- Home
- Economic
- BUDAPESTA, (19.07.2013, 17:15)
- Marius Oncu
- Home
- Politic
- Economic
- Social
- Externe
- Sănătate
- Sport
- Life-Inedit
- Meteo
- Healthcare Trends
- Economia digitală
- Angajat în România
- Ieși pe plus
- Video
Taxele de criză impuse de Ungaria companiilor ar putea rămâne în vigoare încă un deceniu
Taxele de criză impuse de Ungaria companiilor din unele sectoare economice, precum energetic, retail, bancar şi telecomunicaţii, ar putea rămâne în vigoare încă un deceniu, astfel încât să permită statului ungar să-şi reducă îndatorarea la 50% din PIB, a declarat premierul ungar, Viktor Orban.
Urmărește
98 afișări
Premierul ungar Viktor Orban (Imagine: Mediafax Foto/AFP)
Politicile economice obişnuite nu funcţionează atunci când toată lumea este în criză, astfel că Ungaria a avut nevoie de măsuri neortodoxe, a spus Orban, într-un interviu acordat cotidianului american Wall Street Journal.
"Când ai probleme, când vecinii tăi sunt loviţi şi ei de criză, nu funcţionează implementarea unor politici economice standard. Sunt necesare măsuri cu ţinte clare. Oamenii afirmă că astfel de politici sunt neortodoxe. Dacă ai o perspectivă mai pozitivă, sunt inovative. În orice caz au ţinte clare", a spus premierul.
ULTIMELE ȘTIRI
-
Ce înseamnă să fii președinte? Alexander Lukașenko spune că este treaba unui bărbat: „Doamne ferește să fie aleasă o femeie în Belarus”
-
Liderul nord-coreean Kim Jong Un ordonă producerea în masă a dronelor explozive
-
Războiul din Ucraina, ziua 996. Zelenski: Zece puncte ale planului intern de rezilienţă vor fi prezentate săptămâna viitoare / Noi sancţiuni împotriva Rusiei din partea UE / Biden, presat de Europa pentru a spori sprijinul pentru Ucraina înainte de încheierea mandatului
-
Guvernatorul Băncii Angliei îndeamnă la reconstruirea relaţiilor cu UE: Brexitul a subminat economia
Ungaria a avut o îndatorare de 79,2% din PIB anul trecut, în scădere uşoară, însă, faţă de nivelul maxim de 81,8% atins în 2010.
Îndatorarea trebuie să coboare la 50% din PIB, iar, până la momentul respectiv, guvernul "pur şi simplu nu poate schimba structura veniturilor la buget", a spus Orban.
"Când am atins acest nivel şi avem garanţia că deficitul bugetar nu duce la creşterea îndatorării, totul poate fi renegociat. Îndatorarea va rămâne provocarea majoră în viitor, astfel că ţările cu datorii mai mari de 50% din PIB sunt în pericol, cele cu peste 60% sunt în pericol iminent, iar cele cu peste 90% trebuie să înceapă să se roage", a declarat şeful guvernului ungar.
Întrebat dacă asta înseamnă că diversele taxe de criză trebuie să rămână active până la reducerea îndatorării, premierul a răspuns: "Sistemul de taxe cu ţinte - da".
Ungaria ar putea coborî îndatorarea la 50% din PIB în zece ani sau chiar mai repede dacă situaţia economică a zonei euro se îmbunătăţeşte.
"Dacă zona euro ar merge mai bine, ar putea avea loc în zece ani, dacă ar evolua foarte bine, atunci am putea ajunge la acest rezultat în şase sau chiar cinci ani", a spus el.
Orban a folosit taxe speciale asupra sectoarelor bancar, energetic, retail şi telecomunicaţii pentru a acoperi găuri din bugetul Ungariei. Aceste taxe, împreună cu naţionalizarea activelor fondurilor private de pensii, au afectat încrederea investitorilor. Ungaria a reuşit, însă, să scape în acest an, alături de alte state, de procedura de deficit excesiv derulată de Comisia Europeană.
Citește pe alephnews.ro: Eva Longoria dezvăluie că familia ei nu mai locuiește în Statele Unite după victoria lui Trump. Unde s-a mutat actrița
Citește pe www.zf.ro: Încă o insolvenţă zguduie piaţa: Unul dintre cele mai cunoscute branduri româneşti a cedat şi a intrat în insolvenţă
Citește pe www.zf.ro: Black Friday-ul care sparge toate recordurile. Cum s-a ajuns aici
Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.
Încă o insolvenţă zguduie piaţa: Unul dintre cele mai cunoscute branduri româneşti a cedat şi a intrat în insolvenţă
Dezastru pentru un gigant din tehnologie, care concediază mii de oameni pentru a deveni competitiv într-un domeniu unde o singură companie deţine 80% din piaţa
Oficial Direcţia Informaţii Militare: este un grad de probabilitate scăzut pentru o confruntare Rusia – NATO
Adriana Bahmuțeanu, atac la adresa Mihaelei Botezatu și a lui Honorius: „Am fost sunată de Maximus, care în cele 3 zile nu…”
CANCAN.RO
Ce a pățit un pensionar de 92 de ani, după ce a angajat o menajeră ROMÂNCĂ mult mai tânără
GANDUL.RO
Ministrul Justiţiei: La sfârşitul lunii martie cred că SIIJ poate fi desfiinţată. "Această Secţie şi-a ratat rolul pe care l-ar fi putut avea"
ULTIMA ORǍ
vezi mai multe