- Home
- Economic
- NEW YORK, (28.12.2018, 22:44)
- Alina Botezatu
Tesla a numit doi membri independenţi în bord. Unul este Larry Ellison, cofondatorul Oracle
Producătorul de automobile electrice Tesla a numit, vineri, doi membri independenţi în Consiliul de Administraţie, pentru a îndeplini înţelegerea încheiată cu autorităţile de reglementare a pieţei de capital din Statele Unite, informează site-ul agenţiei de presă Associated Press.
Urmărește
783 afișări
Tesla a numit doi membri independenţi în bord. Unul este Larry Ellison, cofondatorul Oracle
Larry Ellison, cofondatorul Oracle, şi Kathleen Wilson-Thompson, vicepreşedintele executiv al Walgreens Boots Alliance, s-au alăturat Consiliului de Administraţie al Tesla ca directori independenţi, aceştia preluându-şi noile atribuţii imediat ce au fost acceptaţi.
Numirea s-a făcut la solicitarea autorităţilor americane care au cerut mai multă supraveghere a CEO-ului Elon Musk. La începutul lunii august, într-o postare pe Twitter, Musk a susţinut că Tesla este suficient de bine finanţată încât poate fi delistată la un preţ de 420 de dolari pe acţiune.
În ziua tweet-ului şi ca urmare a acestuia, acţiunile Tesla s-au majorat cu 11%, dar, câteva săptămâni mai târziu, Musk a recunoscut că delistarea a fost oprită.
ULTIMELE ȘTIRI
-
Lasconi anunţă o întâlnire cu Nicuşor Dan: Nu văd cum aş putea să mă răzgândesc
-
Vladimir Ciorbă, patronul Nordis, reacţie la implicarea sa în reţinerea primarului din Sinaia/ „Încă din vara anului trecut am depus numeroase sesizări către DNA şi alte organe competente"
-
Daniel David: Avem o problemă foarte mare cu numărul de profesori
SEC, autoritatea de reglementare a pieţei de capital din Statele Unite ale Americii, l-a acuzat, ulterior, pe Musk că a comis o fraudă în materie de valori mobiliare, deoarece finanţarea nu era suficientă, astfel că i-a înşelat pe investitori.
Autorităţile de reglementare a pieţei de capital din SUA doreau, iniţial, să-l forţeze pe Musk să renunţe la funcţia de CEO. Într-un final, autoritatea a acceptat ca Musk şi Tesla să achite penalităţi de 20 de milioane de dolari, iar Musk să se retragă din funcţia de preşedinte al Consiliului de Administraţie pentru cel puţin trei ani şi a recunoscut că a făcut greşeli.
În ciuda acordului, CEO-ul Tesla a continuat să facă aprecieri negative la adresa SEC, pe care a numit-o pe Twitter „Comisia de Îmbogăţire a Shortseller-ului”. Short seller-ii sunt un tip de investitori care au pariat că acţiunile Tesla vor scădea. Pentru moment, Musk a câştigat această bătălie - de la începerea confruntării cu SEC, acţiunile Tesla au crescut cu 20%.
Anterior numirilor de vineri, Tesla a numit-o pe executivul de telecomunicaţii australian Robyn Denholm preşedinte al Consiliului de Administraţie, în noiembrie, ca parte a acordului cu SEC. Deşi Denholm a adus mult necesara expertiză financiară şi auto pentru Tesla, care se chinuie să producă maşini şi, în acelaşi timp, să facă bani, aceasta nu a reuşit să influenţeze comportamentul neortodox al lui Musk, neortodox cel puţin în comparaţie cu al altor directori executivi ai marilor corporaţii listate.
De exemplu, acţiunile Tesla au scăzut cu 6%, la începutul lunii septembrie, după ce Musk a fumat marijuana în timpul unui interviu care a făcut câteva înconjurul YouTube-ului, fiind preluat de mai multe canale de ştiri.
În schimb, se speră ca Ellison, care este una dintre cele mai influente personalităţi din Silicon Valley, îl va putea influenţa în bine pe Musk, deoare aceştia sunt prieteni, iar Tesla este a doua investiţie a lui Ellison şi una importantă.
De asemenea, autorităţile americane au cerut ca tweet-urile lui Musk despre Tesla să fie aprobate de altcineva înainte de a fi publicate. Musk a susţinut că niciunul dintre tweet-urile sale n-a fost cenzurat până acum, iar compania nu analizează tweet-urile pentru a determina dacă pot afecta preţul acţiunilor sau nu.
Cu toate acestea, într-un document către SEC, depus vineri, Tesla a precizat că intenţionează să certifice comisiei, că atât reprezentanţii companiei, cât şi Musk şi-au îndeplinit la timp angajamentele luate în faţa acesteia.
Citește pe www.zf.ro: Pentru companiile austriece, Ungaria a devenit un vis urât. Strabag a intrat în colimatorul guvernului maghiar prin greşelile făcute la construcţia autostrăzii M30, care leagă Miskolc şi Košice. Tronsonul trebuie demolat în totalitate şi consolidat
Citește pe www.zf.ro: Unul dintre cele mai vechi business-uri din lume. În România, companiile se bat să câştige loc
Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.
Pentru companiile austriece, Ungaria a devenit un vis urât. Strabag a intrat în colimatorul guvernului maghiar prin greşelile făcute la construcţia autostrăzii M30, care leagă Miskolc şi Košice. Tronsonul trebuie demolat în totalitate şi consolidat
Cu ultimii bani şi-a cumpărat o mină abandonată care nu părea să aibă niciun viitor. Acum are o avere colosală de 200 de milioane de dolari
Oficial Direcţia Informaţii Militare: este un grad de probabilitate scăzut pentru o confruntare Rusia – NATO
Noua regulă pentru românii care nu locuiesc la ADRESA din buletin. Ce e obligatoriu să faci din ianuarie 2025 și de ce acte ai nevoie
GANDUL.RO
Ministrul Justiţiei: La sfârşitul lunii martie cred că SIIJ poate fi desfiinţată. "Această Secţie şi-a ratat rolul pe care l-ar fi putut avea"
ULTIMA ORǍ
vezi mai multe
ŞTIRILE ZILEI
-
ieri, 22:54
Live text Războiul din Ucraina, ziua 1065. Pentagonul confirmă că suspendarea ajutorului extern de către Trump nu afectează sprijinul militar pentru Ucraina / Şeful NATO cere SUA să continue înarmarea Ucrainei şi promite sprijin financiar european / Zelenski: „Trump trebuie să iasă victorios în încheierea războiului din Ucraina”
-
ieri, 22:44
Imaginile din satelit arată construcţii militare israeliene în zona demilitarizată de lângă Siria