- Home
- Economic
- BUCUREŞTI, (03.09.2014, 14:15)
- Luiza Chiroiu
- Home
- Politic
- Economic
- Social
- Externe
- Sănătate
- Sport
- Life-Inedit
- Meteo
- Healthcare Trends
- Economia digitală
- Angajat în România
- Ieși pe plus
- Video
TOPUL competitivităţii economice: România a urcat 17 poziţii, până pe locul 59, dar se află sub Bulgaria
România a înregistrat un avans de 17 poziţii, de pe locul 76 pe locul 59 în clasamentul competitivităţii economice întocmit anual de Forumul Economic Mondial (WEF), plasându-se peste ţări ale Uniunii Europene (UE) ca Ungaria, Grecia sau Croaţia, dar sub Bulgaria, Cipru, Letonia sau Polonia.
Urmărește
917 afișări
TOPUL competitivităţii economice: România a urcat 17 poziţii, până pe locul 59, dar se află sub Bulgaria (Imagine: Publimedia/Shutterstock)
În ceea ce priveşte ţările vecine, România este surclasată doar de Bulgaria, aflată pe locul 54, potrivit Indicelui Global al Competitivităţii ediţia 2014-2015, publicat miercuri de WEF.
În schimb, Ungaria se situează cu o poziţie în spatele României, pe 60, în timp ce Ucraina, Republica Moldova şi Serbia nu se regăsesc printre primele 70 de economii ale lumii, după criteriile competitivităţii.
Dintre statele UE, România depăşeşte Ungaria, Croaţia, Grecia, Slovenia şi Slovacia în ceea ce priveşte competititvitatea economiei naţionale.
ULTIMELE ȘTIRI
-
O navă a Rusiei s-a scufundat în largul Spaniei în urma unei explozii. De ce analișii privesc accidentul cu suspiciune
-
Nou record al numărului de investitori activi la Bursa de Valori
-
Cum sărbătoresc europenii Crăciunul? Tradiţii unice şi fascinante din diferite culturi
-
Israelul vrea ca grupul rebel Houthi să fie desemnat organizaţie teroristă
Economia românească stă cel mai bine la capitolul eficienţă, pe locul 50 în lume, şi cel mai prost în ceea ce priveşte inovaţia - poziţia 78.
Criteriile privind eficienţa includ accesul la educaţie şi calificare, eficienţa pieţei de consum şi a pieţei muncii, gradul de dezvoltare a pieţei financiare, gradul de tehnologizare a economiei, dar şi mărimea pieţei interne.
Capitolul inovaţie se referă atât la aspectul implicit al inovaţiilor aduse de economia locală, cât şi la "gradul de sofisticare" a mediului de afaceri.
În privinţa cerinţelor de bază ale unei economii de piaţă, precum gradul de dezvoltare instituţională, infrastructura, mediul macroeconomic şi accesul la servicii de sănătate şi educaţie primară, România se plasează pe locul 77 în lume.
Cei mai importanţi factori care împiedică dezvoltarea unei afaceri în România sunt lipsa surselor de finanţare, nivelul ridicat al taxelor, infrastructura slab dezoltată şi corupţia, potrivit raportului.
Cea mai competitivă economie din lume este Elveţia, urmată de Singapore, Statele Unite ale Americii, Finlanda, Germania, Japonia, Hong Kong, Olanda, Marea Britanie şi Suedia.
Analiza WEF este realizată pe 144 de economii ale lumii, iar calcularea indicelui competitivităţii se face pe baza unui complex de factori, precum prevederile legislative dintr-o ţară, produsul intern brut şi rata inflaţiei, calitatea infrastructurii, a sistemelor de educaţie şi sănătate şi caracteristicile pieţelor respectivului stat.
Citește pe alephnews.ro: Netanyahu a declarat că există progrese în negocierile cu Hamas în Gaza. O rachetă lansată de Houthi a fost interceptată deasupra Israelului
Citește pe www.zf.ro: S-a terminat cu sunatul după doctori, vânatul de programări şi aşteptatul. 2025 va fi anul revoluţiei tehnologice şi în sănătate. Ce vor putea face pacienţii în viitorul apropiat. VIDEO
Citește pe www.zf.ro: Cum poate România să ajungă o forţă în regiune şi să lase în urmă toţi vecinii
Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.
De Crăciun, dăruiește din suflet: Prințul William urmează pașii caritabili ai mamei sale, prințesa Diana
S-a terminat cu sunatul după doctori, vânatul de programări şi aşteptatul. 2025 va fi anul revoluţiei tehnologice şi în sănătate. Ce vor putea face pacienţii în viitorul apropiat. VIDEO
Warren Buffett a spus cândva că o casă poate să fie un coşmar dacă ochii cumpărătorului sunt mai mari decât portofelul său. Totuşi, crede că investiţia sa de 31.500 de dolari este una dintre cele mai bune
Oficial Direcţia Informaţii Militare: este un grad de probabilitate scăzut pentru o confruntare Rusia – NATO
Ministrul Justiţiei: La sfârşitul lunii martie cred că SIIJ poate fi desfiinţată. "Această Secţie şi-a ratat rolul pe care l-ar fi putut avea"
ULTIMA ORǍ
vezi mai multe