ThyssenKrupp estimează pentru acest an afaceri de aproximativ 200 mil. euro în România, în stagnare

Grupul industrial german ThyssenKrupp estimează că afacerile consolidate din România se vor menţine în acest an la aproximativ 200 milioane euro, segmentele cu ponderea cea mai ridicată fiind producţia de amortizoare pentru industria auto, comerţul cu produse metalurgice şi livrarea de ascensoare.

Urmărește
40 afișări

"Ne-am menţionat constant, în ultimii ani, la un volum al afacerilor de aproximativ 200 de milioane de euro, dar considerăm că potenţialul României este mult mai ridicat", a declarat pentru MEDIAFAX Adrian Marinescu, reprezentantul grupului german pentru România.

ThyssenKrupp este prezent în România atât prin companii proprii, cât şi prin diverse parteneriate încheiate cu jucători locali, activitatea fiind defalcată în cinci sectoare, respectiv producţie, servicii industriale, achiziţii, distribuţie şi proiectare.

Pe segmentul producţiei, grupul german activează în România prin compania Thyssenkrupp Bilstein Compa, care produce la Sibiu amortizoare pentru industria auto, printre clienţi fiind mărcile Mercedes, Jaguar, BMW sau Smart. Firma este controlată de ThyssenKrupp, iar acţionarul minoritar este Compa Sibiu (CMP).

Marinescu a precizat că firma activă pe segmentul serviciilor, DSU România, va fi închisă, în condiţiile finalizării contractului de procesare a zgurii încheiat cu ArcelorMittal Galaţi. El a adăugat că această activitate nu a fost "extrem de profitabilă" pentru ThyssenKrupp.

Grupul german activează în domeniul distribuţiei prin companiile ThyssekKrupp Materials România, distribuitor de produse metalurgice pentru consumatorii industriali şi companiile de construcţii, furnizorul de ascensoare ThyssenKrupp Elevator România şi ThyssenKrupp Sisteme pentru Construcţii, care comercializează, printre altele, panouri sandwich, tablă cutată şi învelitori. ThyssekKrupp Materials România are depozite la Cluj, Timişoara şi Bucureşti, în spaţii închiriate, şi intenţionează să-şi extindă în acest an operaţiunile şi în zona Moldovei, potrivit sursei citate.

Pe partea de proiectare, grupul oferă soluţii de inginerie în domeniul ascensoarelor, iar prin segmentul de achiziţii ThyssenKrupp vizează încheierea de parteneriate cu firme româneşti pentru producţia de componente şi utilaje, necesare companiilor din concern. Printre partenerii ThyssenKrupp se numără Griro, Doosan IMGB sau Comelf (CMF).

Grupul german are parteneriate cu firme din România şi pentru furnizarea de soluţii în domeniul infrastructurii sau feroviar.

Marinescu a afirmat că ThyssenKrupp nu intenţionează în prezent să deruleze în România investiţii noi în producţie, dar este implicat în discuţii pentru preluarea de jucători.

Întrebat cum estimează evoluţia din acest an a sectorului de construcţii, prioritar pentru operaţiunile grupului, Marinescu a răspuns că piaţa este într-o uşoară revenire.

"Piaţa va fi pe plus în 2011 faţă de anul trecut, susţinută de segmentul lucrărilor de infrastructură", a afirmat el.

Reprezentantul ThyssenKrupp a adăugat că principala măsură pe care ar trebui să o aplice autorităţile pentru susţinerea pieţei este plata datoriilor către constructori.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici