- Home
- Economic
- (15.12.2023, 17:59)
- Daniel Belu
- Home
- Politic
- Economic
- Social
- Externe
- Sănătate
- Sport
- Life-Inedit
- Meteo
- Healthcare Trends
- Economia digitală
- Angajat în România
- Ieși pe plus
- Video
Tesla recheamă în service 2 milioane de maşini pentru a remedia defectele de siguranţă ale Autopilot
Tesla va repara peste 2 milioane de vehicule, cea mai mare rechemare în service din istoria sa, după ce cel mai important organism de reglementare în domeniul siguranţei auto din SUA a stabilit că sistemul său de asistenţă a şoferului Autopilot nu face suficient pentru a se proteja împotriva utilizării necorespunzătoare, conform Bloomberg.
Urmărește
112 afișări
Măsura este rezultatul unei investigaţii de ani de zile privind defecţiunile, pe care Administraţia Naţională pentru Siguranţa Traficului pe Autostrăzi o va menţine deschisă pentru a monitoriza eficacitatea reparaţiilor efectuate de Tesla. Un purtător de cuvânt al NHTSA a declarat că investigaţia a constatat că mijloacele Tesla de menţinere a şoferilor implicaţi sunt inadecvate.
"Tehnologia automatizată este foarte promiţătoare pentru îmbunătăţirea siguranţei, dar numai atunci când este implementată în mod responsabil", a declarat miercuri NHTSA. "Acţiunea de astăzi este un exemplu de îmbunătăţire a sistemelor automatizate prin prioritizarea siguranţei."
ULTIMELE ȘTIRI
-
Pe 22 decembrie Revoluția ajungea la București. Ce evenimente au marcat noaptea din 21 spre 22 decembrie
-
Ucraina a executat primul asalt fără militari, doar cu drone terestre şi aeriene
-
22 decembrie 1989 - ziua fugii cu elicopterul a soţilor Ceauşescu
-
Prima prelevare de organe la Spitalul Grigore Alexandrescu de la o tânără aflată în moarte cerebrală
Tesla a precizat în raportul său de rechemare că se aşteaptă să înceapă să implementeze un software over-the-air pentru a încorpora controale şi alerte suplimentare pe 12 decembrie sau la scurt timp după această dată.
Rechemarea este a doua din acest an în care sunt implicate sistemele de conducere automată ale Tesla, care au fost supuse unei examinări tot mai amănunţite după sute de accidente, dintre care unele s-au soldat cu decese. În timp ce directorul executiv Elon Musk a prezis de ani de zile că producătorul auto este pe punctul de a oferi autonomie completă, atât Autopilot, cât şi funcţiile beta pe care Tesla le comercializează ca fiind Full Self-Driving necesită un şofer complet atent, care să ţină mâinile pe volan.
Autopilot a fost o caracteristică standard pe Tesla, astfel încât rechemarea afectează marea majoritate a vehiculelor companiei care circulă pe drumurile din SUA. Compania foloseşte mai multe camere pentru a monitoriza împrejurimile vehiculelor sale, pentru a ţine pasul cu traficul din jur şi pentru a ajuta şoferii să rămână pe benzile clar marcate.
Tesla a comercializat funcţionalitatea de nivel superior pe care o numeşte FSD Beta încă de la sfârşitul anului 2016. Această suită de caracteristici a fost rechemată în februarie, după ce NHTSA şi-a exprimat îngrijorarea cu privire la modelele Tesla care foloseau sistemul şi care se deplasau în moduri necorespunzătoare sau imprevizibile, inclusiv depăşirea limitelor de viteză şi faptul că nu se opreau complet.
La sfârşitul anului trecut, Musk a sugerat pe X, platforma de socializare cunoscută anterior sub numele de Twitter, că Tesla va actualiza FSD Beta pentru a le oferi unor şoferi opţiunea de a dezactiva alertele care le spun să pună mâinile pe volan. NHTSA a cerut companiei mai multe informaţii câteva zile mai târziu.
NHTSA a efectuat prima dată o investigaţie privind defecţiunile sistemului Autopilot după un accident mortal din 2016, pentru ca la începutul anului următor să aprobe sistemul. Cele două anchete de defecte în curs de desfăşurare ale sale, iniţiate în august 2021 şi februarie 2022, au fost precipitate de modelele Tesla care s-au ciocnit de vehiculele de prim-ajutor sau au frânat brusc pe autostrăzi.
Agenţia a deschis peste 50 de investigaţii speciale privind accidente în care au fost implicate maşini Tesla care sunt suspectate a fi legate de Autopilot, ritmul anchetelor accelerându-se sub administraţia Biden.
Autorităţile de reglementare care examinează sistemele de conducere ale Tesla merg dincolo de NHTSA. Compania a dezvăluit în ianuarie că a primit cereri de documente din partea Departamentului de Justiţie legate de Autopilot şi FSD Beta.
Citește pe alephnews.ro: Klaus Iohannis convoacă partidele la consultări pentru formarea Guvernului. Se decid șefii de la Senat și Camera Deputaților
Citește pe www.zf.ro: S-a terminat cu sunatul după doctori, vânatul de programări şi aşteptatul. 2025 va fi anul revoluţiei tehnologice şi în sănătate. Ce vor putea face pacienţii în viitorul apropiat. VIDEO
Citește pe www.zf.ro: Cum poate România să ajungă o forţă în regiune şi să lase în urmă toţi vecinii
Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!
Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!
Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.
Suspectul atacului de la Târgul de Crăciun din Magdeburg, Germania a fost arestat preventiv. Patru femei și un băiat au decedat iar peste 200 de persoane au fost rănite
S-a terminat cu sunatul după doctori, vânatul de programări şi aşteptatul. 2025 va fi anul revoluţiei tehnologice şi în sănătate. Ce vor putea face pacienţii în viitorul apropiat. VIDEO
Cum reuşeşte o companie din România să facă zeci de milioane de euro dintr-o resursă pe care mulţi oameni din ţara noastră o ignoră şi care sunt planurile acesteia pentru viitor
Oficial Direcţia Informaţii Militare: este un grad de probabilitate scăzut pentru o confruntare Rusia – NATO
Nicoleta Luciu, probleme cu greutatea. A ajuns de nerecunoscut. Cum arată acum, la 25 de ani după ce a câștigat Miss România
CANCAN.RO
Ministrul Justiţiei: La sfârşitul lunii martie cred că SIIJ poate fi desfiinţată. "Această Secţie şi-a ratat rolul pe care l-ar fi putut avea"
ULTIMA ORǍ
vezi mai multe