- Home
- Economic
- BUCUREŞTI, (21.01.2019, 17:18)
- Alina Botezatu
- Home
- Politic
- Economic
- Social
- Externe
- Sănătate
- Sport
- Life-Inedit
- Meteo
- Healthcare Trends
- Economia digitală
- Angajat în România
- Ieși pe plus
- Video
Teodorovici: Ne vom strădui să avansăm cât mai mult posibil activitatea cu privire la Uniunea Bancară
Eugen Teodorovici, ministrul Finanţelor Publice, a prezentat, luni, la Bruxelles, priorităţile României pe perioada mandatului Preşedinţiei Consiliului Uniunii Europene (UE), în ceea ce priveşte finanţele.
Urmărește
772 afișări
Teodorovici: Ne vom strădui să avansăm cât mai mult posibil activitatea cu privire la Uniunea Bancară
„Avem în vedere următoarele domenii principale: aprofundarea Uniunii Economice şi Monetare, inclusiv prin consolidarea Uniunii Bancare şi dezvoltarea în continuare a Uniunii pieţelor de capital, o impozitare echitabilă şi eficientă; asigurarea coordonării şi cooperării politicilor economice la nivel european, pentru consilidarea performanţelor şi întărirea rezilienţei economiilor”, a declarat, luni, Eugen Teodorovici, ministrul Finanţelor Publice, în cadrul unei conferinţe la Bruxelles.
ULTIMELE ȘTIRI
-
Crin Antonescu este candidatul comun al coaliției PSD-PNL-UDMR la alegerile prezidențiale
-
Crin Antonescu va fi candidatul comun pentru alegerile prezidenţiale. Propunerea va fi aprobată de fiecare partid al alianţei
-
FT: Echipa de tranziţie a lui Donald Trump vrea să retragă SUA din OMS „în prima zi” de mandat
-
Bolojan: Am semnat acest protocol pentru ca România să aibă un guvern stabil într-o perioadă dificilă
Preşedinţia română a Consiliului este pe deplin conştientă că finalizarea Uniunii Economice şi Monetare reprezintă o componentă important a foii de parcurs elaborate în pregătirea summit-ului de la Sibiu din 9 mai 2019, a mai susţinut ministrul român al Finanţelor.
„Datorită eforturilor statelor membre, cât şi a acţiunilor întreprinse la nivel european, pentru aprofundarea Uniunii Economice şi Monetare, Europa a reuşit să îşi revină din criză. Arhitectura economică şi monetară a Uniunii este acum mai puternică, dar sunt necesare eforturi pentru o suplimentare, ca să se ajungă la întregul său potenţial, cu un impact asupra prosperităţii şi stabilităţii economiei europene în ansamblu”, a adăugat Teodorovici.
Oficialul român a reamintit că, la summitul euro din decembrie 2018, liderii europeni au prezentat orientările pentru aprofundarea UEM.
„Aceştia au solicitat ca modificări necesare la tratatul privind mecanismul european de stabilitate să fie pregătite până în iunie 2019, inclusiv avansarea şi înregistrarea de progrese în domeniul Uniunii Bancare şi al pieţelor de capital, pentru care se aşteaptă, de asemenea, un acord, până în iunie 2019, cu privire la caracteristicile instrumentului bugetar, pentru convergenţă şi competitivitate pentru zona euro. Pentru noi, este important ca acest subiect să fie abordat în contextul realităţilor economice din Europa şi necesităţilor tuturor cetăţenilor europeni”, a completat Teodorovici.
Ministrul Finanţelor din România a susţinut că, în realizarea tuturor acestor demersuri, România îşi propune, în acord cu valorile pe care le promovează, să asigure un proces decizional deschis şi transparent la nivel european, inclusiv în raport cu statele care nu sunt membre ale zonei euro.
„Întrucât un sector financiar sigur şi rezistent este în interesul tuturor statelor membre şi al cetăţenilor, ne vom strădui să avansăm cât mai mult posibil activitatea cu privire la Uniunea Bancară”, a mai anunţat Teodorovici.
Ministrul român a susţinut că, în prezent, Preşedinţia română lucrează intensiv la finalizarea pachetului bancar, astfel încât să fie adoptat cât mai repede.
„Atunci când acesta se va implementa se va face un pas important în reducerea riscului. Introducerea unui stabilizator comun pentru fondul de rezoluţie este o altă prioritate importantă legată de Uniunea Bancară”, a mai spus Teodorovici.
Citește pe alephnews.ro: Atacatorul de la Târgul de Crăciun din Germania are o istorie de amenințări legate de acte violente. Medicul a spus că „va efectua acțiuni care atrag atenția și de care oamenii își vor aminti”
Citește pe www.zf.ro: S-a terminat cu sunatul după doctori, vânatul de programări şi aşteptatul. 2025 va fi anul revoluţiei tehnologice şi în sănătate. Ce vor putea face pacienţii în viitorul apropiat. VIDEO
Citește pe www.zf.ro: Cum poate România să ajungă o forţă în regiune şi să lase în urmă toţi vecinii
Citește și: WhatsApp introduce o limitare: De acum încolo, o funcţie populară va putea fi folosită doar pentru cinci destinatari
Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.
STUDIU. Starea de bine se îmbunătățește atunci când cânți. Care sunt beneficiile muzicii asupra sănătății
S-a terminat cu sunatul după doctori, vânatul de programări şi aşteptatul. 2025 va fi anul revoluţiei tehnologice şi în sănătate. Ce vor putea face pacienţii în viitorul apropiat. VIDEO
Cum reuşeşte o companie din România să facă zeci de milioane de euro dintr-o resursă pe care mulţi oameni din ţara noastră o ignoră şi care sunt planurile acesteia pentru viitor
Oficial Direcţia Informaţii Militare: este un grad de probabilitate scăzut pentru o confruntare Rusia – NATO
Care este cea mai sănătoasă sare din comerț, potrivit lui Dragoș Pătraru. Majoritatea bucătarilor din Vest o folosesc
GANDUL.RO
Ministrul Justiţiei: La sfârşitul lunii martie cred că SIIJ poate fi desfiinţată. "Această Secţie şi-a ratat rolul pe care l-ar fi putut avea"
ULTIMA ORǍ
vezi mai multe
ŞTIRILE ZILEI
-
astăzi, 10:07
-
astăzi, 10:01
Victor Negrescu: Am securizat pentru 2024 un buget UE record, cu 6% mai mare decât anul acesta