„Deschidem opt magazine în acest an, dintre care cinci în Bucureşti şi unul în Braşov în această primăvară, urmate de două în Cluj Napoca şi Timişoara. În prezent, avem o echipă formată din 300 de persoane şi vom angaja alte o sută în acest an„, a spus Duarte.
El a adăugat că preţurile din magazinele H&M din România vor fi apropiate cu cele din alte ţări, cu mici diferenţe, în funcţie de unele taxe.
Reprezentantul H&M a adăugat că piaţa românească a fost în atenţia companiei de mai mult timp, însă abia în 2011 companiei a avut oportunitatea de a aduce brandul în ţară.
„Clienţii noştrii ne-au întrebat mult timp când venim în România. Noi ne uităm tot timpul la pieţe, iar România a fost mereu printre ţările în care ne-am dorit să deschidem magazine, dar oportuitatea a apărut în acest an, când am găsit şi locaţiile potrivite„, a explicat Duarte.
Country managerul H&M România a mai spus că, în prezent, compania are ca obiective deschiderea celor opt magazine, impunerea brandului pe piaţă şi nu obţinerea unei cote anume pe piaţa modei.
El a mai afirmat că piaţa din România este interesantă pentru H&M, explicând că tinerii sunt foarte interesaţi de modă.
„Venind aici, mi-am dat seama că România este o piaţă interesantă pentru H&M, deoarece şi fetele, şi băieţii, sunt interesaţi de fashion”, a mai spus Duarte.
Retailerul suedez are contracte cu peste 700 de furnizori din Asia (70%) şi Europa (30%), printre care şi cu companii din România, cu care colaborează din 1994.
„Suntem foarte mulţumiţi de hainele pe care ni le livrează”, a mai menţionat Duarte, care a adăugat că H&M nu este interesată să deschidă o fabrică în România.
Potrivit informaţiilor disponibile pe piaţă, H&M ar putea deschide un magazin şi în centrul comercial Maritimo Shopping Center din Constanţa.
Reţeaua H&M cuprinde în prezent 2.200 de magazine în aproape 40 de ţări. Grupul are în jur de 87.000 angajaţi şi vinde haine pentru femei, bărbaţi, adolescenţi şi copii.