- Home
- Economic
- BUCUREŞTI, (19.08.2017, 06:30)
- Anca Olteanu
- Home
- Politic
- Economic
- Social
- Externe
- Sănătate
- Sport
- Life-Inedit
- Meteo
- Healthcare Trends
- Economia digitală
- Angajat în România
- Ieși pe plus
- Video
Topul celor mai scumpe oraşe pentru expaţi. Pe ce poziţie se află Capitala României
Capitala României coboară nouă poziţii şi ocupă locul 181 în clasamentul celor mai scumpe oraşe pentru expaţi, fiind mai ieftină decât Budapesta (176) şi mai scumpă decât Sofia (184), cele mai costisitoare fiind Luanda şi Hong Kong, potrivit studiului anual al costului vieţii realizat de Mercer.
Urmărește
1784 afișări
Bucureşti coboară nouă poziţii şi ocupă locul 181 în topul celor mai scumpe oraşe pentru expaţi
Bucureştiul ocupă poziţia 181 în clasament, fiind situat imediat după Varşovia, în scădere cu nouă poziţii faţă de clasamentul din 2016. Comparativ cu oraşele din ţările vecine prezente în top, Bucureştiul este mai ieftin decât Budapesta (locul 176 ]n top) şi Kiev (163) şi mai scump decât Sofia (184) şi Belgrad (198).
Oraşele din Asia şi Europa, în special Hong Kong (2), Tokyo (3), Zurich (4) şi Singapore (5) sunt în topul celor mai scumpe destinaţii pentru expaţi. Din perspectiva costurilor cu bunurile şi siguranţa, Luanda, capitala Angolei, ocupă prima poziţie în top.
ULTIMELE ȘTIRI
-
România se alătură pe deplin spațiului Schengen începând cu ianuarie 2025
-
Ciucă: Al doilea zbor privat plătit de Nordis pentru Ciolacu, acum la Madrid. Menţin apelul să se retragă
-
Alegeri prezidenţiale 2024. Ce arată cele mai recente sondaje publicate. Cine ar putea intra în turul doi
-
Bucureştenii decid viitorul oraşului: Referendum crucial în aceeaşi zi cu alegerile prezidenţiale. Iată ce trebuie să ştii
Printre cele mai costisitoare oraşe pentru persoanele care se stabilesc în alte ţări se numără şi Seul (6), Geneva (7), Shanghai (8), New York (9) şi Berna (10). Cele mai puţin costisitoare oraşe pentru expaţi sunt: Tunis, din Tunisia (209), Bishkek, din Kyrgyzstan (208) şi Skopje, din Macedonia (206).
Doar trei dintre oraşele europene au rămas în topul celor mai scumpe destinaţii pentru expaţi. Zurich (4) este cel mai costisitor oraş european din listă, urmat de Geneva (7) şi Berna (10). Moscova (14) şi Sankt Petersburg (36) au urcat 53, respectiv 116 poziţii faţă de poziţiile din clasament ocupate anul trecut, în principal datorită aprecierii rublei raportată la dolarul american şi a costurilor cu bunurile şi serviciile.
În acelaşi timp, Londra (30), Aberdeen (146) şi Birmingham (147) au scăzut 13, 61, respectiv 51 de poziţii din cauza deprecierii lirei faţă de dolar ca urmare a votului pentru Brexit. Copenhaga (28) a coborât patru poziţii de pe locul 24 până pe locul 28, în timp ce Oslo (46) a urcat 13 poziţii în clasament faţă de anul trecut. Paris a coborât 18 poziţii până pe locul 62.
Alte oraşe din Europa de Vest au scăzut de asemenea în clasament, în principal, din cauza deprecierii monedei europene în raport cu dolarul. Viena (78) şi Roma (80) au scăzut cu 24, respectiv 22 de poziţii. De asemenea, oraşele din Germania: Munchen (98), Frankfurt (117) şi Berlin (120) au consemnat coborâri semnificative în top. Scăderi similare au fost înregistrate şi de Dusseldorf (122) şi Hamburg (125).
„În pofida creşterilor moderate ale preţurilor în majoritatea oraşelor din Europa, moneda europeană s-a depreciat în faţa dolarului, aspect care a determinat ca cele mai multe dintre oraşele din Europa să coboare în clasament”, explică Nathalie Constantin-Métral, responsabilă cu realizarea studiului Mercer.
Ca rezultat al deprecierii euro, unele dintre oraşele din Europa Centrală şi de Est, cum sunt Praga (132) şi Budapesta (176) au coborât în clasament, în timp ce Minsk (200) şi Kiev (163) au urcat 4, respectiv 13 poziţii, deşi condiţiile locale s-au menţinut stabile.
