Temperaturile extreme afectează agricultura din România

  • Temperaturile crescute au dus la scăderea semnficativă a producţiei agricole în Europa.
  • Climatologii avertizează că situaţia se va înrăutăţi tot mai mult în următorii ani.
  • Culturile de piersici, cireşe şi roşii din România au fost grav afectate din cauza secetei.
Urmărește
535 afișări
Imaginea articolului Temperaturile extreme afectează agricultura din România

Ministerul Agriculturii, Facebook

Temperaturile crescute au dus la scăderea semnficativă a producţiei agricole în Europa. S-ar putea ajunge la deficit şi creşteri de preţuri. 

Producţia uleiului de măsline a scăzut în Spania, Grecia şi Italia. 

Culturile de piersici, cireşe şi roşii au fost grav afectate din cauza secetei, iar climatologii avertizează că situaţia se va înrăutăţi tot mai mult în următorii ani din cauza schimbărilor climatice. 

Cezar Gheorghe de la Clubul Fermierilor Români, spune că problema este una întâlnită la nivel global: 

,,Producţia care scade nu este numai în România. La nivel UE avem aceeaşi problemă, la nivelul continentului nord-american avem identic aceeaşi problemă, în SUA şi Canada, pe continentul sud-american, identică în Argentina, şi aşteptăm surprize neplăcute şi din partea Australiei în lunile care urmează. Seceta este cea care influenţează lipsa de precipitaţii asociate cu căldura". 

Razvan Prelipceanu, cofondator al fermei Naturleg, dezvăluie pentru ALEPH NEWS dacă preţurile la alimente vor creşte.

,,Avem scăderea producţiei datorată acestor condiţii climatice nefavorabile, apoi avem creşterea costurolor de realizare a producţiei, atât suplimentar pentru irigaţii, cât şi intensificarea dăunătorilor din cauza temperaturilor crescute, toate aceste elemente atrag creşterea preţurilor de vânzare a producţiei agricole". 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici