- Home
- Politic
- Economic
- Social
- Externe
- Sănătate
- Sport
- Life-Inedit
- Meteo
- Healthcare Trends
- Economia digitală
- Angajat în România
- Ieși pe plus
- Video
Tinerii până în 35 de ani ar putea înfiinţa firme cu capital de 10 lei -VIDEO
Tinerii cu vârsta până în 35 de ani, care nu au mai avut o firmă înainte, vor putea să-şi înfiinţeze una cu un capital social de doar zece lei şi care, timp de trei ani, va fi scutită de la plata impozitelor pe profit şi pe salarii, potrivit unei iniţiative a Ministerului pentru IMM-uri.
Tinerii până în 35 de ani ar putea înfiinţa firme cu capital de 10 lei (Imagine: Laszlo Raduly/Mediafax Foto)
Firmele astfel constituite, considerate de tip starter, vor primi cu prioritate sprijin financiar sub diverse forme, vor fi scutite de la plata unor taxe vamale şi de asemenea vor avea acces la credite cu perioadă de graţie, prevede proiectul de lege privind stimularea înfiinţării şi dezvoltării microîntreprinderilor aparţinând întreprinzătorilor tineri.
Proiectul a fost prezentat miercuri de ministrul Întreprinderilor Mici şi Mijlocii, Comerţ şi Mediul de Afaceri, Constantin Niţă, şi a fost lansat spre dezbatere publică.
ULTIMELE ȘTIRI
-
Adrian Sârbu: Tu sau eu n-am vrut să fim Președinți. Descoperim că a fost cu ghinion
-
Adrian Sârbu: Tu sau eu n-am vrut să fim Preşedinţi. Descoperim că a fost cu ghinion
-
PNL o susţine pe Elena Lasconi în turul doi al alegerilor prezidenţiale
-
Alegeri prezidenţiale 2024, turul I. Numărătoarea voturilor s-a încheiat. Diferenţă de 2.742 de voturi între Elena Lasconi şi Marcel Ciolacu / Călin Georgescu pe primul loc cu 22,94%
Tinerii întreprinzători vor avea însă şi anumite obligaţii, respectiv alegerea doar a cinci domenii de activitate şi obligativitatea ca la sfârşitul perioadei de trei ani să aibă un capital minim de 5.000 de euro prin capitalizarea profitului.
"Dacă un tânăr reuşeşete ca în trei ani să strângă 5.000 de euro atunci înseamnă că şi-a dorit cu adevărat o afacere. Dacă se constată că nu are această performanţă, atunci întreprinzătorul va trebui să ramburseze banii pe care i-a primit sub forma facilităţilor fiscale", a declarat Niţă.
El a precizat că, pentru anul viitor, ministerul a estimat că vor fi înfiinţate 500 de firme prin acest act normativ, în 2011 circa 750, 1.480 firme în 2012 şi 3.000 în 2013.
Ministrul a precizat că va lua în calcul şi modificarea taxelor plătite pentru înfiinţarea acestui tip de entitate, care după părerea lui ar trebui reduse cu 50%.
Întrebat dacă măsura ar putea acoperi golul lăsat de numărul mare de firme închise prin introducerea impozitului minim, Ministrul a răspuns că "poate fi considerat şi aşa".
Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.
PROSPORT.RO
CANCAN.RO
GANDUL.RO