Terasele se deschid astăzi, dar patronii ies pe pierdere. ”Când deschizi la 20% din capacitate, e un cost, nu un profit”
- Proprietarii de restaurante cu terase deschid astăzi uşile clienţilor, dar ies pe pierdere
- Unele terase au deja prima zi plină de rezervări; prognozele meteo s-ar putea să le dea planurile peste cap
- Două săptămâni de restricţii vor seta bazele noii normalităţi pentru cei care vor să ia masa în oraş
Un patron de restaurante, Dragoş Petrescu deschide, astăzi, terasele unor restaurante din lanţul pe care îl deţine, dar ştie că nu va face profit.
”Că nu se pune problema să facă profit având, eu ştiu, dintr-o terasă poţi să foloseşti maxim 50% din capacitate, oricât de bine te-ai organiza, iar terasele de obicei reprezintă 30 - 40% din totalul capacităţii de vânzare, adică de număr de locuri. Deci tu deschizi cu 20% din capacitate, foloseşti bucătăria, e un cost, nu este un profit. În prima zi de la redeschiderea teraselor, toate locurile la restaurantele antreprenorului sunt rezervate”, a spus Dragoş Petrescu, patronul lanţului de restaurante CityGrill.
Dar vremea rea prognozată în următoarele zile s-ar putea să schimbe situaţia, deoarece clienţii teraselor nu mai au alternativa intrării în restaurant dacă plouă. Oricum, cele două săptămâni de stare de alertă cu reguli stricte de ieşire în oraş reprezintă o tranziţie către noua normalitate.
ULTIMELE ȘTIRI
-
TU l-ai vota pe Donald Trump, dacă ar candida la Președinția României? VOTEAZĂ AICI / Sondaj Aleph News – Mediafax – Ziarul Financiar
-
Cornel Oţelea, singurul handbalist român care a câştigat de trei ori titlul mondial, a murit
-
Elon Musk reacţionează la comentariile privind gestul său de la învestirea lui Trump: „Atacul este atât de obosit”
-
Războiul din Ucraina, ziua 1064. Trump afirmă că SUA „probabil” vor sancţiona Rusia dacă Moscova refuză negocierile de pace / Secretarul de Stat al SUA: Vrem să punem capăt războiului din Ucraina, astfel încât acesta să nu reînceapă peste 3-4 ani
” Cred că va fi o zonă-tampon către normalitate, în care oamenii vor fi responsabili. Şi mai degrabă clienţii vor regulariza. Adică cererea lor şi nivelul lor de încredere vor face presiune pe operatorii de restaurante, nu statul sau organele de control ale statului”, a spus Petrescu.
Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!
Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!
Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.
PROSPORT.RO
CANCAN.RO
GANDUL.RO