- Home
- Politic
- Economic
- Social
- Externe
- Sănătate
- Sport
- Life-Inedit
- Meteo
- Healthcare Trends
- Economia digitală
- Angajat în România
- Ieși pe plus
- Video
Tensiunile cu Iranul urcă preţul petrolului Brent la maximul ultimelor nouă luni
Preţul petrolului Brent, de referinţă la bursa din Londra, a atins miercuri cel mai ridicat nivel din ultimele nouă luni, din cauza tensiunilor legate de Iran, deşi datele economice sub aşteptări din Europa şi China au pus sub semnul întrebării perspectivele economiei mondiale.
Tensiunile cu Iranul urcă preţul petrolului Brent la maximul ultimelor nouă luni (Imagine: Shutterstock))
La ora 14:44 GMT, petrolul Brent cu livrare în aprilie era tranzacţionat în creştere cu 36 de cenţi, la 122,02 dolari pe baril, după un vârf de 122,19 dolari pe baril, cel mai ridicat nivel după mai 2011.
Cotaţia petrolului destinat pieţei americane, pentru luna aprilie, este în scădere cu 26 de cenţi, la 105,99 dolari pe baril.
O delegaţie a agenţiei Naţiunilor Unite pentru supraveghere în domeniul nuclear a plecat din Iran după eşuarea discuţiilor legate de programul autorităţilor de la Teheran pentru energie atomică, care este suspectat de Occident că ar masca activităţi militare.
ULTIMELE ȘTIRI
-
Iranul plănuia să îl asasineze pe Trump înainte de realegerea sa ca Președinte. Procurorii federali din Manhattan acuză agenții IRGC de complot
-
Războiul din Ucraina, ziua 989. Discuţie în 3, Trump-Zelenski-Musk / Putin spune că propunerile lui Trump privind Ucraina merită atenţie / SUA vor trimite Kievului 6 miliarde de dolari în ajutor militar până la finalul mandatului lui Biden
-
După Moldova, o nouă ţară din fostul URSS pregăteşte un referendum de aderare la UE. Rusia a fost vehement contra
-
„Olaf este un prost”. După politica americană, Musk intră şi în cea europeană cu un atac la cancelarul german
"Iranul este principala problemă care susţine preţurile la un nivel ridicat", a declarat Andy Sommer, analist la compania EGL din Elveţia.
Rusia a avertizat miercuri Israelul să nu atace Iranul din cauza programului nuclear, întrucât o acţiune militară ar avea consecinţe catastrofale.
Cumpărătorii din Europa şi Asia îşi reduc achiziţiile de ţiţei iranian. Uniunea Europeană va opri complet importurile de petrol din Iran,din iulie, în timp ce China, India şi Japonia intenţionează să reducă achiziţiile de ţiţei iranian cu cel puţin 10%.
Pe de altă parte, activităţile din sectorul serviciilor al zonei euro au scăzut neaşteptat în această lună, ca şi cele din industria prelucrătoare din China.
Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.
PROSPORT.RO
CANCAN.RO
GANDUL.RO