- Home
- Economic
- BUCUREŞTI, (15.02.2016, 14:41)
- Andrei Mazurchievici
- Home
- Politic
- Economic
- Social
- Externe
- Sănătate
- Sport
- Life-Inedit
- Meteo
- Healthcare Trends
- Economia digitală
- Angajat în România
- Ieși pe plus
- Video
Ţinta de DEFICIT ar fi depăşită dacă industria tutunului nu şi-ar plăti DOUĂ LUNI taxele
România ar putea intra pe deficit bugetar excesiv dacă reprezentanţii din industria tutunului nu şi-ar plăti taxele la bugetul de stat pentru două luni, estimate la 500 de milioane de euro, a declarat într-o conferinţă de presă Gilda Lazăr, directorul de comunicare al Japan Tobacco International.
Urmărește
718 afișări
Ţinta de DEFICIT ar fi depăşită dacă industria tutunului nu şi-ar plăti DOUĂ LUNI taxele
"Ţinta de deficit bugetar este de 2,95%. Dacă noi nu plătim două luni taxele, pentru că nu vindem, nu pentru că nu vrem, s-ar putea să intrăm pe un deficit bugetar excesiv. Este o limită foarte strânsă. Guvernul trebuie să decidă: vrea să funcţionăm în continuare ca industrie legală şi să plătim taxele sau să se intre în procedură de deficit excesiv", a spus Gilda Lazăr.
Producătorii de ţigări i-au cerut premierului Dacian Cioloş amânarea cu şase luni a termenului de conformare a producţiei la noile prevederi din Directiva tutunului, arătând că în caz contrar există riscul blocării pieţei.
ULTIMELE ȘTIRI
-
După anularea alegerilor și suspendarea dreptului TĂU la vot, mai crezi în statul român democratic? VOTEAZĂ AICI / SONDAJ Aleph News – Mediafax – Ziarul Financiar
-
Guvern fără USR. Lasconi: Am vrut să fim la guvernare, dar ei nu nu ne vor
-
Predoiu, despre momentul în care vor fi ridicate barierele pentru intrarea în Schengen terestru
-
Expertiza medicală a capacităţii muncii va fi coordonată unitar la nivel naţional
"Problema nu este doar a noastră este şi a statului. Dacă noi nu producem şi nu vindem, ei nu încasează şi trebuie să găsim împreună o soluţie constructivă. Dacă un pachet ar costa 10 lei, statul ar pierde opt lei, iar noi am pierde doi lei, în care intră şi cheltuielile de producţie. Este cel mai taxat produs din România. Riscăm o criză a ţigaretelor legale pe perioada de vară, când este perioada de vârf. În aceste condiţii contrabanda ar creşte, pentru că ea creşte tot timpul în an electoral. Noi avem stocuri pentru o perioadă de 25 de zile, pentru că nu avem voie să producem mai mult, deoarece nu primim timbre fiscale", a adăugat Lazăr.
Reprezentantul JTI a afirmat că altă problemă cu care se confruntă industria este cea a ingredientelor care pot fi introduse în ţigări.
"În momentul de faţă nu ştim care vor fi ingredienţii permişi pentru fabricarea produselor din tutun. Potrivit directivei ar trebui să existe o listă prioritară de 15 ingredienţi. Deocamdată nu am văzut-o, pentru că nu este gata nici la nivelul Comisiei Europene. Ingredienţii pe care avem voie să-i folosim, vor apărea probabil la trei luni după adoptarea legii. Cum putem noi să ştim la 20 mai ce punem în ţigarete, dacă cei de la Ministerul Sănătăţii nu ştiu?", a explicat Lazăr.
Potrivit acesteia, anul trecut au fost comercializate în România peste 1,2 miliarde de pachete de ţigări, iar pe piaţă există aproximativ 150 de sortimente.
"Toată industria este lăsată la decizia unui singur om, care se consideră specialist. Nu poţi să fii specialist în orice. Aici este vorba de producţie şi comercializare. Un specialist în pneumologie nu are cum să fie specialist în produse industriale", a arătat ea.
Adaptarea la directiva 2014/40/UE i-ar costa pe cei trei mari producători de tutun din România - JTI, BAT şi Philip Morris - între 9 şi 35 de milioane de euro, susţine Gilda Lazăr.
"Avem un număr limitat de furnizori locali în ceea ce priveşte ambalajul. Capacităţile de producţie ale acestor furnizori trebuie adaptate cu ceva timp înainte, mai ales că toate cele 28 de state vor face asta. Fabricile din România nu au rezervat încă nimic, pentru că nu ştim ce. Dacă legea va fi publicată în Monitorul Oficial la 20 mai, noi abia de atunci vom putea începe etapele. Pachetele ar fi gata spre toamnă, iar pregătirea produselor conforme ar începe undeva de Crăciun. Ca să fim gata la 20 mai cu produsele conforme, aveam nevoie ca legea să fie publicată la 20 decembrie 2015", a conchis Gilda Lazăr.
Citește pe alephnews.ro: Liderul de facto din Siria a afirmat că țara este epuizată și nu reprezintă o amenințare pentru vecini sau pentru Occident. Ahmed al-Sharaa vrea ridicarea sancțiunilor internaționale
Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.
Klaus Iohannis spune că „nimeni nu este de vină pentru anularea alegerilor”. Declarațiile Președintelui
Decizie fără precedent: Săptămâna de lucru scade la numai 4 zile, pentru a da posibilitatea oamenilor să se întâlnească, să fie relaxaţi şi să crească natalitatea
Cel mai mare oraş din România are mai puţin de 5.500 de locuitori, dar o suprafaţă mai mare decât Bucureşti, Cluj-Napoca şi Timişoara la un loc
Oficial Direcţia Informaţii Militare: este un grad de probabilitate scăzut pentru o confruntare Rusia – NATO
„Nu mă aşteptam să fie vândute atât de multe”. Revista în care campioana mondială a apărut doar cu o pereche de mănuşi pe ea a scris istorie
PROSPORT.RO
Mădălin Ionescu este bolnav! Vedeta s-a internat de luni, în mare secret. Ce diagnostic a primit
CANCAN.RO
Ninge de Sărbători în București. Meteorologii Accuweather au modificat prognoza în urmă cu puțin timp
GANDUL.RO
Ministrul Justiţiei: La sfârşitul lunii martie cred că SIIJ poate fi desfiinţată. "Această Secţie şi-a ratat rolul pe care l-ar fi putut avea"
ULTIMA ORǍ
vezi mai multe
ŞTIRILE ZILEI
-
ieri, 23:04
-
ieri, 23:02
Ucraina primeşte 2 miliarde de dolari din active ruseşti îngheţate