Potrivit studiului „Cost of Living”, instabilitatea pieţei imobiliare alături de inflaţia bunurilor şi serviciilor contribuie la sporirea costurilor totale de business la nivel global.
„Globalizarea pieţelor este accentuată de multe companii care îşi transferă angajaţii în diferite ţări. Avantajele pentru relocarea angajaţilor sunt multiple atât pentru activităţi pe termen lung, cât şi pe termen scurt: dezvoltarea carierei prin transferul de experienţă, dezvoltarea abilităţilor şi realocarea resurselor”, a declarat Ilya Bonic, preşidente al diviziei Talent Business în cadrul companiei Mercer.
Toate oraşele din studiu sunt comparate cu New York, care este utilizat drept reper, iar evoluţiile sunt raportate la moneda americană. Studiul cuprinde 209 oraşe de pe cinci continente şi evaluează costurile comparative pentru peste 200 de produse sau servicii în fiecare dintre locaţiile comparate inclusiv: chirie, transport, alimente, îmbrăcăminte, bunuri şi divertisment.
Mercer este prezentă pe piaţa din România sub forma parteneriatului Mercer Marsh Benefits. Reţeaua reprezintă o asociere a birourilor locale Mercer şi Marsh din întreaga lume. Compania are peste 20.000 de angajaţi în peste 40 de ţări, având operaţiuni în mai mult de 130 de ţări. Mercer este parte din Marsh & McLennan Companies şi oferă clienţilor recomandări şi soluţii în materie de riscuri, strategii şi capital.
Citeşte şi: Ministrul Economiei: Memorandum pentru un producerea unui transportor blindat 8X8, în România
Citeşte şi: Ministrul Economiei, Mihai Fifor: Rachete cu rază scurtă de acţiune ar putea fi produse la o fabrică din Ploieşti
Citeşte şi: Adjudecarea, la ANAF, a unor spaţii comerciale deţinute de Dorin Cocoş bulversează piaţa imobiliară. Preţuri, cu peste 50% mai mari decât nivelul pieţei în centrul Capitalei. Ce bunuri au fost vândute
Citeşte şi: Wizz Air introduce un serviciu prin care pasagerii pot bloca preţul unui bilet timp de 48 de ore
Citeşte şi: Tarom are trei noi membri în Consiliul de Administraţie, angajaţi în Ministerul Transporturilor
Citește pe alephnews.ro: Gala ZF 2024. Adrian Sârbu: „Oportunitatea ta este România. Trebuie să te implici în câmpul puterii” / Gerard Baker, editor global Wall Street Journal, prezent la Gală, a vorbit despre viitorul economic al Europei și al SUA în urma victoriei lui Trump
Citește pe www.zf.ro: Germania, prinsă în mijlocul unui război care riscă să arunce toată Europa în haos: Cancelarul german Olaf Scholz este presat să trimită rachete cu rază lungă de acţiune în Ucraina
Citește pe www.zf.ro: Black Friday-ul care sparge toate recordurile. Cum s-a ajuns aici
Citește și: Preţul aurului trece de 1.300 de dolari pe uncie. Pragul n-a mai fost atins din noiembrie 2016
Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.
Adrian Sârbu: N-avem pe cine alege Președinte pe 24 noiembrie, dar du-te la vot și pune ștampila pe alb, pe niciunul! E singura formă să le arăți că exiști
Germania, prinsă în mijlocul unui război care riscă să arunce toată Europa în haos: Cancelarul german Olaf Scholz este presat să trimită rachete cu rază lungă de acţiune în Ucraina
Cine este antreprenoarea care a revoluţionat industria textilă cu afacerea sa? Ea a renunţat la jobul pe care il avea, pentru a se implica într-un proiect pe care îl creştea de mai multă vreme
Oficial Direcţia Informaţii Militare: este un grad de probabilitate scăzut pentru o confruntare Rusia – NATO
FOTO. Vedeta din filmele pentru adulți s-a cuplat cu un milionar controversat din fotbal
PROSPORT.RO
Lumină misterioasă pe cerul Ploieștiului, noaptea, la ora 23:57. 'Odată cu acest sunet dubios, s-a întrerupt și emisia la TV'
CANCAN.RO
Cod roșu de viscol și ninsori abundente în România, emis de meteorologii de la Severe Weather Alert
GANDUL.RO
Ministrul Justiţiei: La sfârşitul lunii martie cred că SIIJ poate fi desfiinţată. "Această Secţie şi-a ratat rolul pe care l-ar fi putut avea"
ULTIMA ORǍ
vezi mai multe