Tăriceanu a semnat demisia secretarului de stat în MEF Alice Bîtu

Premierul Tăriceanu a semnat decizia de eliberare, la cerere, din funcţia de secretar de stat în Ministerul Economiei şi Finanţelor pentru Alice Bîtu, au declarat, miercuri, agenţiei MEDIAFAX surse guvernamentale.

Urmărește
152 afișări

Surse oficiale au declarat anterior că secretarul de stat în Ministerul Economiei şi Finanţelor Alice Bîtu, care superviza atragerea fondurilor UE, inclusiv pentru SAPARD, sistate temporar în iulie după ce Comisia Europeană (CE) a suspendat decontarea cheltuielilor, a demisionat din funcţie.

"Precizez că demisia mea din funcţia de Secretar de Stat la Ministerul Economiei şi Finanţelor a fost determinată de motive personale", a afirmat Bâtu, într-o declaraţie scrisă, remisă MEDIAFAX.

Conform surselor citate, postul vacant de secretar de stat va rămâne, cel mai probabil, neocupat până la sfârşitul mandatului guvernamental, iar responsabilităţile ar urma să fie împărţite între ministru şi ceilalţi secretari de stat.

Alice Bîtu a fost numită în postul de secretar de stat în ianuarie 2006 şi se ocupa de accesarea fondurilor europene, armonizare legislativă şi integrare europeană.

Plăţile către beneficiarii programului SAPARD au fost sistate de către autorităţi în iulie, după ce Comisia Europeană a stopat decontarea cheltuielilor, în urma deficienţelor constatate la un audit din iunie.

CE a cerut României un plan de măsuri pentru remedierea problemelor, arătând că reluarea decontărilor va avea loc numai după ce un auditor independent confirmă soluţionarea deficienţelor.

Agenţia de Plăţi pentru Dezvoltare Rurală şi Pescuit (APDRP) a anunţat la 1 septembrie că a implementat planul solicitat de CE.

Fondul Naţional din cadrul Ministerului Economiei şi Finanţelor a confirmat că planul este în conformitate cu recomandările Comisiei şi a arătat că plăţile pot fi reluate, după reverificarea cererilor conform cu noile proceduri.

Agenţia a transmis deja Fondului Naţional o solicitare de fonduri pentru plata către beneficieri şi aşteaptă un răspuns joi.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici