The Big Short. Omul ce a prezis criza din 2008 a fost suspendat din companie după cea mai recentă postare a sa

Steven Eisman, cunoscut mai ales pentru că a pariat pe prăbuşirea pieţei imobiliare din SUA, a fost pus pe liber pe perioadă nedeterminată de către angajatorul său, Neuberger Berman, după ce a declarat că „sărbătoreşte” distrugerea Gazei.

Urmărește
974 afișări
Imaginea articolului The Big Short. Omul ce a prezis criza din 2008 a fost suspendat din companie după cea mai recentă postare a sa

The Big Short. Omul ce a prezis criza din 2008 a fost suspendat din campanie după cea mai recentă postare a sa

Director general la Neuberger Berman, cu sediul la New York, din 2014, Eisman a apărut în cartea lui Michael Lewis The Big Short. Personajul său a fost interpretat de actorul Steve Carell în versiunea cinematografică din 2016. În adaptare, personajul lui Carell a primit numele de Mark Baum.

Comentariile sale de pe contul X, care includeau logo-ul Neuberger Berman, răspundeau unei postări grafice care arăta clădiri în flăcări, cu oameni strigând în agonie, aparent ca urmare a unui atac israelian.

Videoclipul a fost postat cu comentarii despre lipsa de preocupare internaţională cu privire la astfel de incidente şi a spus: „Lumea este tăcută”.

Eisman a răspuns joi la postare: „Noi nu suntem tăcuţi. Sărbătorim”.

Ulterior, acesta şi-a cerut scuze pentru remarca sa, scriind că a intenţionat să se refere la atacurile Israelului asupra Hezbollah din Liban. De atunci, el a şters contul în cauză cu totul.

Viitorul lui Eisman în cadrul firmei rămâne incert, potrivit unei persoane familiarizate cu problema citată de FT.

Eisman a adoptat o poziţie pro-Israel puternică pe X şi a publicat în mod regulat postări pe această temă împotriva celor care au criticat ţara.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici