Prima pagină » Economic » Ţara în care ceapa a devenit un lux: un kilogram costă dublu faţă de un pui întreg

Ţara în care ceapa a devenit un lux: un kilogram costă dublu faţă de un pui întreg

În Filipine, preţul cepei a crescut atât de mult încât acum costă mai mult decât carnea de pui sau de vită.
Ţara în care ceapa a devenit un lux: un kilogram costă dublu faţă de un pui întreg

La filipinezi, tradiţia de a găti cu usturoi şi cu ceapă datează de pe vremea colonizării spaniole.

Dar, de aproape o lună, ceapa a devenit o legumă de lux pentru locuitorii acestei ţări.

Din cauza creşterii preţurilor, autorităţile ţării au confiscat şi transporturi ilegale de ceapă, precum cele venite din China.

Filipinezii au criticat guvernul, pe reţelele de socializare, pentru această situaţie aproape neverosimilă.

Un kilogram de ceapă costă peste 11 dolari, în timp ce un pui întreg poate fi achiziţionat doar cu 4 dolari.

O situaţie greu de suportat pentru populaţie, în condiţiile în care salariul mediu zilnic este de 9 dolari.