- Home
- Economic
- BUCUREŞTI, (12.04.2019, 22:07)
- Departamentul Economic
- Home
- Politic
- Economic
- Social
- Externe
- Sănătate
- Sport
- Life-Inedit
- Meteo
- Healthcare Trends
- Economia digitală
- Angajat în România
- Ieși pe plus
- Video
Teodorovici: Uniunea Europeană susţine rolului FMI în centrul Plasei de Siguranţă Financiare Globale
Uniunea Europeană susţine rolului FMI în centrul Plasei de Siguranţă Financiare Globale, bazat pe cote şi pe resurse adecvate, declarând-se de acord, prin vocea ministrului român al Finanţelor Eugen Teodorovici, pregătită să susţină o mărire a cotelor statelor.
Urmărește
83 afișări
Teodorovici: Uniunea Europeană susţine rolului FMI în centrul Plasei de Siguranţă Financiare Globale
Ministrul Finanţelor Publice, Eugen Teodorovici, a condus vineri, la Washington, delegaţia Uniunii Europene la reuniunea Comitetului Monetar şi Financiar Internaţional (IMFC) dedicată guvernanţei şi resurselor Fondului Monetar Internaţional. Tot vineri, ministrul a reprezentat Preşedinţia română a Consiliului UE la reuniunea de la Washington a miniştrilor de finanţe şi a guvernatorilor băncilor centrale din G20.
În cadrul reuniunii IMFC, ministrul Teodorovici a exprimat poziţia Uniunii Europene de susţinere a rolului FMI în centrul Plasei de Siguranţă Financiare Globale, bazat pe cote şi pe resurse adecvate. În context, ministrul român a reiterat viziunea UE privind menţinerea actualului nivel al resurselor FMI ca semnal important pentru asigurarea rolului FMI de plasă de siguranţă în actuala situaţie economică.
ULTIMELE ȘTIRI
-
Ce înseamnă să fii președinte? Alexander Lukașenko spune că este treaba unui bărbat: „Doamne ferește să fie aleasă o femeie în Belarus”
-
Liderul nord-coreean Kim Jong Un ordonă producerea în masă a dronelor explozive
-
Războiul din Ucraina, ziua 996. Zelenski: Zece puncte ale planului intern de rezilienţă vor fi prezentate săptămâna viitoare / Noi sancţiuni împotriva Rusiei din partea UE / Biden, presat de Europa pentru a spori sprijinul pentru Ucraina înainte de încheierea mandatului
-
Guvernatorul Băncii Angliei îndeamnă la reconstruirea relaţiilor cu UE: Brexitul a subminat economia
„Fondul Monetar Internaţional este şi trebuie să rămână o instituţie bazată pe cote şi suntem pregătiţi să sprijinim chiar o mărire a acestora. Uniunea Europeană este deschisă pentru dublarea cel puţin a Noilor Acorduri de Împrumut (NAB) şi, în acest sens, solicităm ajungerea la un acord rapid pentru viitorul NAB-urilor, în baza unor contribuţii adecvate”, a precizat în intervenţia sa ministrul Teodorovici, preşedintele în exerciţiu al Consiliului ECOFIN.
În cadrul reuniunii miniştrilor de finanţe şi a guvernatorilor băncilor centrale din G20, au fost discutate teme precum investiţiile în infrastructură şi Compactul cu Africa. De asemenea, au mai fost vizate si aspecte precum supravegherea riscurilor economice la nivel global, dezechilibrele globale, îmbătrânirea şi implicaţiile sale pentru politicile publice, inovarea financiară, adresarea fragmentării pieţei financiare, sustenabilitatea datoriei şi transparenţa în ţările cu venituri reduse, rezilienţa împotriva dezastrelor naturale, asigurările universale de sănătate în ţările în dezvoltare.
În privinţa Compactului cu Africa, au fost evidenţiate progresele bune în multe dintre ţările Compactului în privinţa reformelor structurale şi a atragerii investiţiilor private. “În calitate de contribuitor cheie al Compactului prin noul său Plan de Investiţii Externe, UE doreşte să cheme toţi partenerii, inclusiv organizaţiile internaţionale participante, să folosească în mod activ toate sinergiile existente”, a conchis ministrul Teodorovici.
De asemenea, în cadrul reuniunii a fost susţinută poziţia UE de sprijin a Preşedinţiei japoneze a G20 în actualizarea acordului in ceea ce priveşte infrastructura de calitate de la Summitul G20 de la Hangzhou 2016 cu un nou set de principii, care să includă elemente cheie ale sustenabilităţii. Guvernanţa instituţională adecvată este necesară pentru prioritizarea şi implementarea investiţiilor şi pentru sporirea finanţării sustenabile, iar finanţarea trebuie derulată într-un mod sustenabil, astfel încât să nu ameninţe stabilitatea macroeconomică a ţărilor beneficiare.
Citește pe alephnews.ro: Eva Longoria dezvăluie că familia ei nu mai locuiește în Statele Unite după victoria lui Trump. Unde s-a mutat actrița
Citește pe www.zf.ro: Încă o insolvenţă zguduie piaţa: Unul dintre cele mai cunoscute branduri româneşti a cedat şi a intrat în insolvenţă
Citește pe www.zf.ro: Black Friday-ul care sparge toate recordurile. Cum s-a ajuns aici
Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.
Încă o insolvenţă zguduie piaţa: Unul dintre cele mai cunoscute branduri româneşti a cedat şi a intrat în insolvenţă
Dezastru pentru un gigant din tehnologie, care concediază mii de oameni pentru a deveni competitiv într-un domeniu unde o singură companie deţine 80% din piaţa
Oficial Direcţia Informaţii Militare: este un grad de probabilitate scăzut pentru o confruntare Rusia – NATO
Adriana Bahmuțeanu, atac la adresa Mihaelei Botezatu și a lui Honorius: „Am fost sunată de Maximus, care în cele 3 zile nu…”
CANCAN.RO
Ce a pățit un pensionar de 92 de ani, după ce a angajat o menajeră ROMÂNCĂ mult mai tânără
GANDUL.RO
Ministrul Justiţiei: La sfârşitul lunii martie cred că SIIJ poate fi desfiinţată. "Această Secţie şi-a ratat rolul pe care l-ar fi putut avea"
ULTIMA ORǍ
vezi mai multe