În 2010, 10,4 la sută dintre familii au semnalat un caz de corupţie, faţă de 13,4 la sută în 2009, potrivit acestui raport, care se bazează pe un sondaj realizat anual, începând din 2007, pe un eşantion de aproximativ 6.000 de persoane.
„Cifra de afaceri” a acestei practici este de asemenea estimată în scădere, la circa 632 de milioane de euro, din care cea mai mare parte, aproximativ 394 de milioane de euro, provin din mită în sectorul public, faţă de 787 de milioane de euro un an mai devreme.
Preşedintele Transparency-Grecia, Costas Bakouris, a apreciat această tendinţă drept „încurajatoare”, în cadrul unei conferinţe de presă.
El a atribuit-o mai degrabă unei scăderi a nivelului de trai al grecilor, supuşi din primăvara trecută unei cure de austeritate riguroase, decât unei probleme morale.
În pofida angajamentelor Guvernului de a îmbunătăţi imaginea serviciului public, spitalele, birourile fiscale şi de urbanism au rămas în 2010 primele servicii semnalate ca fiind corupte, cu o creştere de 9,2 la sută a sumelor cerute, în medie de 1.492 de euro.