- Home
- Economic
- BUCUREŞTI, (08.10.2019, 17:20)
- Laura Albu
- Home
- Politic
- Economic
- Social
- Externe
- Sănătate
- Sport
- Life-Inedit
- Meteo
- Healthcare Trends
- Economia digitală
- Angajat în România
- Ieși pe plus
- Video
Tehnologia chineză de supraveghere se răspândeşte la nivel global. Ce îngrijorări stârneşte a doua cea mai mare economie din lume
Presiunea Chinei de a exporta tehnologia de supraveghere prin unele dintre cele mai mari companii, inclusiv către democraţiile liberale, a ridicat îngrijorări din cauza riscurilor ca datele să fie trimise către Beijing, crescând influenţa Partidului Comunist, transmite CNBC.
Urmărește
599 afișări
Tehnologia chineză de supraveghere se răspândeşte la nivel global şi stârneşte îngrijorări
A doua cea mai mare economie din lume a construit un vast program de supraveghere, format din milioane de camere şi soft-uri de recunoaştere facială. Dispozitivele, cocoţate pe stâlpii lămpilor, în afara clădirilor şi pe străzi, sunt capabile să recunoască persoane.
Unele dintre cele mai valoroase firme tehnologice din China au fost implicate în astfel de proiecte în toată ţara. Dar această tehnologie este acum exportată pe măsură ce firmele de tehnologie ale ţării îşi extind amprenta globală.
ULTIMELE ȘTIRI
-
Un diplomat rus de rang înalt afirmă că Rusia este deschisă la orice discuţii de pace în Ucraina dacă Trump le iniţiază
-
S-a câştigat marele premiu de aproape 10 milioane de euro la Loto 6 din 49. Unde a fost jucat biletul câştigător
-
România cumpără rachete Mistral într-o achiziţie în comun cu alte state, cu bani de la UE, prin programul EDIRPA
-
Ford Otosan a oprit azi producţia la uzina de la Craiova din cauza Electrocentrale Craiova. Pierderi estimate la peste 40 mil. Euro
Companiile chineze de tehnologie - în special Huawei, Hikvision, Dahua şi ZTE - furnizează tehnologie de supraveghere bazată pe inteligenţa artificială în 63 de ţări, potrivit unui raport din septembrie realizat de Carnegie Endowment for International Peace. Din aceste naţiuni, 36 au semnat proiectul masiv de infrastructură chinez Belt and Road, iar Huawei furnizează tehnologie celor mai multe dintre ţări, potrivit raportului.
Unele dintre aceste proiecte, numite „oraşe inteligente”, care includ tehnologii de supraveghere, sunt în curs de desfăşurare în ţările occidentale, în special în Europa, inclusiv în Germania, Spania şi Franţa, potrivit analizei Institutului australian de politică strategică (ASPI).
Experţii au avertizat despre o serie de riscuri, inclusiv accesul potenţial la date de către guvernul chinez.
„Cred că, uneori, presupunem că nu vom folosi în mod negativ această tehnologie, o folosim pentru a furniza servicii sau într-un mod transparent, acceptabil din punct de vedere social în societatea noastră", spune Samantha Hoffman, membră a Cyber Center-ului ASPI, pentru CNBC. „Dar de fapt nu putem fi siguri de asta, pentru că problema nu este neapărat cum este implementată tehnologia, ci cine are acces la datele pe care le colectează”, a smai pus ea. „Dacă este o companie chineză precum Huawei şi datele se întorc în China, pot fi utilizate de către partid în orice mod posibil", a conchis aceasta.
Citește pe alephnews.ro: Primarul Londrei susține că Trump l-a atacat în mod repetat referitor la etnia şi religia sa
Citește pe www.zf.ro: Piaţa muncii dă în clocot: Încă un domeniu a fost cucerit de inteligenţa artificială
Citește pe www.zf.ro: Black Friday sparge toate recordurile. Sute de milioane de lei până la această oră
Citește și: Noi resurse în sud-vestul României: Omv Petrom a făcut o descoperire de gaze în apropierea zăcământului Totea
Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.
Dezastru pentru un gigant din tehnologie, care concediază mii de oameni pentru a deveni competitiv într-un domeniu unde o singură companie deţine 80% din piaţa
Oficial Direcţia Informaţii Militare: este un grad de probabilitate scăzut pentru o confruntare Rusia – NATO
Copiii Adrianei Bahmuțeanu nu vor să o vadă! Ce a descoperit Protecția Copilului în telefoanele micuților
CANCAN.RO
Cine este și cu ce se ocupă Mihaela, văduva lui Silviu Prigoană. Are trei copii și s-a mutat de la Sibiu la București pentru omul de afaceri
GANDUL.RO
Ministrul Justiţiei: La sfârşitul lunii martie cred că SIIJ poate fi desfiinţată. "Această Secţie şi-a ratat rolul pe care l-ar fi putut avea"
ULTIMA ORǍ
vezi mai multe