- Home
- Economic
- BUCUREŞTI, (05.05.2019, 11:23)
- Izabela Cutieru
Tesla va renunţa la „dieta frugală” din ultima vreme. Compania şi-a impus un obiectiv financiar ambiţios
Tesla urmăreşte sporirea capitalului cu până la 2,3 miliarde de dolari, renunţând la ceea ce Elon Musk a numit „o dietă frugală” şi diminuând preocupările Wall Street privind capacitatea companiei de a depăşi o perioadă în care vânzările au scăzut, transmite Reuters.
Urmărește
2288 afișări
Tesla îşi majorează capitalul social cu peste 2 miliarde de dolari
Planul Tesla vine după ce compania nu a reuşit, în repetate rânduri, să îndeplinească prognozele privind generarea de profit. Compania se confruntă cu provocări costisitoare, inclusiv lansarea producţiei în China, revizuirea operaţiunilor de vânzare cu amănuntul şi a serviciilor din SUA, dar şi dezvoltarea de noi modele, cum ar fi Model Y şi Semi.
Analiştii sunt de părere că Tesla – care a cheltuit 1,5 miliarde de dolari în primul trimestru al acestui an – nu îşi va putea îndeplini planurile de dezvoltare în lipsa unor noi venituri.
Acţiunile companiei au crescut cu 4,3%, ajungând la 244,10 dolari, în timp ce randamentul obligaţiunilor existente, în valoare de 1,8 miliarde de dolari, a atins cel mai scăzut nivel din ultima lună. Creşterea cu 650 de milioane de dolari a noilor acţiuni şi cu 1,35 miliarde de dolari a datoriilor, ar putea ridica veniturile companiei la 2,3 miliarde de dolari.
ULTIMELE ȘTIRI
-
TU l-ai vota pe Donald Trump, dacă ar candida la Președinția României? VOTEAZĂ AICI / Sondaj Aleph News – Mediafax – Ziarul Financiar
-
Bolojan: Bugetarii din Senat vor da concursuri
-
Antonescu: Sunt conectat puţin (cu partidele), adică atât cât trebuie
-
Bolojan insistă pentru restructurare: „Nu putem continua risipa banilor publici"
Directorul executiv al Tesla, Elon Musk, ar fi investit 10 milioane de dolari din fondurile proprii, potrivit unor declaraţii ale companiei. Timp de mai bine de un an, Musk a insistat asupra faptului că Tesla nu are nevoie de o majorare de capital, bazându-se pe volumul şi eficienţa vânzărilor automobilului Model 3, despre care Musk considera că ar fi putut genera profit pe tot parcursul anului curent. Aceste previziuni au fost înlăturate în urma unei pierderi de 702 milioane de dolari în primul trimestru al anului şi a avertismentelor potrivit cărora înregistrarea de profit ar putea fi realizată abia în cea de a doua jumătate a anului.
Creşterea capitalului nu ar trebui să fie un substitut pentru funcţionarea eficientă, a spus Musk luna trecută, sugerând că o majorare de capital ar putea fi aproape. „Este sănătos să ţii o dietă frugală pentru un timp”, a spus acesta.
Tesla, patru trimestre profitabile
Tesla a raportat patru trimestre profitabile, de la începutul activităţii, în iunie 2010. Compania a luat o serie de măsuri pentru a relua strategiile de stabilizare a preţurilor pentru autoturismele sale, ca urmare a reducerii la jumătate a taxelor federale în valoare de 7.500 de dolari pentru cumpărătorii Tesla, fapt ce a afectat livrările din primul semestru.
Musk a fost, de asemenea, distras de o dispută publică cu autorităţile de reglementare din SUA. Acţiunile companiei au scăzut cu 28%, de la începutul anului.
Compania a încheiat primul trimestru al anului 2019 cu 2,2 miliarde de dolari în numerar. În 2019, Tesla se aşteaptă la cheltuieli de capital cuprinse între 2 şi 2,5 miliarde de dolari şi aproximativ între 2,5 şi 3 miliarde de dolari anual pentru anii 2020 şi 2021.
