- Home
- Economic
- (16.06.2022, 08:44)
- Mihaela Ionita
- Home
- Politic
- Economic
- Social
- Externe
- Sănătate
- Sport
- Life-Inedit
- Meteo
- Healthcare Trends
- Economia digitală
- Angajat în România
- Ieși pe plus
- Video
Ţara în care se poate cumpăra orice cu Bitcoin
- Criptomonedele au continuat să se prăbuşească în această săptămână, miliarde de dolari fiind şterse din valoarea unor token-uri precum Bitcoin.
- Prăbuşirea afectează investitorii din întreaga lume, inclusiv guvernul din El Salvador.
- Ţara din America Centrală a investit milioane de dolari în Bitcoin şi a făcut ca acesta să devină mijloc legal de plată în urmă cu nouă luni, încurajând oamenii să îl folosească pentru tranzacţiile zilnice.
Urmărește
3062 afișări
Ţara în care se poate cumpăra orice cu Bitcoin
De la bibelouri şi tacos până la benzină şi chiar case, se poate cumpăra aproape orice în El Salvador cu Bitcoin. Cumpărarea cu criptomonedă atât de la vânzătorii stradali, cât şi de la marile lanţuri de magazine este o experienţă remarcabilă.
Decizia preşedintelui Nayib Bukele de a transforma criptomoneda în mijloc legal de plată înseamnă că, teoretic, aceasta trebuie să fie acceptată acum de toate întreprinderile, alături de cealaltă monedă din El Salvador, dolarul american, potrivit BBC.
Însă ultima prăbuşire a criptomonedelor a generat mai multe întrebări cu privire la această politică, în special în ceea ce priveşte utilizarea a aproape 100 de milioane de dolari din fonduri publice pentru a cumpăra Bitcoin - fiecare achiziţie fiind sărbătorită de preşedinte printr-un tweet.
Cele 2.300 de bitcoini ale ţării valorează acum jumătate din cât a plătit guvernul pentru ele, dar ministrul de finanţe a respins criticile, spunând că există "un risc fiscal extrem de minim".
Locul în care a început mişcarea Bitcoin din El Salvador este El Zonte, un mic oraş de surfing şi pescuit de pe coasta de sud. Aici, în 2019, un donator anonim a oferit unui grup de fani ai criptomonedelor prima dintre numeroasele donaţii mari de Bitcoin.
Nimeni nu recunoaşte că ştie cine este el sau ea, dar înţelegerea a fost că oraşul putea păstra monedele digitale cu condiţia să nu fie convertite în dolari.
Ideea a fost de a crea prima economie circulară Bitcoin din lume, în care oamenii pot fi plătiţi în Bitcoin - un sistem de numerar pe internet peer-to-peer - şi pot trăi din această monedă.
El Zonte a primit până în prezent aproximativ 350.000 de dolari de la binefăcătorul său anonim, o sumă semnificativă pentru acest oraş sărăcăcios, dar frumos, cunoscut acum şi sub numele de Bitcoin Beach.
ULTIMELE ȘTIRI
-
Moș Crăciun, eroul sărbătorii, are o fișă medicală impresionantă: obezitate, diabet și jet lag extrem
-
Oleksandr Usyk l-a învins pe Tyson Fury în revanşa din Arabia Saudită
-
Noul guvern. Iohannis a convocat partidele parlamentare la consultări / PSD, PNL, UDMR şi Grupul Minorităţilor Naţionale vor veni împreună la discuţii
-
Lovitură pentru TikTok. O ţară europeană interzice aplicaţia chineză / Şi în România au fost voci care au cerut suspendarea TikTok în urma alegerilor prezidenţiale
Citește pe alephnews.ro: Care sunt cele 16 povești care influențează fizica și astronomia în 2024
Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!
Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!
Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.
Moment istoric pentru NASA: Sonda Parker va ajunge la o distanță record de 6,2 milioane kilometri, chiar în Ajunul Crăciunului
Decizie fără precedent: Săptămâna de lucru scade la numai 4 zile, pentru a da posibilitatea oamenilor să se întâlnească, să fie relaxaţi şi să crească natalitatea
Cum reuşeşte o companie din România să facă zeci de milioane de euro dintr-o resursă pe care mulţi oameni din ţara noastră o ignoră şi care sunt planurile acesteia pentru viitor
Oficial Direcţia Informaţii Militare: este un grad de probabilitate scăzut pentru o confruntare Rusia – NATO
Care sunt cele mai SĂNĂTOASE alimente de pe masa de Crăciun. Specialist în nutriție: „PIFTIA și șoriciul nu au multe calorii”
GANDUL.RO
Ministrul Justiţiei: La sfârşitul lunii martie cred că SIIJ poate fi desfiinţată. "Această Secţie şi-a ratat rolul pe care l-ar fi putut avea"
ULTIMA ORǍ
vezi mai multe