Ţara din Europa în care clienţii Tesla au făcut greva foamei împotriva lui Elon Musk. Cum i-a sfidat miliardarul după protest
Publicat: 02 09. 2022, 07:57
Actualizat: 02 09. 2022, 08:10
Daniel Contescu
În Norvegia, clienţii Tesla au făcut greva foamei, pentru a-i atrage atenţia lui Elon Musk. Greva foamei este, în mod normal, asociată cu cauze nobile, iar activiştii care au ales această formă extremă de protest au făcut acest lucru pentru a sensibiliza publicul cu privire la probleme de mare impact.
Nu este cazul unui grup de proprietari norvegieni de Tesla. La sfârşitul lunii august, aceştia au optat pentru un post de 24 de ore, încercând astfel să atragă atenţia presei şi să le aducă la cunoştinţă nemulţumirile faţă de unele caracteristici ale autoturismelor de marcă. 17 maşini Tesla au scris mesajul: „Help” (Ajutor).
Calitatea proastă a produsului Tesla stă la baza protestului. Grupul de nordici a intrat în greva foamei pentru a exprima numeroasele plângeri ale proprietarilor de Tesla, inclusiv dificultăţi de pornire la rece şi uşi blocate de gheaţă (probleme obiectiv tipice ale ţărilor nordice), dar şi probleme de ordin general, de la umflături ale tapiţeriei scaunelor şi infiltrarea apei în portbagaj, până la îngălbenirea marginilor touchscreen-ului de la bord.
Probleme care, la prima vedere, nu par a fi printre cele capabile să zguduie o naţiune. Protestul s-a extins apoi, cu alţi clienţi Tesla plângându-se de probleme în timpul fazei de încărcare, de o durată de viaţă mai scurtă a bateriei decât a promis constructorul şi de staţii de încărcare care nu sunt compatibile cu modelele mai vechi, sfidând sloganul „Reîncărcare gratuită pe viaţă”.
În ziua grevei din Norvegia, Musk a postat despre postul intermitent
Scânteia care a aprins fitilul pare să fi fost lipsa asistenţei primite în atelierele autorizate şi o anumită lipsă de asistenţă din partea serviciului clienţi Tesla, compania fiind acuzată că nu răspunde deloc la telefon.
Apelul către Elon Musk din Norvegia nu este de neglijat. Norvegia este una dintre ţările în care populaţia deţine mai multe Tesla pe cap de locuitor decât oricare altă ţară din lume. Erlend Mørc, purtătorul de cuvânt al grupului, care nu deţine în prezent o Tesla, i-a transmis un ultimatum fondatorului producătorului de maşini:
„Acum că greva s-a încheiat, sper că Tesla va asculta… Este în interesul lor, pentru că dacă prea mulţi oameni întâmpină aceste probleme, alţi producători auto vor fi gata să le ia locul”.
Nu este clar, însă, dacă evenimentul i-a atras într-adevăr atenţia lui Elon Musk sau a fost doar o coincidenţă faptul că CEO-ul Tesla a postat pe Twitter, în ziua încheierii grevei foamei un mesaj în care laudă beneficiile
postului intermitent
.
Articole recomandate
România nu mai este pe ultimele locuri din Uniunea Europeană, în privința salariului minim
Donald Trump, suspectat că a manipulat piața în legătură cu suspendarea tarifelor
Mașini chemate în service. Sunt vizate 20 de modele Toyota și Mercedes vândute între 2001 și 2018
Portul Santos din Brazilia încearcă să atragă nave mai mari
Secretarul Trezoreriei SUA, în vizită la Buenos Aires
Prada cumpără Versace cu suma de 1,25 miliarde de euro
Burduja: Peste 30% din energia României este produsă de eoliene
Procter & Gamble, vizată de o investigație antitrust a Comisiei Europene
Știrile zilei
Știri externe
Social
Politic
Economic
Video
Sport
Life-Inedit
Cultură-Media
Horoscop
Meteo
Sport
Ştiinţă-Sănătate
Tehnologie
Comunicate