De-a lungul istoriei sale, Tesla a strâns fonduri prin împrumuturi bancare, vânzări de acţiuni, titluri convertibile, vânzări de obligaţiuni şi securitizarea contractelor de închiriere a autovehiculelor.
Ultimul titlu convertibil al Tesla a fost reprezentat de o garanţie de 977,5 milioane de dolari, scadentă în martie 2022, care conţinea un cupon de 2,375%, cu o primă de conversie de 25% la preţul de referinţă al acţiunii de 262 dolari pe acţiune la momentul vânzării. Această obligaţiune poate fi transformată în capitaluri proprii la un preţ de 327,50 dolari pe acţiune, care este în prezent cu aproximativ 36% mai mult decât preţul curent al acţiunilor Tesla.
În martie, Tesla a fost nevoită să ramburseze un convertibil în numerar în valoare de 920 de milioane de dolari, deoarece stocul nu a reuşit să atingă preţul de conversie de aproximativ 360 de dolari pe acţiune.
Randamentul disponibilităţii obligaţiunilor de 1,8 miliarde de dolari a scăzut la cel mai scăzut nivel din ultima lună, la puţin peste 8%, cu aproximativ 2,7%, peste cuponul de 5,3%.
Goldman Sachs şi Citigroup vor gestiona oferta. BofA Merrill Lynch, Deutsche Bank Securities, Morgan Stanley şi Credit Suisse vor fi administratorii suplimentari.
Goldman Sachs, Morgan Stanley şi Bank of America deţin 507 milioane dolari în împrumuturi personale restante de la Musk, cu acţiunile Tesla oferite drept garanţie. Dacă stocurile companiei cad, băncile l-ar putea forţa pe directorul executiv al acesteia să vândă o parte din aceste acţiuni. Rapoartele anterioare ale Tesla au arătat că Musk avea 624 milioane dolari în împrumuturi personale de la bănci, susţinute de acţiunile sale.
Goldman Sachs a recomandat, într-un raport din 25 aprilie, vânzarea acţiunilor companiei, plasând o ţintă de preţ pe 12 luni în valoare de 200 de dolari.
Citește pe alephnews.ro: Robert Fico a declarat că opoziția plănuiește o lovitură de stat similară cu revolta EuroMaidan din Ucraina. Ce a declarat Premierul slovac
Citește pe www.zf.ro: Lovitură în plin pentru economia românească: Chinezii de la Haier închid fabrica din judeţul Prahova, un proiect de 70 de milioane de euro unde creaseră peste 1.000 de locuri de muncă. Proiectul a fost inaugurat în 2021
Citește pe www.zf.ro: Unul dintre cele mai vechi business-uri din lume. În România, companiile se bat să câştige loc
Citește și: Nava Şcoală „Mircea” a plecat în tradiţionalul marş internaţional de instrucţie, cu un echipaj de 179 de membri | VIDEO
Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.
Surpriză la început de an: FMI a schimbat şeful pentru România şi descinde la Bucureşti la începutul lunii februarie să se întâlnească cu Guvernul şi BNR pentru a ”analiza evoluţiile economice şi financiare recente”
Undă verde pentru afacerea secolului: Donald Trump nu are nimic împotriva achiziţiei Tik Tok de către armata sa de miliardari. Cine sunt cei doi titani ai lumii financiare care vor fi vârful de lance al tranzacţiei
Oficial Direcţia Informaţii Militare: este un grad de probabilitate scăzut pentru o confruntare Rusia – NATO
FOTO. Jurata de la show-ul de talente, fotografiată de paparazzi la întâlnirea cu celebrul milionar mai tânăr cu 12 ani decât ea
PROSPORT.RO
Anda Adam participă la Asia Express 2025! Cine e colegul vedetei în emisiunea de la Antena 1
CANCAN.RO
Orașul din România în care ești AMENDAT cu 2.500 lei dacă nu ai numărul apartamentului pe ușă
GANDUL.RO
Ministrul Justiţiei: La sfârşitul lunii martie cred că SIIJ poate fi desfiinţată. "Această Secţie şi-a ratat rolul pe care l-ar fi putut avea"
ULTIMA ORǍ
vezi mai multe