- Home
- Economic
- VARŞOVIA, (29.06.2014, 13:28)
- Ana Maria Petcana
- Home
- Politic
- Economic
- Social
- Externe
- Sănătate
- Sport
- Life-Inedit
- Meteo
- Healthcare Trends
- Economia digitală
- Angajat în România
- Ieși pe plus
- Video
Ţigaretele electronice ar putea depaşi în vânzări ţigările clasice în următorul deceniu
Piaţa de ţigarete electronice, un segment încă nereglementat şi estimat de Euromonitor la peste 5 miliarde de dolari pe an, ar putea să o depăşească în 10-15 ani pe cea de ţigări normale, estimează specialiştii din domeniu, această nişa devenind tot mai atractivă pentru marii producători de tutun.
Urmărește
167 afișări
Ţigaretele electronice ar putea depaşi în vânzări ţigările clasice în următorul deceniu (Imagine: Hepta)
"Analiştii economici spun că în zece ani, vânzările de ţigarete electronice le vor depăşi pe cele normale. E-ţigaretele sunt o inovatie care poate preveni decesele cauzate de fumat, fiind o alternativă mai puţin dăunătoare la tutun. Ştim de foarte mult timp că oamenii care fumează pentru nicotină mor din cauza gazelor şi gudronului", a declarat, la primul forum global al nicotinei, profesorul britanic Gerry Stimson, de la Şcoala de Medicină Tropicală şi Igienă din Marea Britanie.
ULTIMELE ȘTIRI
-
Valdimir Putin s-ar confrunta cu o revoltă a armatei. Comandanții militari ruși refuză să-și trimită subordonații la atacuri
-
Putin se confruntă cu o revoltă a armatei. „Comandanţii refuză să trimită trupe” pentru un asalt pe râul Nipru, spun partizanii ucraineni
-
Şedinţa de plen a Camerei Deputaţilor va fi luni, la ora 9.00. Va fi ales preşedintele Camerei
-
Scandalul taxelor. Trump ameninţă cu preluarea controlului asupra Canalului Panama
Astfel, ţigaretele electronice sunt văzute asemeni smartphone-urilor, ale căror vânzări au explodat de la lansare. În schimb, piaţa globală de produse din tutun a scăzut cu 4% anul trecut.
În Marea Britanie, de exemplu, numărul utilizatorilor de e-tigarete a crescut de trei ori în ultimii doi ani, la peste două milioane de persoane, iar vânzările acestor produse au o cotă de 40% din piaţa totală de ţigarete.
În acelaşi timp, în SUA, vânzările pe acest segment au o creştere anuală de 115%, ajungând la o valoare de două miliarde de dolari, potrivit datele prezentate de preşedintele asociaţiei producătorilor de lichide pentru e-ţigarete din SUA, Lou Ritter.
El a arătat că în Statele Unite sunt circa 3.000 de producători, care fabrică aproximativ 10.000-15.000 de tipuri de e-ţigarete.
În prezent, la nivel mondial sunt 1,3 miliarde de fumători de ţigarete clasice şi 29 de milioane care preferă ţigaretele electronice, iar acest număr continuă să crească în special cu persoane care renunţă la tutun, dar nu şi la nicotină (substanţa care dă dependenţă - n.r.).
Dacă până în 2012 piaţa era dominată doar de jucători mici, marii producători au început ofensiva intrând pe acest segment prin achiziţii, în special de producători britanici, în încercarea de diversificare a portofoliului, având în vedere reglementările tot mai stricte de pe piaţa de tutun.
Astfel, British American Tobacco (BAT) a cumpărat în decembrie 2012 un producător britanic de astfel de dispozitive, iar în august 2013 a lansat propriul brand de e-ţigarete. Lorillard, al treilea mare producător de ţigări din SUA, a achiziţionat la rândul său o companie de e-ţigări, tot din Marea Britanie.
Şi Japan Tobacco International (JTI) a făcut o achiziţie pe această nişă, tot în Marea Britanie, iar cel mai recent anunt a fost făcut de Philip Morris International (PMI), care a cumpărat în această săptămână tot un producător britanic de e-ţigarete. PMI avea deja un parteneriat cu Altria pentru comercializarea unor astfel de dispozitive.
Problema este însă că ţigaretele electronice nu sunt încă standardizate sau supuse unor reglementări stricte, putând fi achiziţionate foarte uşor de către oricine, iar Organizaţia Mondială a Sănătăţii doreşte introducerea acestora în categoria produselor tradiţionale din tutun şi tratate ca atare.
Mai mulţi specialişti în domeniu s-au reunit în acest weekend la Varşovia, la primul forum global al nicotinei, pentru a găsi soluţii de standardizare şi reglementare a e-ţigaretelor, atât pentru lichidul utilizat, cât şi pentru dispozitivul în sine, şi pentru a crea reglementări astfel încât acestea să nu poată fi achiziţionate de copii sau adolescenţi.
Specialiştii reuniţi la Varsovia sunt şi semnatarii unei scrisori către OMS, trimisă la finele lunii mai, în care susţin că reglementarea e-ţigaretelor asemenea celor normale afectează consumatorii care vor să renunţe la fumat, iar acestea nu sunt atât de dăunătoare, pentru că nu conţin toate substanţele periculoase din ţigările tradiţionale.
În replică, 100 de specialişti în sănătate publică şi medici au trimis o scrisoane OMS în care cer organizaţiei să impună şi e-ţigaretelor aceleaşi reglementări ca în cazul ţigărilor normale. Ei subliniază că nu există studii clare care să confirme siguranţa acestor produse.
Citește pe alephnews.ro: Descoperirea care sfidează înțelegerea noastră asupra Universului: Ce este „timpul negativ” în fizică
Citește pe www.zf.ro: S-a terminat cu sunatul după doctori, vânatul de programări şi aşteptatul. 2025 va fi anul revoluţiei tehnologice şi în sănătate. Ce vor putea face pacienţii în viitorul apropiat. VIDEO
Citește pe www.zf.ro: Cum poate România să ajungă o forţă în regiune şi să lase în urmă toţi vecinii
Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.
Meta este dat în judecată pentru „traumatizarea pe viață” a moderatorilor Facebook din Kenya. Peste 140 de angajați sunt diagnosticați cu PTSD
S-a terminat cu sunatul după doctori, vânatul de programări şi aşteptatul. 2025 va fi anul revoluţiei tehnologice şi în sănătate. Ce vor putea face pacienţii în viitorul apropiat. VIDEO
Cum reuşeşte o companie din România să facă zeci de milioane de euro dintr-o resursă pe care mulţi oameni din ţara noastră o ignoră şi care sunt planurile acesteia pentru viitor
Oficial Direcţia Informaţii Militare: este un grad de probabilitate scăzut pentru o confruntare Rusia – NATO
Nicoleta Luciu, probleme cu greutatea. A ajuns de nerecunoscut. Cum arată acum, la 25 de ani după ce a câștigat Miss România
CANCAN.RO
Care este cea mai sănătoasă sare din comerț, potrivit lui Dragoș Pătraru. Majoritatea bucătarilor din Vest o folosesc
GANDUL.RO
Ministrul Justiţiei: La sfârşitul lunii martie cred că SIIJ poate fi desfiinţată. "Această Secţie şi-a ratat rolul pe care l-ar fi putut avea"
ULTIMA ORǍ
vezi mai multe