Topul ocupaţiilor în care femeile din România câştigă mai mult decât bărbaţii

Tehnicieni de protetică dentară, tinichigii, tehnicieni de reţele de calculatoare, constructori de acoperişuri şi controlori de trafic aerian sunt ocupaţiile în care femeile din România câştigă mai bine decât bărbaţii, arată datele centralizate de ZF pe baza informaţiilor de la Statistică.

Urmărește
2531 afișări
Imaginea articolului Topul ocupaţiilor în care femeile din România câştigă mai mult decât bărbaţii

Topul ocupaţiilor în care femeile câştigă mai mult decât bărbaţii

Cea mai mare diferenţă de venituri este la ocupaţia de tehnician de protetică medicală şi dentară, unde femeile (care reprezintă 69% din totalul celor circa 300 de angajaţi cu această ocupaţie) au avut în 2020 venituri medii brute în valoare de aproape 7.000 de lei brut (circa 4.000 de lei net), cu 72% mai mult decât nivelul veniturilor încasate de bărbaţii cu aceeaşi ocupaţie.

Controlor de trafic aerian este ocupaţia în care femeile câştigă cel mai mult: aproape 32.000 de lei brut pe lună, cu 37% mai mult decât un bărbat

Diferenţele de venituri între femei şi bărbaţi variază între 12% şi 72% în top 30 ocupaţii în care femeile câştigă mai mult decât bărbaţii, pe aceleaşi roluri.

În medie, o femeie câştigă în România cu 2% mai puţin decât un angajat bărbat

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici