- Home
- Economic
- BUCUREŞTI, (20.10.2018, 13:06)
- Alina Botezatu
Teodorovici, despre relaţia cu şeful ANAF: Lucrăm, colaborăm. Mişa are obligaţia să-şi respecte planul de încasări
Eugen Teorodovici, ministrul Finanţelor Publice (MFP), a susţinut, sâmbătă, că nu există nicio relaţie tensionată între el şi Ionuţ Mişa, preşedintele Agenţiei Naţionale de Administrare Fiscală (ANAF), aşa cum se vehiculează în spaţiul public.
Urmărește
831 afișări
Teodorovici despre reşaţia cu şeful ANAF: Lucrăm, colaborăm. Mişa are obligaţia să-şi respecte planul de încasări
„Cu domnul Ionuţ Mişa, preşedintele ANAF, lucrăm, colaborăm, dânsul, aşa cum am mai spus, are un rol foarte important în ceea ce înseamnă colectarea şi respectarea planului de încasări pe acest an, plan în baza căruia am făcut şi prima rectificare bugetară, plan în baza căruia facem, eventual, şi a doua rectificare, până la final de an, astfel încât să avem toate sumele asigurate pentru tot ceea ce înseamnă investiţii”, a afirmat Eugen Teodorovici, într-o intervenţie telefonică, la România TV.
Întrebat dacă este o stare de tensiune între el şi preşedintele ANAF, ministrul Finanţelor a răspuns: „Nu, nu”.
„Este o relaţie profesională. Dânsul are această obligaţie: să-şi respecte planul de încasări, pe care dânsul l-a făcut, în calitate de ministru al Finanţelor, de data aceasta la începutul cestui an şi nimic altceva. În rest, lucrăm, colaborăm, nu este niciun fel de scindare, cum aud şi văd, în ultima perioadă, în spaţiul public”, a detaliat Teodorovici.
ULTIMELE ȘTIRI
-
Lasconi anunţă o întâlnire cu Nicuşor Dan: Nu văd cum aş putea să mă răzgândesc
-
Vladimir Ciorbă, patronul Nordis, reacţie la implicarea sa în reţinerea primarului din Sinaia/ „Încă din vara anului trecut am depus numeroase sesizări către DNA şi alte organe competente"
-
Daniel David: Avem o problemă foarte mare cu numărul de profesori
Ionuţ Mişa, precedentul ministru al Finanţelor publice, din iunie 2017 până în ianuarie 2018, este preşedintele ANAF din martie 2018.
Actualul oficial al MFP a completat că, spre finalul acestui an, Guvernul va pune mai mult accent pe investiţii decât până în prezent.
„Asta am promis şi am majorat investiţiile, şi la nivel local, şi nu numai, până la final de an, cu cel puţin 50% faţă de cum a fost planificat la început de an – este o creştere spectaculoasă. Fără investiţii, o economie nu poate să meargă mai departe. 2019 va fi un an concentrat, în special, pe ceea ce înseamnă investiţii în România, fie că sunt mici, la nivel local, sau investiţii mari”, a mai spus Teodorovici.
La data de 5 octombrie, ministrul Finanţelor a declarat, că principalul criteriu de evaluare a performanţei preşedintelui ANAF, Ionuţ Mişa, îl reprezintă planul de încasări realizat de Agenţie. „Pentru el (n.red. – pentru Ionuţ Mişa), planul de încasări este principalul element de care depinde soarta preşedintelului ANAF. Am spus-o foarte clar şi public. N-am glumit. Am spus-o şi în Guvern, la rectificare, că rectificarea se bazează pe felul în care planul de încasări la ANAF se respectă”, a spus Teodorovici, într-o emisiune la DCNews.ro. Ministrul finanţelor a confirmat că, la finalul anului, Ionuţ Mişa poate fi demis, dacă nu-şi va îndeplini planul de încasări.
Ministrul finanţelor a mai susţinut, la începutul lunii octombrie, că cine îşi asumă funcţia de preşedinte a ANAF trebuie să fie conştient că este o persoană extrem de importantă, „poate fi mai important şi decât cel de ministru de Finanţe”. „Asta a fost discuţia mea cu şeful ANAF-ului actual, când i-am spus că are o şansă foarte mare să dovedească tot ceea ce n-a dovedit ca ministru, la vremea respectivă. Din partea mea are tot sprijinul politic, tehnic, ca lucrurile să fie schimbate, fie că vorbim de o reformă a ANAF-ului, de o reducere a evaziunii pe TVA, acciză şi altele, dar vreau să văd o schimbare care să aducă efecte”, a mai spus Teodorovici.
În toată istoria ANAF-ul, planul s-a făcut la cât se poate face, şefii acestuia propunând ce pot să realizeze, ca să nu fie niciodată sub plan şi ca să depăşească planul, a arătat ministrul Finanţelor. „De anul viitor, planul va fi aşa: eşti obligat să aduci 100% din ceea ce economia trebuie să producă şi tot ce faci sub înseamnă nerealizare de plan”, a subliniat Teodorovici, la data de 5 octombrie.
De asemenea, la data de 12 septembrie, ministrul finanţelor a spus că România ia în calcul să schimbe radical modul în care este colectat TVA-ul, iar şefii ANAF ar putea fi demişi, dacă nu-şi vor îndeplini ţinta de colectare iniţială. „(La încasarea TVA – n.red.) România trebuie să acţioneze radical. Vezi vedea şi pe această zonă schimbări radicale, pentru ca România să recupereze acel gap de TVA, la nivel naţional, România fiind, la nivel european, codaşă, ca să nu spun pe ultima poziţie. Veţi vedea şi pe această zonă că România va recupera foarte mult”, a punctat Teodorovici, într-o emisiune la Digi24.
Ministrul finanţelor a menţionat că, faţă de anul trecut, în prezent, încasările la ANAF sunt mai mari, dar, din planul de încasări asumat la începutul acestui an, instituţia a realizat 95%. În primele şapte luni, încasările de TVA au crescut cu 10%, faţă de aceeaşi perioadă a anului trecut, dar planul ANAF era o creştere de 20%. „Planul ANAF-ului arată clar o creştere. Mă uit la planul ANAF-ului în special la zona de TVA, accize şi taxe vamale. Aceasta a fost discuţia mea şi cu ANAF-ul foarte clară: nu admit, până la final de an, nici măcar un leu scădere sub acest plan”, a detaliat Teodorovici. Întrebat, oficialul de la Finanţe a declarat că, dacă nu se îndeplineşte planul, vor fi schimbaţi şefii de la ANAF.
Planul ANAF-ului a fost revizuit la rectificarea bugetară, respectiv de a recupera ceea ce s-a pierdut în prima parte a anului pe final de an, respectiv -5% sub estimarea de colectare, şi să încheie cu 100%.
Citeşte şi: Ministrul Finanţelor vorbeşte despre reduceri de angajaţi în ministere: Administraţia să fie mai suplă
Citeşte şi: Eugen Teodorovici, despre impozitarea nunţilor: ANAF trebuie să se schimbe în modul de a acţiona
Citeşte şi: Femei de serviciu şi ospătari, căutaţi la Bursa locurilor de muncă Gorj. Angajator: Îşi găsesc scuze
Citește pe www.zf.ro: Pentru companiile austriece, Ungaria a devenit un vis urât. Strabag a intrat în colimatorul guvernului maghiar prin greşelile făcute la construcţia autostrăzii M30, care leagă Miskolc şi Košice. Tronsonul trebuie demolat în totalitate şi consolidat
Citește pe www.zf.ro: Unul dintre cele mai vechi business-uri din lume. În România, companiile se bat să câştige loc
Citește și: Eugen Teodorovici, despre impozitarea nunţilor: ANAF trebuie să se schimbe în modul de a acţiona
Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.
Pentru companiile austriece, Ungaria a devenit un vis urât. Strabag a intrat în colimatorul guvernului maghiar prin greşelile făcute la construcţia autostrăzii M30, care leagă Miskolc şi Košice. Tronsonul trebuie demolat în totalitate şi consolidat
Cu ultimii bani şi-a cumpărat o mină abandonată care nu părea să aibă niciun viitor. Acum are o avere colosală de 200 de milioane de dolari
Oficial Direcţia Informaţii Militare: este un grad de probabilitate scăzut pentru o confruntare Rusia – NATO
Noua regulă pentru românii care nu locuiesc la ADRESA din buletin. Ce e obligatoriu să faci din ianuarie 2025 și de ce acte ai nevoie
GANDUL.RO
Ministrul Justiţiei: La sfârşitul lunii martie cred că SIIJ poate fi desfiinţată. "Această Secţie şi-a ratat rolul pe care l-ar fi putut avea"
ULTIMA ORǍ
vezi mai multe
ŞTIRILE ZILEI
-
ieri, 22:54
Live text Războiul din Ucraina, ziua 1065. Pentagonul confirmă că suspendarea ajutorului extern de către Trump nu afectează sprijinul militar pentru Ucraina / Şeful NATO cere SUA să continue înarmarea Ucrainei şi promite sprijin financiar european / Zelenski: „Trump trebuie să iasă victorios în încheierea războiului din Ucraina”
-
ieri, 22:44
Imaginile din satelit arată construcţii militare israeliene în zona demilitarizată de lângă Siria