- Home
- Economic
- BUCUREŞTI, (25.09.2014, 14:53)
- Raluca Ghinea
- Home
- Politic
- Economic
- Social
- Externe
- Sănătate
- Sport
- Life-Inedit
- Meteo
- Healthcare Trends
- Economia digitală
- Angajat în România
- Ieși pe plus
- Video
Toate solicitările din 2014 pentru Prima Casă vor fi aprobate. Fonduri disponibile: 710 milioane lei
Persoanele care doresc să cumpere locuinţe prin programul Prima Casă au la dispoziţie un buget total de 710 milioane lei, în urma realocării banilor neutilizaţi la achiziţia locuinţelor ANL către toate tipurile de case, fondurile fiind suficiente până la sfârşitul anului pentru toate solicitările.
Urmărește
3559 afișări
Toate solicitările din 2014 pentru Prima Casă vor fi aprobate. Fonduri disponibile: 710 milioane lei (Imagine: Shutterstock)
Guvernul a realocat sumele neutilizate ca garanţii în programul Prima Casă pentru achiziţiile de locuinţe construite de ANL, din plafonul de 500 milioane de lei, astfel încât să poată fi folosite pentru orice tip de locuinţă în cadrul programului, pe fondul solicitărilor de suplimentare a banilor.
"Analizele făcute pe baza actualului nivel al cererii şi estimările partenerilor noştri bancari ne indică faptul că bugetul total neutilizat de circa 710 milioane lei, buget ce include şi plafonul realocat, va fi suficient pentru aprobarea tuturor solicitărilor până la sfârşitul anului 2014", se arată într-un comunicat al Fondului Naţional de Garantare a Creditelor pentru Întreprinderile Mici şi Mijlocii (FNGCIMM).
ULTIMELE ȘTIRI
-
Valdimir Putin s-ar confrunta cu o revoltă a armatei. Comandanții militari ruși refuză să-și trimită subordonații la atacuri
-
Coreea de Nord ar putea trimite şi mai multe trupe şi drone în Rusiei
-
Donald Trump a făcut o numire importantă în consiliul DOGE condus de Elon Musk
-
Avertismentul ministrului german al Apărării: Berlinul trebuie să fie pregătit pentru „războiul hibrid” al Rusiei
Fondul estimează că numărul de solicitări depuse pentru Prima Casă va atinge maximul în perioada imediat următoare, după realocarea sumelor destinate iniţial locuinţelor ANL, asigurând clienţii că nu vor fi întârzieri la procesarea cererilor, astfel încât garanţiile să fie acordate în termenul de maxim patru zile lucrătoare de la data depunerii dosarelor complete şi corect întocmite.
FNGCIMM a acordat în acest an circa 17.400 de garanţii în cadrul programului guvernamental pentru credite de aproximativ 2,8 miliarde lei, valoarea finanţării medii fiind de 160.000 lei.
Din plafonul alocat locuinţelor ANL prin programul Prima Casă, de 500 milioane lei, a fost utilizat 1,7%, cu garanţii acordate de 8,8 milioane lei în intervalul septembrie 2013-iunie 2014. Autorităţile au estimat, potrivit aceluiaşi algoritm de calcul, că până la finalul anului ar mai fi acordate garanţii de încă circa 5,2 milioane lei, ceea ce ar fi însemnat utilizarea a 14 milioane lei din cele 500 milioane lei.
Având în vedere că plafonul general aprobat în 2014 pentru garanţiile Prima Casă (cu excepţia locuinţelor ANL), de 1,2 miliarde lei, a fost epuizat la începutul lunii iulie, iar băncile au cerut suplimentarea plafoanelor, Guvernul a decis să realoce sumele neutilizate pentru achiziţiile de locuinţe ANL către bănci pentru a le folosi ca garanţii generale în cadrul programului, inclusiv pentru imobilele ANL.
Credite pe Programul Prima Casă, cu garanţii acordate de FNGCIMM, pot fi accesate de la BCR, BRD - Groupe Societe Generale, Raiffeisen Bank, Banca Românească, Alpha Bank, Banca Millennium, Banca Transilvania, CEC Bank, Bancpost, Piraeus Bank, Banca Comerciala Intesa Sanpaolo Romania, UniCredit Tiriac Bank, Credit Agricole Bank, Bank Leumi Romania, ING Bank, Marfin Bank.
FNGCIMM este o instituţie financiară nebancară, cu capital de risc, înfiinţată în scopul facilitării accesului IMM-urilor la finanţări, prin acordarea de garanţii pentru instrumentele de finanţare contractate de la bănci comerciale sau din alte surse.
Citește pe alephnews.ro: Descoperirea care sfidează înțelegerea noastră asupra Universului: Ce este „timpul negativ” în fizică
Citește pe www.zf.ro: S-a terminat cu sunatul după doctori, vânatul de programări şi aşteptatul. 2025 va fi anul revoluţiei tehnologice şi în sănătate. Ce vor putea face pacienţii în viitorul apropiat. VIDEO
Citește pe www.zf.ro: Cum poate România să ajungă o forţă în regiune şi să lase în urmă toţi vecinii
Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.
Meta este dat în judecată pentru „traumatizarea pe viață” a moderatorilor Facebook din Kenya. Peste 140 de angajați sunt diagnosticați cu PTSD
S-a terminat cu sunatul după doctori, vânatul de programări şi aşteptatul. 2025 va fi anul revoluţiei tehnologice şi în sănătate. Ce vor putea face pacienţii în viitorul apropiat. VIDEO
Cum reuşeşte o companie din România să facă zeci de milioane de euro dintr-o resursă pe care mulţi oameni din ţara noastră o ignoră şi care sunt planurile acesteia pentru viitor
Oficial Direcţia Informaţii Militare: este un grad de probabilitate scăzut pentru o confruntare Rusia – NATO
Care este cea mai sănătoasă sare din comerț, potrivit lui Dragoș Pătraru. Majoritatea bucătarilor din Vest o folosesc
GANDUL.RO
Ministrul Justiţiei: La sfârşitul lunii martie cred că SIIJ poate fi desfiinţată. "Această Secţie şi-a ratat rolul pe care l-ar fi putut avea"
ULTIMA ORǍ
vezi mai multe