- Home
- Economic
- BUCUREŞTI, (01.04.2013, 12:50)
- Cristina Cuncea
- Home
- Politic
- Economic
- Social
- Externe
- Sănătate
- Sport
- Life-Inedit
- Meteo
- Healthcare Trends
- Economia digitală
- Angajat în România
- Ieși pe plus
- Video
TOPUL ţărilor cu cei mai mulţi bogaţi din Europa. În România, aproape 140 de români au active de cel puţin 30 milioane de dolari
Aproape 140 de persoane din România deţin active nete de minimum 30 milioane de dolari, iar numărul acestora ar putea creşte cu o treime până în 2022, potrivit unui studiu asupra averilor private globale realizat de compania Knight Frank.
Urmărește
2467 afișări
Germania, ţara cu cei mai mulţi bogaţi din Europa. În România, aproape 140 de români au active de cel puţin 30 milioane de dolari (Imagine: Mediafax Foto/AFP)
În Europa, numărul persoanelor cu active de minim 30 milioane de dolari a crescut cu 632 în ultimul an (de la 53.538 la 54.170) şi se estimează o creştere cu 31% în următoarea decadă. Cele mai multe persoane bogate din Europa se găsesc în Germania (16.192), Marea Britanie (10.373) şi Elveţia (5.657).
România are cei mai puţini oameni bogaţi din cele 22 de ţări europene analizate.
Totodată, Europa numără în prezent 708 miliardari (cei mai mulţi din lume), dintre care 149 locuiesc în Germania, tot atâţia în Marea Britanie şi 102 în Rusia.
ULTIMELE ȘTIRI
-
LIVE UPDATE. Alegeri în SUA. Urnele încep să se închidă în mai multe state, vin primele rezultate. Kamala Harris și Donald Trump duc o luptă strânsă pentru Casa Albă și Congres
-
Netanyahu plănuieşte să-i concedieze şi pe şefii IDF şi Shin Bet - surse
-
Noul ministru al Apărării din Israel are origini româneşti. Cine este Israel Katz
-
Protestatarii încep să se adune la Ierusalim şi Tel Aviv după ce Gallant a fost demis
"România numără în prezent 137 de persoane bogate, cu o previziune de creştere în următoarea decadă de 34% (până la 184 persoane în 2022); în timp ce Polonia înregistrează 799 persoane bogate (cu estimare de creştere la 1.128 până în 2022), iar în Cehia se află 237 de astfel de persoane (cu estimare de creştere până la 367 în 2022)", se arată într-un comunicat al firmei The Advisers, biroul asociat reţelei Knight Frank în România.
La nivel global, în 2012 numărul persoanelor ultra-bogate din lume a crescut cu 5% (8.700 de noi persoane). Autorii studiului estimează ca acest segment de populaţie va creşte cu 50% în următorii zece ani (cu 95.830 persoane), atingând un număr total de 285.666 de persoane la nivel global. Majoritatea acestor persoane trăiesc în prezent în America de Nord – 65.579.
În următorii 10 ani cea mai rapidă creştere a averilor se va înregistra în Asia şi America Latină, iar până în 2022 una din 10 cele mai bogate persoane din lume va locui în America Latină.
Monaco, Londra şi New York sunt destinaţiiile preferate de cei mai bogaţi oameni din lume. Monaco rămâne cea mai scumpă ţară din acest punct de vedere, o reşedinţă de lux putând fi tranzacţionată la un preţ care variază între 57.600 şi 63.700 dolari pe metru patrat.
Studiul a fost realizat de Knight Frank în rândul bazei sale de 15.000 clienţi cu averi totalizând peste un trilion de dolari.
Pe fundalul instabilităţii economice se observă orientarea persoanelor bogate către proprietăţile rezidenţiale de lux în zone consacrate, ca o alternativă mai sigură de investiţie.
New York a atins cel mare nivel de achiziţii de lux din ultimii 25 de ani, în ultimul trimestru al anului 2012, graţie crizei financiare care a debutat în anul 2008 şi a situaţiei economice generale, care a permis punerea spre vânzare a unor proprietăţi foarte exclusiviste, nou construite.
Cei care investesc în piaţa rezidenţială de lux provin din Rusia sau China şi Hong Kong. Pe lângă puternica prezenţă de pe piaţa din Londra, ruşii îşi măresc investiţiile în New York, Miami, precum şi în zona care se bucură de un interes în creştere continuă, America Latină. În Orientul Mijlociu, Dubai se diferenţiază cu o creştere puternică de 20% a locuinţelor de lux.
În ceea ce priveşte investiţiile în zona hobby-urilor şi pasiunilor, potrivit Knight Frank Luxury Investment Index, automobile clasice ocupă primul loc în preferinţele bogaţilor lumii, valoarea achiziţiilor în acest segment crescând în ultimii 10 ani cu 395%. În Europa, lucrările de artă rămân obiectele de colecţie preferate ca investiţie de persoanele bogate.
Citește pe alephnews.ro: Greșesc sau nu sondajele americane? Care sunt cele 3 scenarii în care ar putea câștiga Kamala Harris alegerile din SUA
Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.
Rezultatele din șapte state swing vor decide Președintele SUA. Republicanii susțin că Trump va lua Pennsylvania, care are cele mai multe voturi electorale
Dezastru în industria auto: Producătorul german de piese auto Schaeffler a anunţat că dă afară 4.700 de persoane. În septembrie, gigantul german a trimis înştiinţări de şomaj tehnic angajaţilor de la fabrica din Braşov
Se adună nori de criză. Un uriaş magazin din China, pe care unul dintre cei mai bogaţi oameni din lume a vrut să îl umple ochi cu haine, genţi şi pantofi de milioane de euro, acum stă gol şi abandonat. Să fie acesta primul semn că şi în buzunarele bogaţilor a început să bată vântul?
Oficial Direcţia Informaţii Militare: este un grad de probabilitate scăzut pentru o confruntare Rusia – NATO
Cum e ca socru Ion Țiriac! Sorana Cîrstea, iubita fiului său, a dezvăluit latura mai puțin ştiută a magnatului
PROSPORT.RO
Ce s-a ales de averea Ronei Hartner. Motivul pentru care fiica ei nu a primit o moștenire prea mare
CANCAN.RO
„Eu sunt Ilinca”. Soția lui George Simion anunță o surpriză editorială în podcast-ul lui Codin Maticiuc
GANDUL.RO
Ministrul Justiţiei: La sfârşitul lunii martie cred că SIIJ poate fi desfiinţată. "Această Secţie şi-a ratat rolul pe care l-ar fi putut avea"
ULTIMA ORǍ
vezi mai multe