Tarifele pentru transportul petrolului au crescut după sancţiunile impuse de SUA

Tarifele de transport al petrolului au crescut brusc după extinderea sancţiunilor SUA asupra flotei ruse, forţând rafinăriile din China şi India să caute surse alternative, scrie Reuters.

Urmărește
131 afișări
Imaginea articolului Tarifele pentru transportul petrolului au crescut după sancţiunile impuse de SUA

Tarifele pentru transportul petrolului au crescut după sancţiunile impuse de SUA

Tarifele de transport maritim pentru superpetroliere au crescut semnificativ după ce Statele Unite au extins sancţiunile asupra industriei petroliere ruse, afectând aproximativ 35% din flota „fantomă”, conform datelor Lloyd’s List Intelligence.

Companiile din China şi India, mari consumatoare de energie, caută alternative pentru a compensa restricţiile impuse. Unipec, divizia de tranzacţionare a Sinopec, a rezervat recent mai multe superpetroliere şi a achiziţionat ţiţei din Norvegia, Senegal, Ghana şi Angola.

Tarifele pentru transportul petrolului din Orientul Mijlociu către China au crescut cu 39% în doar câteva zile, atingând 37.800 de dolari pe zi, cel mai ridicat nivel din octombrie. Pe ruta din portul Kozmino (Rusia) către China, costurile transportului cu tancuri Aframax au depăşit 3,5 milioane de dolari, datorită cererii mari şi tonajului limitat.

Analiştii avertizează că disponibilitatea navelor ar putea deveni şi mai redusă, pe măsură ce noi nave sunt atrase în flota „shadow” pentru a transporta petrol rusesc şi iranian. În paralel, costurile transportului petrolului din SUA către China au crescut la 6,82 milioane de dolari pe cursă.

Situaţia cu pricina complică, de altfel, piaţa globală de transport al petrolului, amplificând presiunile economice şi logistice pe fondul sancţiunilor internaţionale.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici