Tesla a livrat primele automobile în China, unde vrea să deschidă o fabrică

Producătorul american de automobile electrice Tesla va asambla maşini şi în China, pentru a aduce producţia mai aproape o piaţă cu un potenţial uriaş de creştere, unde clasa de mijloc este tot mai numeroasă şi mai interesată de autoturisme de lux.

Urmărește
243 afișări
Imaginea articolului Tesla a livrat primele automobile în China, unde vrea să deschidă o fabrică

Tesla a livrat primele automobile în China, unde vrea să deschidă o fabrică (Imagine: Mediafax Foto / AFP)

"La un moment dat, în următorii trei sau patru ani, vom aduce producţie locală în China. China este foarte importantă pentru viitorul Tesla", a declarat CEO-ul companiei americane, Elon Musk, aflat la Beijing cu ocazia primelor livrări de autoturisme Tesla Model S către clienţi din China. potrivit CNN Money.

Model S, nava amiral a Tesla, are un preţ de circa 115.000 de dolari pe piaţa chineză. Musk a livrat personal autoturismul Model S către primul client din China.

Vânzările de automobile electrice evoluează timid în China, însă producătorii văd un potenţial uriaş de creştere în cea de-a doua economie a lumii.

China se confruntă cu probleme tot mai grave legate de poluare în aglomerările urbane, iar guvernul pregăteşte măsuri pentru a încuraja achiziţionarea de automobile electrice.

O altă problemă a maşinilor electrice, în China şi în alte zone ale lumii, este lipsa infrastructurii specifice - reţele de staţii de alimentare cu energie electrică. Potrivit presei chineze, Tesla s-a pregătit deja să acţioneze în acest sens, Musk angajându-se să lanseze până în 2015 o reţea naţională de servicii de încărcare a bateriilor.

"Vom face o investiţie mare în China în infrastructură de reîncărcare", a afirmat Musk la Beijing.

Compania a construit deja o astfel de reţea în Statele Unite, acoperind principalele rute de călătorie între marile oraşe.

Pe lângă viitoarele facilităţi de producţie din China, Tesla a mai planificat construirea unei fabrici de baterii în Statele Unite care va avea, în 2020, o producţie mai ridicată faţă de volumul pieţei globale în 2013. Noua unitate va avea aproximativ 6.500 de angajaţi şi va presupune o investiţie de până la 5 miliarde de dolari.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici