- Home
- Politic
- Economic
- Social
- Externe
- Sănătate
- Sport
- Life-Inedit
- Meteo
- Healthcare Trends
- Economia digitală
- Angajat în România
- Ieși pe plus
- Video
Tăriceanu: România poate deveni a şaptea sau a opta putere economică a Europei până în 2014
România poate deveni a şaptea sau a opta putere economică a Europei până în 2014 dacă tendinţele economice actuale se menţin, a afirmat, marţi, premierul Călin Popescu Tăriceanu, arătând că este necesar ca statutul de ţară modestă şi complexată, după 1989, să fie înlocuit de ambiţie şi emancipare.
Tăriceanu: România poate deveni a şaptea sau a opta putere economică a Europei până în 2014 (Imagine: Mediafax Foto)
Şeful Guvernului a prezentat în acest sens exemplul Austriei, care a reuşit să se dezvolte economic prin promovarea propriilor interese, şi a cerut diplomaţilor români să susţină la rândul lor proiectele companiilor româneşti în străinătate.
Premierul a apreciat că România a avut o imagine de ţară modestă şi complexată imediat după căderea regimului comunist şi a cerut diplomaţilor români să se implice în schimbarea acestei imagini, prin promovarea unei "alte feţe", de stat ambiţios şi emancipat, şi susţinerea companiilor româneşti.
ULTIMELE ȘTIRI
-
Eva Longoria dezvăluie că familia ei nu mai locuiește în Statele Unite după victoria lui Trump. Unde s-a mutat actrița
-
Un comandant ucrainean, acuzat că a dezvăluit secrete militare ruşilor
-
Sorin Grindeanu anunţă că se va circula de săptămâna viitoare pe încă 32 de kilometri din Autostrada Moldovei
-
Armata israeliană susţine că a ucis un comandant al organizaţiei Jihadul Islamic Palestinian
"Dacă actualele tendinţe economice se menţin, România poate deveni, la orizontul anului 2014, a şaptea sau a opta putere economică a Europei. Trebuie pus un accent major pe expansiunea economică în străinătate", a spus marţi Tăriceanu, la reuniunea anuală a diplomaţiei române.
Tăriceanu a afirmat de mai multe ori în ultimul an că are ambiţia să transforme România în a şaptea putere economică a Europei, corespunzător numărului de locuitori şi suprafeţei sale în regiune.
Şeful Executivului a prezentat, marţi, la reuniunea diplomaţilor, o serie de date privind evoluţia creşterii economice şi a investiţiilor în primul semestru şi a apreciat că în perioada următoare ar putea fi anunţate noi investiţii străine în România, în valoare de peste 500 milioane euro.
Premierul a amintit că introducerea cotei unice de impozitare, începând cu 2005, a fost criticată de către Fondul Monetar Internaţional, ceea ce a determinat Guvernul să renunţe la prelungirea acordului stand-by şi să gestioneze singur problemele economice.
El a arătat că rolul FMI a fost unul important până la un moment dat, când "rigiditatea birocratică" a dovedit că instituţia financiară internaţională nu mai poate evalua modul de dezvoltare a economiei româneşti. "Am dovedit însă că ştim să ne getionăm singuri problemele majore, iar tendinţa trebuie să continue", a spus Tăriceanu.
Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.
CANCAN.RO
GANDUL.RO