Termenul pentru depunerea ofertelor de intermediere la OMV Petrom a fost amânat cu o săptămână

Termenul pentru depunerea ofertelor de intermediere a vânzării pachetului de 9,84% din titlurile OMV Petrom (SNP) a fost amânat cu o săptămână, de pe data de 9 martie ora 12 pentru 16 martie la aceeaşi oră.

Urmărește
5 afișări

"Oficiul Participaţiilor Statului şi Privatizării în Industrie (OPSPI) comunică prelungirea termenului limită de depunere a ofertelor programat pentru data de 09 martie 2011, ora 12.00, până în data de 16 martie 2011, ora 12.00. Totodată, termenul de deschidere a ofertelor a fost stabilit pentru data de 16 martie 2011, ora 13.00", se arată într-un anunţ al OPSPI.

Instituţia mai aminteşte ofertanţilor care participă în sindicate de intermediere că până la data depunerii ofertelor fiecare membru al unui sindicat trebuie să semneze Acordul de Confidenţialitate. Participanţii vor putea să împuternicească separat prin procura autentică câte o persoana împuternicită, sau reprezentanţii legali ai fiecaruiă dintre membrii de Sindicat imputernicesc împreună prin aceeaşi procură autentică o unică persoană împuternicită.

Statul vrea să vândă în acest an 9,84% din acţiunile OMV Petrom, din pachetul pe care îl deţine la companie, de 20,63% din titluri. Oferta secundară, estimată la 500 milioane euro, va fi cea mai mare din istoria Bursei de Valori Bucureşti (BVB).

În piaţă se cunosc deja şase consorţii formate atât din societăţi de intermediere din România, cât şi companii mari din mediul financiar din străinătate.

BRD (BRD) va merge în consorţiu cu Societe Generale şi Citibank, CEC Bank şi Alpha s-au aliat cu banca japoneză de investiţii Nomura, iar BCR intră în consorţiu cu JP Morgan şi Intercapital Invest.

Morgan Stanley, cel mai mare intermediar de oferte de acţiuni la nivel mondial în 2010, s-a aliat cu Raiffeisen Capital&Investments, firma de brokeraj locală care a fost implicată în cele mai importante listări de pe Bursă din ultimii şase ani.

Potrivit Ziarului Financiar, cea mai influentă bancă de pe Wall Street, Goldman Sachs, s-a aliat cu UniCredit CA IB Securities. ING Bank va forma consorţiu cu banca elveţiană UBS.

Deutsche Bank şi Bank of America sunt şi ele interesate de intermedierea tranzacţiei, însă nu au ales un partener local.

Coform celor mai recente raportări, grupul austriac de petrol şi gaze OMV deţine 51,01% din acţiunile OMV Petrom. Statul are, prin Ministerul Economiei, 20,63% din titluri, iar Fondul Proprietatea 20,11% din acţiuni.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici