Prevederile sunt cuprinse într-un proiect de ordin comun al miniştrilor Agriculturii şi Sănătăţii.
Refractometrul poate fi folosit pentru determinarea compoziţiei unui amestec, iar cele mai ieftine aparate costă între 200 şi 400 de lei.
Magiunul de prune este definit în proiectul de act normativ drept o pastă groasă, omogenă, obţinută prin fierberea prunelor proaspete după îndepărtarea părţilor necomestibile, fără adaos de zahăr/zaharuri sau de produse alimentare ce conţin monozaharide sau dizaharide utilizate pentru proprietăţile lor îndulcitoare.
La fabricarea magiunului pot fi utilizate, potrivit ministerelor Agriculturii şi Sănătăţii, nuci, seminţe de oleaginoase, cum ar fi seminţe de floarea-soarelui, seminţe de dovleac, seminţe de susan sau seminţe de pin, alune de pădure, caju, castane, fistic, migdale, nuci Brazilia, nuci Macadamia sau nuci Pecan.
Materia primă pentru fabricarea magiunului de prune o reprezintă exclusiv prunele proaspete, respectiv toate soiurile care se pretează fabricării acestui produs.