- Home
- Economic
- BUCUREŞTI, (17.09.2012, 17:10)
- Marius Oncu ,
- Home
- Politic
- Economic
- Social
- Externe
- Sănătate
- Sport
- Life-Inedit
- Meteo
- Healthcare Trends
- Economia digitală
- Angajat în România
- Ieși pe plus
- Video
Topul superbogaţilor din Europa. Pe ce loc se clasează România
Numărul superbogaţilor din România, cu o avere de peste 30 milioane dolari, s-a menţinut constant în intervalul august 2011-iulie 2012, la 125, însă valoarea averilor cumulate a coborât cu 8,4%, de la 15 miliarde dolari la 14 miliarde dolari, potrivit unui studiu al firmei de cercetare Wealth-X.
Urmărește
2020 afișări
Topul superbogaţilor. Pe ce loc se clasează România (Imagine: Shutterstock)
România se plasează astfel pe poziţia 26 în rândul a 45 de state europene analizate, la distanţă de Monaco, pe 25 cu 195 de superbogaţi, şi înaintea Belarusului, locul 27 cu 115 persoane cu avere mai mare de 30 de milioane de dolari.
La nivel european, România devansează doar state cu o populaţie mult mai mică.
Top 10 european este condus de Germania, cu 15.770 de superbogaţi şi avere de 2.050 miliarde de dolari, urmată de Marea Britanie, cu 10.515 persoane în această categorie cu o avere cumulată de 1.325 miliarde de dolari, Elveţia, 5.595 superbogaţi cu 655 miliarde de dolari, Franţa, (4.100 bogaţi cu peste 30 de milioane de dolari), Italia (1.940), Spania (1.520), Norvegia (1.370), Olanda (1.205), Rusia (1.145) şi Suedia (990).
ULTIMELE ȘTIRI
-
Ce înseamnă să fii președinte? Alexander Lukașenko spune că este treaba unui bărbat: „Doamne ferește să fie aleasă o femeie în Belarus”
-
Sorin Grindeanu anunţă că se va circula de săptămâna viitoare pe încă 32 de kilometri din Autostrada Moldovei
-
Armata israeliană susţine că a ucis un comandant al organizaţiei Jihadul Islamic Palestinian
-
Viktor Orban afirmă că UE trebuie să regândească sancţiunile aplicate Rusiei. Care este explicaţia lui
Ultimele cinci locuri sunt ocupate de Estonia (40 superbogaţi), Macedonia (35), Muntenegru (21), Andora (19) şi Malta (16).
Dintre ţările din Europa Centrală şi de Est, Polonia se situează cel mai sus în top, pe 13, cu 775 de superbogaţi, cu avere totală de 90 de miliarde de dolari, Grecia pe 20, cu 455 de persoane a căror avere se ridică la 50 de miliarde de dolari, urmată de Ucraina (19), cu 480 de persoane şi 55 miliarde de dolari, şi Ungaria (locul 22), cu 365 persoane cu avere de 40 de miliarde de dolari. Croaţia şi Cehia ocupă împreună locurile 23 şi 24, la egalitate cu câte 260 de superbogaţi şi averi cumulate de câte 30 de miliarde de dolari.
În urma României se află Serbia (locul 29), cu 90 de persoane cu 11 miliarde de dolari, Moldova (33), cu 75 de persoane şi 8 miliarde de dolari, şi Slovenia (34), cu 70 superbogaţi şi 8 miliarde de dolari.
Slovacia, Cipru şi Bulgaria sunt la egalitate pe locul 38, cu câte 45 de persoane cu avere de peste 30 de milioane de dolari, care deţin în total, în fiecare din cele trei ţări, câte 5 miliarde de dolari.
În Europa îşi au reşedinţa 53.441 de superbogaţi, cu o avere de aproape 7.000 de miliarde de dolari. În ultimul an, Europa a înregistrat o reducere de aproape 2% a numărului de persoane cu averi de peste 30 de milioane de dolari.
Spania, Italia şi Franţa au avut cele mai mari scăderi în privinţa populaţiei de superbogaţi, în timp ce Luxembourg şi Danemarca au avut cele mai mari creşteri.
Mulţi milionari au devenit în ultimul an devenit mai puţin bogaţi, arată studiul Wealth-X, în timp ce miliardarii, susţinuţi de echipe mari de specialişti în administrarea averilor, au trecut mai bine prin ultimul an de criză.
La nivel global, numărul persoanelor cu peste 30 de milioane de dolari a urcat la 187.380, dar averea cumulată a acestora a coborât cu 1,8%, la 25.800 de miliarde de dolari. Numărul miliardarilor a avansat însă cu 9,4%, la 2.160 persoane, iar averea acestora cu 14%, la 6.200 de miliarde de dolari.
Raportul World Ultra Wealth al Wealth-X se află la a doua ediţie şi vizează doar persoanele cu averi de la 30 de milioane de dolari în sus Sunt luate în calcul acţiunile deţinute la companii listate sau nelistate, investiţii în imobiliare, colecţii de artă, avioane, bani şi alte active.
Citește pe alephnews.ro: Eva Longoria dezvăluie că familia ei nu mai locuiește în Statele Unite după victoria lui Trump. Unde s-a mutat actrița
Citește pe www.zf.ro: Încă o insolvenţă zguduie piaţa: Unul dintre cele mai cunoscute branduri româneşti a cedat şi a intrat în insolvenţă
Citește pe www.zf.ro: Black Friday-ul care sparge toate recordurile. Cum s-a ajuns aici
Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.
Încă o insolvenţă zguduie piaţa: Unul dintre cele mai cunoscute branduri româneşti a cedat şi a intrat în insolvenţă
Dezastru pentru un gigant din tehnologie, care concediază mii de oameni pentru a deveni competitiv într-un domeniu unde o singură companie deţine 80% din piaţa
Oficial Direcţia Informaţii Militare: este un grad de probabilitate scăzut pentru o confruntare Rusia – NATO
Adriana Bahmuțeanu, atac la adresa Mihaelei Botezatu și a lui Honorius: „Am fost sunată de Maximus, care în cele 3 zile nu…”
CANCAN.RO
Ce a pățit un pensionar de 92 de ani, după ce a angajat o menajeră ROMÂNCĂ mult mai tânără
GANDUL.RO
Ministrul Justiţiei: La sfârşitul lunii martie cred că SIIJ poate fi desfiinţată. "Această Secţie şi-a ratat rolul pe care l-ar fi putut avea"
ULTIMA ORǍ
vezi mai multe