- Home
- Economic
- BUCUREŞTI, (11.03.2019, 16:48)
- Izabela Cutieru
- Home
- Politic
- Economic
- Social
- Externe
- Sănătate
- Sport
- Life-Inedit
- Meteo
- Healthcare Trends
- Economia digitală
- Angajat în România
- Ieși pe plus
- Video
Tensiunile comerciale: Problemele din industria auto afectează producţia industrială germană
Producţia de autoturisme în scădere a dus la o neaşteptată prăbuşire a a producţiei industriale germane, în ianuarie, principala economie a Europei fiind afectată de tensiunile comerciale şi de neliniştea legată de Brexit.
Urmărește
598 afișări
Problemele din industria auto afectează producţia industrială germană
Încetinirea economiei globale, disputele tarifare declanşate de politica "America First" a preşedintelui american Donald Trump şi o ieşire fără acord a Marii Britanii din Uniunea Europeană ameninţă să afecteze expansiunea economiei Germaniei, bazată pe exporturi.
Aceiaşi factori au avut un impact şi asupra restului Uniunii Europene.
Cotidianul de afaceri Handelsblatt a anunţat luni că guvernul federal şi-a redus perspectivele de creştere a PIB la 0,8% pentru anul 2019, a doua reducere în mai puţin de două luni.
ULTIMELE ȘTIRI
-
Cum te menții în formă de sărbători? Antrenor de fitness: „Dacă mâncăm cumpătat, nu o să dezvoltăm probleme, nu o să ne îngrășăm”
-
Şedinţa de plen a Camerei Deputaţilor va fi luni, la ora 9.00. Va fi ales preşedintele Camerei
-
Scandalul taxelor. Trump ameninţă cu preluarea controlului asupra Canalului Panama
-
USR i-a transmis lui Klaus Iohannis că mandatul lui s-a încheiat. Elena Lasconi: PSD şi PNL nu au înţeles nimic din votul cetăţenilor
Producţia industrială a scăzut cu 0,8%, mult sub aşteptările pieţei, care miza pe o creştere de 0,5%, a afirmat Biroul german de Statistică.
Totuşi, cifra pentru luna decembrie a fost revizuită până la o creştere de 0,8%, faţă de o scădere de 0,4% raportată anterior.
Producţia de automobile a scăzut cu 9,2% în ianuarie, conform unor date ale Ministerului Economiei.
Această scădere a fost cauzată de factori specifici, precum grevele la furnizori şi orientarea spre alte mărci din cauza performanţei slabe, o scădere a cererii pentru automobilele cu motor diesel şi investiţii costisitoare în maşini electrice.
Datele neaşteptat de slabe sugerează că economia germană va înregistra o creştere redusă în primul trimestru, după ce abia a evitat o recesiune - definită ca două trimestre consecutive de contracţie - în a doua jumătate a anului trecut.
Referindu-se la un document al ministerului de finanţe, Handelsblatt a declarat că Berlinul şi-a redus prognoza de creştere internă din cauza unei economii mondiale slabe, a conflictelor comerciale globale şi factorilor politici, printre care Brexit şi finanţele întinse ale Italiei.
Guvernul german a redus deja aşteptările de creştere în ianuarie, ajungând la 1%, de la 1,8%.
Încetinirea economiei înseamnă că veniturile fiscale vor fi probabil mai mici decât se aştepta în acest an, ceea ce ar putea spori tensiunile în coaliţia de guvernământ a cancelarului Angelei Merkel, în ceea ce priveşte cheltuielile prioritare.
Citește pe alephnews.ro: PSD, PNL și UDMR își împart ministerele. Cine conduce România?
Citește pe www.zf.ro: S-a terminat cu sunatul după doctori, vânatul de programări şi aşteptatul. 2025 va fi anul revoluţiei tehnologice şi în sănătate. Ce vor putea face pacienţii în viitorul apropiat. VIDEO
Citește pe www.zf.ro: Cum poate România să ajungă o forţă în regiune şi să lase în urmă toţi vecinii
Citește și: OPERAŢIUNEA „Integrum”: Inspectorii antifraudă au sigilat peste 1.000 de depozite din complexul comercial Dragonul Roşu
Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.
Blake Lively a depus o plângere legală împotriva lui Justin Baldoni. Actorul este acuzat de hărțuire sexuală și de orchestrarea unei campanii de defăimare împotriva ei
S-a terminat cu sunatul după doctori, vânatul de programări şi aşteptatul. 2025 va fi anul revoluţiei tehnologice şi în sănătate. Ce vor putea face pacienţii în viitorul apropiat. VIDEO
Cum reuşeşte o companie din România să facă zeci de milioane de euro dintr-o resursă pe care mulţi oameni din ţara noastră o ignoră şi care sunt planurile acesteia pentru viitor
Oficial Direcţia Informaţii Militare: este un grad de probabilitate scăzut pentru o confruntare Rusia – NATO
Nicoleta Luciu, probleme cu greutatea. A ajuns de nerecunoscut. Cum arată acum, la 25 de ani după ce a câștigat Miss România
CANCAN.RO
Care este cea mai sănătoasă sare din comerț, potrivit lui Dragoș Pătraru. Majoritatea bucătarilor din Vest o folosesc
GANDUL.RO
Ministrul Justiţiei: La sfârşitul lunii martie cred că SIIJ poate fi desfiinţată. "Această Secţie şi-a ratat rolul pe care l-ar fi putut avea"
ULTIMA ORǍ
vezi mai multe