TikTok desfiinţează sute de locuri de muncă pentru a face loc AI-ului

Platforma de social media TikTok concediază sute de angajaţi la nivel global, îndreptându-şi atenţia către utilizarea mai intensă a inteligenţei artificiale (AI) în moderarea conţinutului, a declarat vineri compania, citată de Reuters.

Urmărește
86 afișări
Imaginea articolului TikTok desfiinţează sute de locuri de muncă pentru a face loc AI-ului

TikTok desfiinţează sute de locuri de muncă pentru a face loc AI-ului

Două surse familiarizate cu situaţia au declarat anterior că peste 700 de locuri de muncă au fost desfiinţate în Malaezia. TikTok, deţinută de compania chineză ByteDance, a precizat mai apoi că mai puţin de 500 de angajaţi din ţară au fost afectaţi.

Angajaţii, dintre care majoritatea erau implicaţi în operaţiunile de moderare a conţinutului platformei, au fost informaţi cu privire la concedierea lor printr-un e-mail primit miercuri seară, au declarat sursele, care au preferat să rămână anonime din motive de securitate.

TikTok utilizează o combinaţie de sisteme automate şi moderatori umani pentru a analiza conţinutul postat pe site. Compania ByteDance are peste 110.000 de angajaţi în mai mult de 200 de oraşe din întreaga lume, potrivit site-ului oficial al companiei.

Firma de tehnologie plănuieşte şi mai multe reduceri de personal luna viitoare, deoarece încearcă să consolideze unele dintre operaţiunile sale regionale, a declarat una dintre surse. „Facem aceste schimbări ca parte a eforturilor noastre continue de a consolida în continuare modelul nostru global de operare pentru moderarea conţinutului”, a declarat un purtător de cuvânt al TikTok.

Compania va continua să îşi îmbunătăţească eficienţa, iar 80% din conţinutul care încalcă regulile de conduită va fi eliminat acum prin tehnologii automate, care folosesc inteligenţa artificială, a declarat purtătorul de cuvânt.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici