- Home
- Politic
- Economic
- Social
- Externe
- Sănătate
- Sport
- Life-Inedit
- Meteo
- Healthcare Trends
- Economia digitală
- Angajat în România
- Ieși pe plus
- Video
Topul băncilor care înregistrează cele mai multe credite neperformante
La nivelul pieţei, creditele clasificate drept îndoielnic şi pierdere reprezentau la jumătatea anului circa 18% din total, însă pentru băncile cu portofoliile cele mai mari creşterea volumului împrumuturilor restante se vede mai puţin.
Topul băncilor care înregistrează cele mai multe credite neperformante (Imagine: Andrei Pungovschi/Mediafax Foto)
Băncile din top 10 după active au fost afectate diferit de creşterea numărului clienţilor care au încetat să-şi plătească ratele la credite, astfel că ponderea raportată a creditelor neperformante în totalul împrumuturilor acordate variază într-un interval foarte larg, cuprins între 6% şi 22%, potrivit datelor publicate de instituţiile de credit la jumătatea anului.
ULTIMELE ȘTIRI
-
Israelul a distrus o facilitate nucleară iraniană. Aceasta era considerată inactivă după închiderea oficială din 2003
-
Olaf Scholz şi Vladimir Putin au vorbit la telefon timp de o oră. Este prima discuţie directă din 2022
-
Macron: Europa se îndreaptă spre un război tarifar cu SUA şi China
-
Industria criptomonedelor este în extaz după victoria lui Donald Trump. Bitcoin, la noi maxime istorice
Fără nicio excepţie, tendinţa a fost însă de deteriorare a portofoliilor.
Dintre cele mai mari zece bănci după valoarea activelor administrate, cea mai slabă calitate a portofoliului de credite era înregistrată de Volksbank, cu o rată a neperformantelor de 21,6% încă de la sfârşitul lui martie. Austriecii nu au publicat date privind riscul de credit la nivel local la jumătatea anului, dar după primele trei luni aveau credite neperformante de 675 mil. euro, aproape jumătate din neperformantele înregistrate în toate celelalte ţări din Europa Centrală şi de Est unde banca este prezentă. Dintre celelalte bănci de top, doar ING şi banca de stat CEC Bank nu au anunţat rezultatele după primele şase luni.
Citeşte mai multe despre băncile care înregistrează cele mai multe credite neperformante pe www.zf.ro
Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.
PROSPORT.RO
CANCAN.RO