- Home
- Economic
- BUCUREŞTI, (03.04.2013, 18:24)
- Vlad Popescu
- Home
- Politic
- Economic
- Social
- Externe
- Sănătate
- Sport
- Life-Inedit
- Meteo
- Healthcare Trends
- Economia digitală
- Angajat în România
- Ieși pe plus
- Video
Telefonia mobilă sărbătoreşte 40 de ani de la primul apel
Telefonia mobilă celebrează miercuri 40 de ani de existenţă, primul apel de pe un telefon mobil fiind efectuat în 3 aprilie 1973 la New York de pe un "celular" cu greutatea de 1 kilogram, înălţimea de 25 de centrimetri, şi o baterie capabilă de 35 de minute de convorbire după 10 ore de încărcare.
Urmărește
760 afișări
Telefonia mobilă sărbătoreşte miercuri 40 de ani de la primul apel
Pe 3 aprilie 1973, Martin Cooper, inginer la Motorola, a efectuat la New York primul apel de pe un telefon mobil, către sediul companiei concurente AT&T.
"Am sunat să văd dacă mă auziţi bine la celălalt capăt al liniei", i-ar fi spus Cooper intelocutorului de la AT&T în timpul apelului istoric.
Primul telefon cu adevărat mobil, care să poată fi ţinut în mână, a fost Motorola DynaTAC 8000x, alintat la acea vreme cu porecle precum "cărămida" sau "pantoful". Pe lângă mărimea, greutatea şi funcţionalitatea primitive din perspectiva utilizatorului modern de smartphone, primul telefon mobil avea şi un preţ descurajator pentru cea mai mare parte a populaţiei, de aproape 4.000 de dolari. Anterior, apelurile fără fir necesitau aparate de mărimea unei serviete.
ULTIMELE ȘTIRI
-
Moș Crăciun, eroul sărbătorii, are o fișă medicală impresionantă: obezitate, diabet și jet lag extrem
-
22 decembrie 1989 - ziua fugii cu elicopterul a soţilor Ceauşescu
-
Cu ce variante merg PSD şi PNL la consultările de la Cotroceni
-
Războiul din Ucraina. Rusia anunţă că a doborât 42 de drone ucrainene în timpul nopţii
Succesul invenţiei a încurajat investiţii masive în această tehnologie, care a evoluat treptat, transformându-se mai întâi într-o industrie de larg consum şi culminând cu smartphone-ul.
În prezent, telefonul mobil oferă, pe lângă apelurile de voce, posibilitatea de a efectua apeluri video, de a trimite şi primi mesaje, acces la internet, conţinut multimedia, ceas deşteptător, hărţi şi navigare GPS, calendar, agendă, jurnal, jocuri, aplicaţii software de divertisment sau orientate către productivitate, posibilitatea de a face poze şi înregistra videoclipuri.
Citește pe alephnews.ro: Care sunt cele 16 povești care influențează fizica și astronomia în 2024
Citește pe www.zf.ro: S-a terminat cu sunatul după doctori, vânatul de programări şi aşteptatul. 2025 va fi anul revoluţiei tehnologice şi în sănătate. Ce vor putea face pacienţii în viitorul apropiat. VIDEO
Citește pe www.zf.ro: Cum poate România să ajungă o forţă în regiune şi să lase în urmă toţi vecinii
Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.
Moment istoric pentru NASA: Sonda Parker va ajunge la o distanță record de 6,2 milioane kilometri, chiar în Ajunul Crăciunului
S-a terminat cu sunatul după doctori, vânatul de programări şi aşteptatul. 2025 va fi anul revoluţiei tehnologice şi în sănătate. Ce vor putea face pacienţii în viitorul apropiat. VIDEO
Cum reuşeşte o companie din România să facă zeci de milioane de euro dintr-o resursă pe care mulţi oameni din ţara noastră o ignoră şi care sunt planurile acesteia pentru viitor
Oficial Direcţia Informaţii Militare: este un grad de probabilitate scăzut pentru o confruntare Rusia – NATO
Nicoleta Luciu, probleme cu greutatea. A ajuns de nerecunoscut. Cum arată acum, la 25 de ani după ce a câștigat Miss România
CANCAN.RO
Ministrul Justiţiei: La sfârşitul lunii martie cred că SIIJ poate fi desfiinţată. "Această Secţie şi-a ratat rolul pe care l-ar fi putut avea"
ULTIMA ORǍ
vezi mai multe