- Home
- Politic
- Economic
- Social
- Externe
- Sănătate
- Sport
- Life-Inedit
- Meteo
- Healthcare Trends
- Economia digitală
- Angajat în România
- Ieși pe plus
- Video
Topul celor 15 ţări care deţin comori metale şi minerale
Îndreptându-ne spre un deficit de mărfuri şi o continuă majorare de preţuri, dacă ne luăm după previziunile investitorului britanic Jeremy Grantham, şef al strategiilor investiţionale ale Grantham Mayo Van Otterloo, observăm că resursele naturale n-au jucat niciodată un rol atât de important în bogăţia naţională a unui stat.
Topul celor 15 ţări care deţin comori metale şi minerale (Imagine: Mihai Spiridonica/Mediafax Foto)
Motiv pentru care vom încerca să întocmim un top al celor mai bogate ţări în metale şi minereuri. Conform unor statistici făcute publice în 2010 de către Citi Publications, Statele Unite, deşi deţin metale şi minereuri în valoare de 613 miliarde de dolari, ocupă doar locul opt în top-ul dominat de Africa de Sud.
Aşadar, iată mai jos topul ţărilor în subsolurile cărora se găsesc adevărate bogăţii naturale.
1. Africa de Sud deţine metale şi minereusi evaluate la 2,49 miliarde de dolari. Dintre toate, platina reprezintă cea mai bogată resursă a acestui stat, se găseşte în adâncuri, în proporţie de 91%.
ULTIMELE ȘTIRI
-
Pe 22 decembrie Revoluția ajungea la București. Ce evenimente au marcat noaptea din 21 spre 22 decembrie
-
Ucraina a executat primul asalt fără militari, doar cu drone terestre şi aeriene
-
22 decembrie 1989 - ziua fugii cu elicopterul a soţilor Ceauşescu
-
Prima prelevare de organe la Spitalul Grigore Alexandrescu de la o tânără aflată în moarte cerebrală
Totodată, în ţara cunoscută pentru diversitatea de limbi, culturi şi religii, situată în extremitatea sudică a continentului african, aurul se găseşte în proporţie de 6%, nichelul în proporţie de 2%, iar fierul în proporţie de 1%. Africa de Sud are în spate 184 de ani de producţie a metalelor şi minereurilor feroase şi neferoase.
2. A doua mare putere extrem de bogată în resurse naturale este Rusia. Fierul (49%), potasiul (20%), platină (14%), aurul (8%), nichelul (5%) şi cuprul (4%) sunt bogăţiile estimate la 1,635 de miliarde de dolari, ce se găsesc în subsolurile ţării ce se întinde pe două continente (cel asiatic şi cel european).
Rusia are o tradiţie de aproape o sută de ani (99) în producerea metalelor şi minereurilor.
Citeşte mai multe despre ţările care deţin comori metale şi minerale pe www.incont.ro.
Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.
CANCAN.RO