Tesla plănuieşte o maşină Model Y cu şase locuri, produsă în China

Tesla va lansa o variantă cu şase locuri a Modelului Y, în China, începând cu sfârşitul anului 2025, în dorinţa de a face faţă concurenţei de pe piaţa chineză.

Urmărește
81 afișări
Imaginea articolului Tesla plănuieşte o maşină Model Y cu şase locuri, produsă în China

Tesla plănuieşte o maşină Model Y cu şase locuri, produsă în China

Tesla va lansa o variantă cu şase locuri a Modelului Y, în China, începând cu sfârşitul anului 2025, conform Reuters.

Compania americană a luat această decizie, referitoare la Model Y, fiind convinsă că maşina a început să îmbătrânească.

Tesla le-a cerut furnizorilor să se pregătească pentru o creştere semnificativă a producţiei Modelului Y la fabrica din Shanghai, deşi nu se ştiu detalii suplimentare despre această eventuală expansiune.

Fabrica din Shanghai a înregistrat deja o creştere de 6% a livrărilor la Modelul 3, în primele şase luni ale anului, datorită lansării unei versiuni reînnoite anul trecut.

Deocamdată, Tesla aşteaptă aprobarea extinderii fabricii pe 70 de hectare de teren agricol.

Modelul Y, lansat în 2020 şi aflat acum într-un proces de reinventare numit „Juniper”, va avea iniţial cinci locuri şi va fi lansat în prima parte a anului 2025, mai târziu decât se prevăzuse iniţial.

Noua variantă cu şase locuri pare motivată de concurenţa din China, unde companii precum Nio şi Zeekr au prezentat modele asemănătoare, mai spaţioase, cu preţuri mai mici.

Modelul Y este cel mai bine vândut vehicul din China pe toate tipurile de motorizare, cu vânzări de 207.800 de unităţi în primele şase luni ale anului.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Taguri:
tesla,
china,
model y

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici