TMK-Artrom va primi gaze ieftine din producţia internă

Producătorul de ţevi din oţel TMK-Artrom Slatina (ART) va primi gaze din producţia internă, mai ieftine decât cele importate, iar haldele de zgură ale companiei vor fi folosite în lucrări de infastructură, precum prepararea asfaltului la autostrăzi, a anunţat, marţi, premierul Emil Boc.

Urmărește
52 afișări
Imaginea articolului TMK-Artrom va primi gaze ieftine din producţia internă

TMK-Artrom va primi gaze ieftine din producţia internă (Imagine: Mediafax Foto)

Haldele de zgură reprezintă locul în care este depozitat deşeul provenit din prepararea minereurilor sau din uzinele metalurgice.

"De asemenea, din perspectiva creditării, sperăm să sprijinim compania prin faptul că în Guvern am adoptat memorandumul prin care Ministerul Economiei a fost mandatat să poarte negocieri cu băncile comerciale, pentru a putea acorda credite întreprinderilor care solicită acest lucru. TMK are o relaţie cu Banca Comercială Română şi sperăm să o poată continua", a spus Boc, la finalul vizitei efectuate, marţi, la fabrica TMK-Artrom Slatina.

El a arătat că Guvernul intenţionează prin toate aceste măsuri să sprijine compania din Slatina, ca şi pe celelalte companii, să reziste efectelor crizei economice, în condiţiile în care Comisia Europeană interzice acordarea de ajutoare de stat în industria metalurgică.

Premierul a apreciat că proiectul TMK la Slatina şi la Reşiţa este unul dintre cele mai importante ca investiţii strategice din ţară, cu peste 215 milioane dolari investite până în prezent şi care asigură mai mult de 2.000 locuri de muncă, iar investitorul trebuie ajutat să îşi continue activitatea în condiţii de criză.

El a arătat că a primit asigurări din partea conducerii companiei că va menţine investiţiile şi locurile de muncă.

"Acest lucru înseamnă un sprijin pentru continuarea producţiei şi menţinerea locurilor de muncă, până când vom depăşi perioada mai dificilă, se vor relua comenzile la nivel mondial şi se va intra în normalitate. Avem angajamentul că fiecare ne vom face datoria, Guvernul să sprijine, prin actele normative pe care le are la dispoziţie, investiţiile private, iar investitorul privat să menţină investiţiile şi locurile de muncă", a spus Boc.

Conform unei decizii adoptate de Executiv la sfârşitul lunii mai, combinatele chimice şi producătorii de energie vor primi, în intervalul iunie-octombrie 2009, exclusiv gaze din producţia internă, mai ieftine decât cele importate, pentru a rezista efectelor crizei economice.

În această perioadă nu se aplică prevederile din Legea gazelor care stabilesc că, pentru acoperirea necesarului de gaze naturale, toţi consumatorii au dreptul de a fi alimentaţi cu gaze naturale în aceeaşi structură intern/import a surselor şi că, pentru piaţa reglementată, asigurarea, în această structură, a cantităţilor de gaze naturale se realizează de către furnizorii licenţiaţi, aceştia având acces nediscriminatoriu la sursele interne de gaze naturale.

TMK-Artrom este controlată de grupul rus TMK (92,66% din capital), prin subsidiara TMK Europe, alte acţiuni fiind deţinute de SIF Oltenia.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici