Tesla pierde teren în Europa. BMW a vândut cele mai multe maşini electrice în UE în luna iulie

  • BMW a vândut cele mai multe vehicule electrice în Uniunea Europeană pentru prima dată luna trecută, depăşind Tesla.
  • Producătorul auto german a reuşit să crească livrările pe o piaţă slăbită pentru maşinile electrice.
  • Vânzările de vehicule electrice din China au scăzut brusc din cauza tarifelor UE.
Urmărește
990 afișări
Imaginea articolului Tesla pierde teren în Europa. BMW a vândut cele mai multe maşini electrice în UE în luna iulie

Vânzările de BMW-uri complet electrice în Uniunea Europeană au crescut cu aproximativ o treime, la 14.869 de unităţi în iulie. Livrările Tesla au scăzut cu 16%, la 14.561 de unităţi, notează Bloomberg.

Tesla încă domină clasamentul vânzărilor din UE de la începutul anului până în prezent, însă este pentru prima dată când BMW depăşeşte producătorul auto american pe acest segment. 

În total, cumpărătorii europeni de automobile au înmatriculat 139.300 de vehicule electrice noi în luna iulie, un declin de 6% faţă de aceeaşi lună a anului trecut.

Cererea de automobile electrice se răceşte în Europa după ce ţări precum Germania şi Suedia au încetat sau au redus subvenţiile, determinând producătorii să renunţe la ambiţiile lor privind vehiculele electrice.

Volkswagen, cel mai mare producător auto din Europa, a indicat că ar putea amâna noile modele electrice. Şi Mercedes-Benz a anunţat că îşi revizuieşte planurile de electrificare. BMW a reuşit să contracareze tendinţa datorită cererii pentru modelele i4 şi iX1.

În timp ce producătorii auto chinezi conduşi de BYD şi SAIC Motor Corp. s-au extins treptat în Europa în acest an, noile tarife UE le-au încetinit afluxul cu 45% în iulie faţă de iunie.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici