirect, în sensul accelerării inflaţiei şi diminuării creşterii economice, a declarat, într-un interviu acordat agenţiei MEDIAFAX, Mihai Tănăsescu, consilier la Fondul Monetar Internaţional (FMI) din partea României şi fost ministru al Finanţelor.
Reprezentantul FMI este de părere că economia României va continua să crească în acest an aproape de ritmul din 2007, dar întrevede un avans mai redus în 2009, când întreaga Europă va resimţi din plin şocul turbulenţelor de pe pieţele financiare.
ULTIMELE ȘTIRI
-
Ce înseamnă să fii președinte? Alexander Lukașenko spune că este treaba unui bărbat: „Doamne ferește să fie aleasă o femeie în Belarus”
-
Liderul nord-coreean Kim Jong Un ordonă producerea în masă a dronelor explozive
-
Războiul din Ucraina, ziua 996. Zelenski: Zece puncte ale planului intern de rezilienţă vor fi prezentate săptămâna viitoare / Noi sancţiuni împotriva Rusiei din partea UE / Biden, presat de Europa pentru a spori sprijinul pentru Ucraina înainte de încheierea mandatului
-
Guvernatorul Băncii Angliei îndeamnă la reconstruirea relaţiilor cu UE: Brexitul a subminat economia
Tănăsescu a atras atenţia că menţinerea unei perspective de aterizare uşoară a economiei româneşti trebuie însoţită de politici adecvate atât fiscale, cât şi monetare, cu diminuarea an de an a deficitului fiscal consolidat, cu o coordonare mai atentă şi cu politicile comerciale care să ducă la absorbirea şi depăşirea şocurilor externe.
El consideră că un angajament mai ferm al clasei politice faţă de programul de convergenţă la zona euro ar aduce un spor de credibilitate, cu influenţă pozitivă asupra stabilităţii monedei naţionale.
Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.
CANCAN.RO
GANDUL.RO