- Home
- Economic
- BUCUREŞTI, (30.06.2018, 14:56)
- Bianca Ciocotisan
- Home
- Politic
- Economic
- Social
- Externe
- Sănătate
- Sport
- Life-Inedit
- Meteo
- Healthcare Trends
- Economia digitală
- Angajat în România
- Ieși pe plus
- Video
Tata Steel şi Thyssenkrupp au ajuns la un acord asupra fuziunii, după mai mult de un an de negocieri
Compania siderurgică indiană Tata Steel şi concernul industrial german Thyssenkrupp au ajuns la un accord asupra fuziunii, după mai bine de un an de negocieri, relatează sâmbătă BBC.
Urmărește
601 afișări
Tata Steel şi Thyssenkrupp au ajuns la un acord asupra fuziunii, după mai mult de un an de negocieri
În urma acordului dintre cele două entităţi, fabricile deţinute de compania siderurgică indiană Tata Steel din Marea Britanie se vor îmbina într-o afacere paneuropeană cu vânzări anuale de aproximativ 13 miliarde de lire sterline. Aranjamentul include şi cele mai mari fabrici de oţel din Marea Britanie, de la Port Talbot din Ţara Galilor, care au aproxiativ 4.000 de angajaţi.
Tata Steel a declarat că „ambiţia” companiei nu va duce la concedieri în Marea Britanie, ca parte a asocierii în participaţiune.
ULTIMELE ȘTIRI
-
Elon Musk se implică tot mai mult în conflictele globale: După discuția cu Zelenski și Trump, miliardarul s-a întâlnit într-o locație secretă cu ambasadorul Iranului la ONU
-
Liderul nord-coreean Kim Jong Un ordonă producerea în masă a dronelor explozive
-
Guvernatorul Băncii Angliei îndeamnă la reconstruirea relaţiilor cu UE: Brexitul a subminat economia
-
Robert F. Kennedy Jr, ales de Trump pentru a conduce cea mai importantă agenţie de sănătate din SUA
Consiliul de supraveghere al concernului industrial german Thyssenkrupp şi-a dat vineri acordul în privinţa fuziunii, cele două companii aflându-se în negocieri de peste un an.
Grupul anticipează că joint venture-ul va aduce economii de costuri între 350 şi 440 de milioane de lire pe an.
Compania indiană Tata Steel şi cea germană Thyssenkrupp au început în septembrie 2017 demersurile pentru fuziunea operaţiunilor lor europene din domeniul metalurgic, în urma căreia va apărea a doua cea mai mare companie din domeniu, după ArcelorMittal. Companiile au semnat atunci un memorandum de înţelegere care vizează un joint-venture în care cele două companii vor avea participaţii egale.
Heinrich Hiesinger, CEO ThyssenKrupp, a precizat într-un comunicat transmis anul trecut că decizia fuziunii a fost luată din cauza presiunii în creştere a importurilor şi a supracapacităţilor de producţie din industrie.
Noua companie, care se va numi Thyssenkrupp Tata Steel, va furniza în jur de 21 de milioane de tone de produse plate anual, va avea venituri de 15 miliarde de euro şi 48.000 de angajaţi în 34 de unităţi de producţie. Compania va avea sediul în Olanda, la Amsterdam, iar tranzacţia urmează să fie finalizată până la sfârşitul acestui an.
Citește pe alephnews.ro: Trump îl numește pe Robert F. Kennedy Jr. în funcția de Secretar al Sănătății al SUA
Citește pe www.zf.ro: Piaţa muncii dă în clocot: Încă un domeniu a fost cucerit de inteligenţa artificială
Citește pe www.zf.ro: Black Friday sparge toate recordurile. Sute de milioane de lei până la această oră
Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.
Dezastru pentru un gigant din tehnologie, care concediază mii de oameni pentru a deveni competitiv într-un domeniu unde o singură companie deţine 80% din piaţa
Oficial Direcţia Informaţii Militare: este un grad de probabilitate scăzut pentru o confruntare Rusia – NATO
Copiii Adrianei Bahmuțeanu nu vor să o vadă! Ce a descoperit Protecția Copilului în telefoanele micuților
CANCAN.RO
Cine este și cu ce se ocupă Mihaela, văduva lui Silviu Prigoană. Are trei copii și s-a mutat de la Sibiu la București pentru omul de afaceri
GANDUL.RO
Ministrul Justiţiei: La sfârşitul lunii martie cred că SIIJ poate fi desfiinţată. "Această Secţie şi-a ratat rolul pe care l-ar fi putut avea"
ULTIMA ORǍ
vezi mai multe