- Home
- Economic
- BUCUREŞTI, (21.10.2014, 11:17)
- Adrian Dumitrache
- Home
- Politic
- Economic
- Social
- Externe
- Sănătate
- Sport
- Life-Inedit
- Meteo
- Healthcare Trends
- Economia digitală
- Angajat în România
- Ieși pe plus
- Video
TOPUL celor mai dinamice companii din IT&C. România, pe locul al treilea în clasament
România ocupă locul al treilea în clasamentul Deloitte CE Technology Fast 50 2014, cu şase companii în competiţia celor mai dinamice companii din domeniul tehnologic, pe baza creşterii veniturilor obţinute în perioada 2009 - 2013.
Urmărește
849 afișări
TOPUL celor mai dinamice companii din IT&C. România, pe locul al treilea în clasament (Imagine: Shutterstock)
Patru dintre companiile prezente în clasament sunt nou-intrate, iar creşterea medie înregistrată de firmele româneşti din top este de 589%. Cinci companii sunt dezvoltatori de software, iar una este o firmă de internet. Două dintre ele au sediul în Bucureşti, două în Cluj-Napoca, una în Baia Mare şi una în Sibiu.
Aceste companii "sunt dovada faptului că inovaţia şi talentul pot face diferenţa chiar şi pe o piaţă foarte dificilă, precum cea a ultimilor ani", a afirmat, într-o conferinţă, managerul local al proiectului Fast 50 şi partener Deloitte România, Alina Mirea.
ULTIMELE ȘTIRI
-
O navă a Rusiei s-a scufundat în largul Spaniei în urma unei explozii. De ce analișii privesc accidentul cu suspiciune
-
Nou record al numărului de investitori activi la Bursa de Valori
-
Cum sărbătoresc europenii Crăciunul? Tradiţii unice şi fascinante din diferite culturi
-
Israelul vrea ca grupul rebel Houthi să fie desemnat organizaţie teroristă
Cu un avans al veniturilor de 1.433%, compania ITNT din Sibiu ocupă locul patru în clasamentul regional, cea mai bună poziţie ocupată de o entitate românească prezentă în top.
Aflată pentru al şaptelea an consecutiv în clasament, Teamnet International Bucureşti este prezentă în două categorii: locul trei la categoria Big 5, care include companiile dinamice, prea mari ca venituri, pentru a concura, pe picior de egalitate, cu firmele mai mici din categoria Fast 50, şi poziţia 34 la categoria Fast 50, cu o creştere de 424%.
Softelligence Bucureşti s-a plasat pe locul 27 (cu o rată de creştere de 459%), urmată de Life is Hard SRL CLuj-Napoca (453%, locul 28). Fortech Cluj-Napoca (403%, locul 37) şi Trencadis Baia Mare (362%, poziţia 42).
Creşterea medie în rândul companiilor prezente în clasamentul Fast 50 a urcat la 698% de la 671%, în 2013, dar cu mult sub media de 1.026% înregistrată în 2012.
Zece ţări au contribuit la clasamentul Fast 50 din acest an, respectiv Polonia (17), Ungaria (10, România (6), Croaţia (4), Cehia, Lituania şi Slovacia (câte 3 fiecare), Serbia (2), Bulgaria şi Estonia (câte una fiecare).
Dintre cele 50 de companii, 26 sunt prezente pentru prima oară, zece au urcat în clasament, iar 14 au coborât.
Şi în acest an topul este dominat de firmele de software (26), urmate de companiile de internet (12) şi cele de telecomunicaţii/networking (6).
Raportul include totodată un sondaj efectuat în rândul directorilor generali ai companiilor care şi-au depus candidatura pentru un loc în clasamentul Deloitte, care arată că inovaţia (20%) este cea mai mare provocare de management cu care aceştia se confruntă.
Accesul la mâna de lucru specializată (28%) şi climatul economic general (20,6%) sunt cele mai mari ameninţări pe care directorii acestor companii le identifică.
Mai mult de jumătate din directori (54,7%) anticipează o dezvoltare organică, iar 39,1% se aşteaptă la extindere internaţională.
În ce priveşte veniturile companiilor, 33,8% din respondenţi estimează o creştere care variază între 26 şi 50%, în 2014, iar 52,3% au în plan creşterea cheltuielilor cu cercetarea şi dezvoltarea în următorii doi ani.
Pentru a fi eligibile pentru clasamentul Fast 50, companiile trebuie să aibă venituri anuale de cel puţin 50.000 euro în fiecare an, între 2009 şi 2013, minim cinci ani de activitate, sediul într-o ţară din Europa Centrală, să dezvolte sau să producă tehnologii patentate sau să facă investiţii substanţiale în cercetare şi dezvoltare şi să aibă o structură de acţionariat care exclude subsidiare deţinute majoritar de entităţi strategice.
Citește pe alephnews.ro: Netanyahu a declarat că există progrese în negocierile cu Hamas în Gaza. O rachetă lansată de Houthi a fost interceptată deasupra Israelului
Citește pe www.zf.ro: S-a terminat cu sunatul după doctori, vânatul de programări şi aşteptatul. 2025 va fi anul revoluţiei tehnologice şi în sănătate. Ce vor putea face pacienţii în viitorul apropiat. VIDEO
Citește pe www.zf.ro: Cum poate România să ajungă o forţă în regiune şi să lase în urmă toţi vecinii
Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.
De Crăciun, dăruiește din suflet: Prințul William urmează pașii caritabili ai mamei sale, prințesa Diana
S-a terminat cu sunatul după doctori, vânatul de programări şi aşteptatul. 2025 va fi anul revoluţiei tehnologice şi în sănătate. Ce vor putea face pacienţii în viitorul apropiat. VIDEO
Warren Buffett a spus cândva că o casă poate să fie un coşmar dacă ochii cumpărătorului sunt mai mari decât portofelul său. Totuşi, crede că investiţia sa de 31.500 de dolari este una dintre cele mai bune
Oficial Direcţia Informaţii Militare: este un grad de probabilitate scăzut pentru o confruntare Rusia – NATO
Ministrul Justiţiei: La sfârşitul lunii martie cred că SIIJ poate fi desfiinţată. "Această Secţie şi-a ratat rolul pe care l-ar fi putut avea"
ULTIMA ORǍ
vezi mai multe