- Home
- Economic
- BUCUREŞTI, (12.08.2019, 17:25)
- Departamentul Economic
Teodorovici: Sporul de 15% pentru angajaţii din Finanţe şi ANAF este justificat, duc greul economiei
Sporul de 15% pentru lucrul în condiţii grele şi vătămătoare va fi acordat angajaţilor din Ministerul Finanţelor şi ANAF care îl pot primi, în condiţiile în care aceştia „duc greul economiei”, a declarat luni ministrul Finanţelor Eugen Teodorovici, la finalul şedinţei de Guvern.
Urmărește
535 afișări
Teodorovici: Sporul de 15% pentru angajaţii din Finanţe şi ANAF este justificat, duc greul economiei
Conform unei ordonanţe de completare a Legii privind reforma în domeniul sănătăţii, salariile aferente personalului aparatului propriu al Ministerului Finanţelor Publice şi instituţiilor din subordine se recalculează cu acordarea pomenitului spor, nota de fundamentare vorbind de un grad de încărcare al angajaţilor Ministerului de Finanţe de 134%. Iniţiatorii actului normativ notează că instituţia gestionează domeniul financiar-fiscal al României, urmărind asigurarea funcţionalităţii întregului sistem organizaţional al statului, prin instituirea cadrului legal pentru colectarea veniturilor publice şi urmărirea cheltuielilor astfel încât să determine stabilitatea bugetară şi, pe cale de consecinţă, a echilibrului social şi economic, elemente care privesc securitatea naţională. Pentru îndeplinirea acestor atribuţii, la nivelul Ministerului Finanţelor există format un „corp de funcţionari de elită cu o experienţă semnificativă în domeniul financiar-fiscal al României, al elaborării şi avizării proiectelor de acte normative în diferite domenii de activitate, precum şi litigiile de contencios administrativ, în special în cele având ca obiect reprezentarea Statului în diferite categorii de litigii de o importanţă deosebită”.
Ministrul Teodorovici nu a precizat numărul celor care beneficiază de prevederile actului normativ, spunând că a fost creat doar cadrul legal, iar de spor vor beneficia cei care se califică.
În aprilie 2019 Ministerul Finanţelor avea 25.738 de angajaţi.
ULTIMELE ȘTIRI
-
TU l-ai vota pe Donald Trump, dacă ar candida la Președinția României? VOTEAZĂ AICI / Sondaj Aleph News – Mediafax – Ziarul Financiar
-
Avertismentul lansat de premierul polonez Tusk: UE trebuie să se înarmeze pentru a „supravieţui” unei lumi incerte
-
Intrarea în Schengen şi deschiderea autostrăzilor de la Craiova la Paşcani încing piaţa de logistică
-
Consiliul UE adoptă recomandări pentru ţările în procedură de deficit excesiv, între care România
Iniţial, Ministerul Finanţelor a inclus într-un proiect de ordonanţă de urgenţă privind unele măsuri fiscal-bugetare ideea eliminării sporului respectiv. La acel moment surse guvernamentale evidenţiau faptul că există instituţii unde angajaţii primeau acest spor pentru că aerul din Bucureşti este poluat. Măsura eliminării sporului nu ar fi afectat medicii, profesorii, poliţiştii sau magistraţii.
Ulterior proiectul de act normativ nu a primit avizul Consiliului Economic şi Social şi nu a mai apărut pe ordinea de zi a şedinţei de Guvern în care a fost discutată rectificarea bugetară, deşi cele două acte făceau parte din acelaşi pachet.
Eugen Teodorovici spune că proiectul de ordonanţă, care cuprindea şi introducerea accizei pe zahărul din băuturile răcoritoare sau reducerea numărului de secretari de stat şi a personalului din cabinetele acestora, alături de alte măsuri, va fi discutat în coaliţie, şi va fi promovat în august sau în septembrie. Un act norrmativ privind taxa pe zahăr va fi discutat de Ministerul Sănătăţii cu cei interesaaţi, dar şi în cele două comisii parlamentare de specialitate, a precizat ministrul.
Proiect de act normativ pus în dezbatere publică de Ministerul Finanţelor prevedea taxarea băuturilor răcoritoare în funcţie de conţinutul de zahăr. Astfel, pentru băuturile răcoritoare cu conţinut de zaharuri între 5-8 g zaharuri/100 ml produs urmau să se plătească 0,8 lei/litru, iar cele cu conţinut de peste 8 g zaharuri/100 ml produs erau taxate cu 1 leu/litru. Proiectul a stărnit numulţumirea asociaţiilor patronale din domeniu.
Citește pe alephnews.ro: Micile detalii fac diferența. Ce să NU faci la un interviu de angajare
Citește pe www.zf.ro: Lovitură în plin pentru economia românească: Chinezii de la Haier închid fabrica din judeţul Prahova, un proiect de 70 de milioane de euro unde creaseră peste 1.000 de locuri de muncă. Proiectul a fost inaugurat în 2021
Citește pe www.zf.ro: Unul dintre cele mai vechi business-uri din lume. În România, companiile se bat să câştige loc
Citește și: Guvernul a plătit peste 200 milioane de lei la programul de sprijin pentru creşterea tomatelor
Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.
Surpriză la început de an: FMI a schimbat şeful pentru România şi descinde la Bucureşti la începutul lunii februarie să se întâlnească cu Guvernul şi BNR pentru a ”analiza evoluţiile economice şi financiare recente”
Undă verde pentru afacerea secolului: Donald Trump nu are nimic împotriva achiziţiei Tik Tok de către armata sa de miliardari. Cine sunt cei doi titani ai lumii financiare care vor fi vârful de lance al tranzacţiei
Oficial Direcţia Informaţii Militare: este un grad de probabilitate scăzut pentru o confruntare Rusia – NATO
FOTO. Jurata de la show-ul de talente, fotografiată de paparazzi la întâlnirea cu celebrul milionar mai tânăr cu 12 ani decât ea
PROSPORT.RO
Victor Ponta rupe tăcerea după ce s-a aflat că a divorțat de Daciana Sârbu: „Au avut prea mult de suferit toți din cauza…”
CANCAN.RO
Orașul din România în care ești AMENDAT cu 2.500 lei dacă nu ai numărul apartamentului pe ușă
GANDUL.RO
Ministrul Justiţiei: La sfârşitul lunii martie cred că SIIJ poate fi desfiinţată. "Această Secţie şi-a ratat rolul pe care l-ar fi putut avea"
ULTIMA ORǍ
vezi mai multe