- Home
- Economic
- TOKYO, (09.04.2014, 10:07)
- Vlad Popescu
- Home
- Politic
- Economic
- Social
- Externe
- Sănătate
- Sport
- Life-Inedit
- Meteo
- Healthcare Trends
- Economia digitală
- Angajat în România
- Ieși pe plus
- Video
Toyota recheamă pentru reparaţii 6,7 milioane de autovehicule la nivel global
Toyota, cel mai mare producător de automobile la nivel mondial, a rechemat pentru verificări şi reparaţii 6,76 milioane de autovehicule aflate în circulaţie în întreaga lume, printre care se numără şi modele Yaris şi RAV4.
Urmărește
198 afișări
Toyota recheamă pentru reparaţii 6,7 milioane de autovehicule la nivel global (Imagine: Mediafax Foto/AFP)
Campania cuprinde cinci rechemări pentru probleme diferite şi vizează 27 de modele Toyota, un model Pontiac şi un Subaru, potrivit unui email transmis de Toyota şi citat de Bloomberg.
Unele modele sunt implicate în mai multe din cele 5 rechemări, astfel că numărul total de vehicule care trebuie verificate şi reparate se ridică la 6,39 milioane, a precizat Toyota.
Grupul japonez a subliniat că nu are cunoştinţă despre răniţi sau victime omeneşti ca urmare a problemelor care au determinat rechemările.
ULTIMELE ȘTIRI
-
Armistițiul de Crăciun a reprezentat un moment istoric în timpul Primului Război Mondial. Cum s-a produs acest lucru
-
UE s-ar putea extinde: O ţară din Europa vrea să organizeze un referendum pentru a adera la UE
-
Dronele ucrainene ar fi distrus un depozit de muniţie rusesc în regiunea Rostov
-
Avertismentul unor lideri europeni: NATO nu poate apăra Europa fără SUA în faţa Rusiei
Defecţiunile sunt diverse, vizând cablurile electrice, scaunele sau sistemul de pornire a motorului.
Toyota şi-a îmbunătăţit în ultimii ani procesele de control intern şi procedurile de rechemare, după scandalul din 2009-2010, când producătorul japonez a fost nevoit să cheme pentru reparaţii peste 10 milioane de maşini şi a fost amendat de autorităţi pentru că ar fi încercat să ascundă anumite informaţii privind automobilele defecte.
General Motors, cel mai mare producător auto american, a lansat recent o campanie de rechemare care vizează peste 2,6 milioane de autovehicule, defecţiunile cauzând numeroase accidente, cu 13 morţi. Compania americană este acuzată că a avut cunoştinţă de probleme încă din 2001, dar a evitat să acţioneze din cauza costurilor ridicare presupuse de remedierea defectelor.
Acţiunile Toyota s-au prăbuşit cu până la 5% pe bursa de la Tokyo după anunţ, dar au revenit ulterior, afişând un declin de 3,8% faţă de închiderea din şedinţa anterioară.
Toyota a plătit în luna martie o amendă de 1,2 miliarde de dolari în Statele Unite, pentru a stinge investigaţiile guvernului privind defecţiunile automobilelor şi campaniile de rechemări. Compania a admis neregulile şi s-a supus evaluării de către auditori independenţi care vor urmări practicile de raportare a problemelor de siguranţă.
Grupul japonez a mai rechemat în luna februarie 1,9 milioane de modele Prius cu propulsie hibridă, reprezentând mai mult de jumătate din numărul total de Prius-uri vândute de la debutul modelului, cu 17 ani în urmă. Compania va moderniza software-ul modelelor Prius pentru a remedia o eroare care poate cauza oprirea motorului.
În pofida rechemărilor, Toyota estimează pentru anul fiscal încheiat la 31 martie un profit record de aproape 19 miliarde de dolari şi a stabilit pentru acest an o ţintă de vânzări de 10,32 milioane de autovehicule. Toyota a fost cel mai mare producător auto din lume în 2012 şi 2013, devansând General Motors şi Volkswagen.
Citește pe alephnews.ro: „Capace cu suflet” de Crăciun: Cum transformă Anca Tătaru deșeurile în speranță
Citește pe www.zf.ro: S-a terminat cu sunatul după doctori, vânatul de programări şi aşteptatul. 2025 va fi anul revoluţiei tehnologice şi în sănătate. Ce vor putea face pacienţii în viitorul apropiat. VIDEO
Citește pe www.zf.ro: Cum poate România să ajungă o forţă în regiune şi să lase în urmă toţi vecinii
Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.
Asociația Caiac Smile împarte bucurie persoanelor cu dizabilități. Ionuț Stancovici: „Avem foarte multe proiecte prin care să-i ajutăm pe cei care au nevoie”
S-a terminat cu sunatul după doctori, vânatul de programări şi aşteptatul. 2025 va fi anul revoluţiei tehnologice şi în sănătate. Ce vor putea face pacienţii în viitorul apropiat. VIDEO
Warren Buffett a spus cândva că o casă poate să fie un coşmar dacă ochii cumpărătorului sunt mai mari decât portofelul său. Totuşi, crede că investiţia sa de 31.500 de dolari este una dintre cele mai bune
Oficial Direcţia Informaţii Militare: este un grad de probabilitate scăzut pentru o confruntare Rusia – NATO
Omul care l-a împușcat pe Ceaușescu rupe tăcerea! Ultima dorință a dictatorului: „Nu doresc nimănui...”
GANDUL.RO
Ministrul Justiţiei: La sfârşitul lunii martie cred că SIIJ poate fi desfiinţată. "Această Secţie şi-a ratat rolul pe care l-ar fi putut avea"
ULTIMA ORǍ
vezi mai multe
ŞTIRILE ZILEI
-
astăzi, 15:34
Avertismentul unor lideri europeni: NATO nu poate apăra Europa fără SUA în faţa Rusiei
-
astăzi, 14:43
LIVE TEXT Războiul din Ucraina, ziua 1036. Drone ucrainene distrug un depozit de muniţie rusesc în regiunea Rostov, potrivit SBU / Rusia lansează un atac masiv cu rachete şi drone asupra Ucrainei în dimineaţa de Crăciun / Kievul simplifică achiziţiile de drone şi echipamente de război electronic