- Home
- Politic
- Economic
- Social
- Externe
- Sănătate
- Sport
- Life-Inedit
- Meteo
- Healthcare Trends
- Economia digitală
- Angajat în România
- Ieși pe plus
- Video
Temerile privind deprecierea dolarului sunt nejustificate,valoarea sa este aceeaşi ca acum 35 de ani
Temerile referitoare la devalorizarea dolarului sunt nejustificate, întrucât moneda americană este la fel de valoroasă ca acum 35 de ani, în pofida îngrijorării provocate de deficitul bugetar de 1.600 de miliarde de dolari şi nivelul record al datoriilor Statelor Unite, transmite Bloomberg.
Temerile privind deprecierea dolarului sunt nejustificate,valoarea sa este aceeaşi ca acum 35 de ani
Raportat la un coş de zece valute din cele mai dezvoltate state ale lumii, dolarul s-a apreciat cu circa 3% din 1975, potrivit calculelor Bloomberg.
Lira sterlină s-a depreciat în schimb cu 34%, iar dolarul canadian cu 6%.
Din noiembrie 2009, moneda americană s-a apreciat cu 6%, după ce a pierdut 12% în primele 11 luni ale anului trecut.
În aest an şi 2011, economia SUA va avea o creştere mai rapidă decât restul statelor dezvoltate, potrivit Barclays Capital şi Morgan Stanley.
ULTIMELE ȘTIRI
-
Adrian Sârbu: Știi cum procedezi duminică, pe 24. Te duci la vot și cauți Trump pe buletin. Cu Nicu și Marcel rămâne cum am stabilit
-
Adrian Sârbu: Ştii cum procedezi duminică, pe 24. Te duci la vot şi cauţi Trump pe buletin. Cu Nicu şi Marcel rămâne cum am stabilit
-
Ciucă: Al doilea zbor privat plătit de Nordis pentru Ciolacu, acum la Madrid. Menţin apelul să se retragă
-
Donald Trusk avertizează că ameninţarea unui război global este „serioasă şi reală”
În schimb, Europa se confruntă cu înrăutăţirea situaţiei financiare a Greciei, Spaniei şi Portugaliei, economia japoneză are probleme, iar temerile legate de condiţiile de pe pieţele emergente sunt în creştere.
"Ştirile referitoare la devalorizarea dolarului au fost exagerate", a declarat Win Thin, analist la compania Brown Brothers Harriman & Co din New York, care administrează active de circa 40 de miliarde de dolari.
Mai mult, cererea de active denominate în dolari este în creştere, tendinţă evidentă în cazul titlurilor de Trezorerie.
Valoarea obligaţiunilor americane deţinute de investitori din străinătate a crescut cu 17% în primele 11 luni ale anului trecut, la 3.600 de miliarde de dolari, potrivit Departamentului Trezoreriei.
Achiziţiile ar putea continua, investitorii căutând protecţie faţă de riscurile sporite din zona euro.
"Dolarul va beneficia de lichiditatea relativă a pieţei titlurilor emise de Trezoreria SUA", consideră analiştii Barclays Capital.
Un raport al Barclays estimează că economia SUA va avansa cu 3,6% în 2010, faţă de creşterea de 2,5% din statele dezvoltate.
Morgan Stanley a revizuit recent în creştere estimarea privind cotaţia dolarului, la 1,24 unităţi pentru un euro la sfârşitul lui 2010, comparativ cu 1,32 unităţi pentru un euro.
Luni, dolarul este tranzacţionat la New York în jurul valorii de 1,36 unităţi pentru un euro.
Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.
PROSPORT.RO
CANCAN.RO
GANDUL.RO