- Home
- Economic
- BUCUREŞTI, (23.10.2016, 14:36)
- Dan Straut
- Home
- Politic
- Economic
- Social
- Externe
- Sănătate
- Sport
- Life-Inedit
- Meteo
- Healthcare Trends
- Economia digitală
- Angajat în România
- Ieși pe plus
- Video
Târgul Imobiliar Naţional: vizitatorii vor să cumpere locuinţe inclusiv pentru a le da cu chirie
Aproximativ 15% din vizitatorii Târgului Naţional Imobiliar – tIMOn, care se desfăşoară în Piaţa Constituţiei din Bucureşti – sunt interesaţi să cumpere locuinţe nu pentru folosul propriu, ci pentru a le da cu chirie, au transmis duminică, pentru MEDIAFAX, organizatorii expoziţiei.
Urmărește
2045 afișări
Târgul Imobiliar Naţional: vizitatorii vor să cumpere locuinţe inclusiv pentru a le da cu chirie
„Cele mai căutate sunt zonele centrale şi de nord ale Capitalei, apreciate în general de către expaţi, dar şi cele din apropierea centrelor universitare – pentru închirierea locuinţelor către studenţi. Cumpărătorii aleg de obicei locuinţe aflate în apropierea metroului sau a mijloacelor de transport în comun”, spun organizatorii.
În zona de nord, spre exemplu, reprezentanţii ansamblului imobiliar Onix Park oferă garsoniere, pentru vânzare, la preţuri de 39.000 de euro. Iar cum chiria în această zonă este de 350 de euro pe lună, investiţia celui care cumpără o astfel de garsonieră şi apoi o închiriază s-ar putea recupera în nouă ani. Tot în nordul Capitalei, reprezentanţii complexului Floreasca Residence oferă la vânzare apartamente cu două camere la preţul de 118.000 de euro. Chiria în această zonă este de 600 de euro pe lună, astfel că investiţia în acel apartament s-ar putea recupera în 16 ani.
ULTIMELE ȘTIRI
-
Adrian Sârbu: Le-am dat-o în vot! Tu ce faci?
-
Vîlceanu: PNL trebuie să-şi schimbe conducerea toată şi trebuie să plece de la guvernare imediat
-
Nicuşor Dan, uimit de rezultatul alegerilor: Vreau să înţeleg mecanismul
-
Lasconi: Promit că voi da totul pentru a mă ridica la aşteptările voastre
În zona Eminescu-Dacia, un apartament cu trei camere este oferit la vânzare, de către reprezentanţii Central Garden Dogarilor, cu 110.000 de euro. Chiria în această zonă urcă la 900 de euro pe lună (pentru trei camere), astfel că investiţia în acel apartament „s-ar putea recupera în 10 ani”, exemplifică organizatorii tIMOn.
Pe un alt palier de preţuri este situat un apartament situat în cartierul bucureştean Titan şi oferit la vânzare, de către reprezentanţii Palladium Residence, cu 39.700 de euro. Chiria în această zonă este de doar 280 de euro pe lună (pentru două camere), astfel că investiţia în această unitate locativă s-ar putea recupera în 11 ani, estimează sursele citate. Acestea concluzionează că „la un credit bancar contractat pentru o astfel de investiţie pe minimum 20 de ani, după prima jumătate a perioadei de rambursare se trece pe profit”.
La nivel naţional, conform datelor analizate de OLX.ro (platformă de tranzacţii online intrată recent şi pe piaţa imobiliară) în funcţie de buget, numărul de persoane care doresc să locuiască împreună şi locaţia aleasă, chiriile au valori medii de 213 euro/lună pentru o garsonieră şi 735 de euro/lună, pentru o casă”. De asemenea, „chiriile anunţate de proprietari în lunile august şi septembrie au rămas la aproximativ aceeaşi valoare cu ofertele de la începutul anului 2016”.
În fine, analizele organizatorilor tIMOn mai arată că „toate schimbările de pe piaţa imobiliară din acest an au dus la o creştere importantă a cererii, iar acest lucru se reflectă în preţurile locuinţelor noi. Ediţia din această toamnă a târgului imobiliar se suprapune şi cu suplimentarea fondurilor pentru programul guvernamental Prima Casă, ceea ce face ca numărul proiectelor prezentate să fie unul record – 303, cu un total de 18.000 de locuinţe noi disponibile la vânzare, finalizate sau în curs de finalizare”. Preţul mediu al locuinţelor prezentate în cadrul evenimenului este de 65.000 de euro, în creştere cu 10% faţă de aceeaşi perioadă a anului trecut.
Târgul Imobiliar Naţional tIMOn mai este deschis şi duminică în pavilionul expoziţional din Piaţa Constituţiei, cu 2.100 mp suprafaţă de expunere.
Citeşte şi: România este pe primul loc în topul ţărilor europene cu cea mai scăzută rată a obezităţii
Citeşte şi: Cinci greşeli pe care le fac oamenii cu banii lor atunci când îşi schimbă locul de muncă sau când primesc o mărire de salariu
Citeşte şi: Producţia globală de vin scade din cauza condiţiilor meteo. 2016, cel mai slab an din ultimii 100
Citeşte şi: Cum îţi dai seama că produsele ecologice sunt contrafăcute. Un specialist te învaţă la ce să te uiţi pe etichetă
Citește pe alephnews.ro: Cine este Călin Georgescu? Portretul făcut de Reuters pentru candidatul la alegerile din România: „Un critic NATO. Poziție pro-rusă”
Citește pe www.zf.ro: Cine este Cristela Georgescu, soţia lui Călin Georgescu, cel care a provocat un tsunami fără precedent în lumea electorală. Ea este fost bancher la Citibank, o bancă globală, iar acum oferă cursuri de nutriţie
Citește pe www.zf.ro: Black Friday-ul care sparge toate recordurile. Cum s-a ajuns aici
Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.
Cine este Cristela Georgescu, soţia lui Călin Georgescu, cel care a provocat un tsunami fără precedent în lumea electorală. Ea este fost bancher la Citibank, o bancă globală, iar acum oferă cursuri de nutriţie
Cine este antreprenoarea care a revoluţionat industria textilă cu afacerea sa? Ea a renunţat la jobul pe care il avea, pentru a se implica într-un proiect pe care îl creştea de mai multă vreme
Oficial Direcţia Informaţii Militare: este un grad de probabilitate scăzut pentru o confruntare Rusia – NATO
FOTO. Iuliana Pepene, una dintre cele mai frumoase prezentatoare de știri, e iar singură!
PROSPORT.RO
Curs valutar BNR 25 noiembrie 2024. Cât costă 1 euro, după ce Călin Georgescu a câștigat primul tur al alegerilor
CANCAN.RO
„LEGIONAR” – cel mai căutat cuvânt pe dexonline după primul tur al alegerilor prezidențiale. De ce au votat românii un candidat pro-rus
GANDUL.RO
Ministrul Justiţiei: La sfârşitul lunii martie cred că SIIJ poate fi desfiinţată. "Această Secţie şi-a ratat rolul pe care l-ar fi putut avea"
ULTIMA ORǍ
vezi mai multe
ŞTIRILE ZILEI
-
astăzi, 14:49
-
astăzi, 14:47
Numărul cabinetelor medicale de familie din rural este cu 51% mai mic decât în mediul urban