Video TRAFIC AERIAN perturbat: Întârzieri de peste o oră la decolarea aeronavelor de pe Aeroportul Otopeni din cauza degivrării/ O cursă anulată şi trei întârziate pe Aeroportul Timişoara

Aeronavele care decolează din Bucureşti, sâmbătă, pot înregistra întârzieri de 40-50 de minute, a informat Compania Naţională de Aeroporturi Bucureşti (CNAB).

Urmărește
2527 afișări

În această noapte, reprezentanţii Companiei au intervenit constant cu utilajele, astfel încât pistele, platformele, căile de rulare, dar şi căile de acces rutiere sunt curate şi au aderenţa bună.

„Stratul de gheaţă depus pe aeronave se îndepărtează prin degivrare, care se efectuează cu pasagerii la bord, chiar înainte de decolare. Acesta este motivul pentru care apar întârzieri la decolare de 40-50 minute”, au explicat reprezentanţii CNAB.

Având în vedere că fenomenul de freezing rain afectează şi şoselele, Compania de Aeroporturi le-a recomandat pasagerilor să-şi ia toate măsurile pentru a ajunge în siguranţă şi la timp la aeroport.

De asemenea, din cauza condiţiilor meteo, patru curse care trebuiau să ajungă la Bucureşti în această dimineaţă au fost anulate, deoarece nu au mai putut decola la timp.

Una dintre cursele anulate este cea Wizz Air W63210 de la Malmo, care trebuia să aterizeze la 0:55, iar alte trei sunt rute interne de la Tarom - Timişoara (6:45), Suceava (6:55) şi Chişinău (6:55).

CNAB,după întârzierile de pe Otopeni: Degivrarea cade în responsabilitatea fiecărei companii aeriene

Degivrarea aeronavelor proprii cade în responsabilitatea fiecarei companii aeriene, precizează reprezentanţii Companiei Naţionale Aeroporturi Bucureşti. Multe curse aeriene înregistrează întârzieri care ajung şi la două ore, din cauza procedurii de îndepărtare a stratului de gheaţă de pe avioane.

Reprezentanţii Companiei Naţionale Aeroporturi Bucureşti precizează, în condiţiile în care multe curse aeriene de pe Aeroportul Henri Coandă bucureşti au întârzieri care depăşesc şi două ore, că degivrarea aeronavelor cade în responsabilitatea fiecărei companii aeriene în parte.

"Pe aeroporturile pe care operează, companiile aeriene încheie contracte de handling cu operatori autorizaţi. Aceste contracte includ, când este cazul, şi prestarea serviciilor de degivrare a aeronavelor. Administraţia unui aeroport nu poate interveni în alegerea, de către compania aeriană, a agentului de handling, selecţia făcându-se pe o piaţă concurenţială", potrivit sursei citate.

Compania Naţională Aeroporturi Bucureşti susţine că are ca atribuţii deszăpezirea şi degivrarea suprafeţei de miscare (piste, căi de rulare, platforme de staţionare a aeronavelor) şi a drumurilor de acces (rutier sau pietonal).

"Degivrarea aeronavelor este obligatorie pentru siguranţa zborului. Această se efectuează cu pasagerii la bord, pentru ca timpul dintre finalul degivrarii şi decolare să fie cât mai scurt. Dacă, până la decolare, se depune din nou strat de gheaţă sau zăpadă, degivrarea se reia. În condiţii de freezing rain, când stratul de gheaţă format pe aeronava este substanţial, degivrarea este mai dificilă şi se face de regulă în două treceri. Pilotul comandant răspunde de siguranţa zborului, inclusiv a pasagerilor şi echipajului, şi nu va decola dacă aeronava nu este bine degivrată", arată CNAB.

Pe aeroportul Henri Coandă acţionează patru agenţi de handling autorizaţi, inclusiv pentru degivrare, fiecare fiind în relaţii contractuale directe cu operatorii aerieni pe care îi deservesc.

O cursă anulată şi trei întârziate de pe Aeroportul Timişoara, din cauza ninsorii

O cursă aeriană a fost anulată, iar alte trei zboruri au suferit întârzieri, sâmbătă dimineaţa, de pe Aeroportul Internaţional Timişoara, din cauza ninsorii şi a viscolului, traficul desfăşurându-se în condiţii de iarnă, transmite corespondentul MEDIAFAX.

Potrivit reprezentanţilor Aeroportului Internaţional Timişoara, sâmbătă dimineaţa, o cursă spre Bucureşti a fost anulată.

De asemenea, din cauza ninsorii şi a viscolului, alte trei curse vor decola cu întârziere.

Astfel, avionul care trebuia să decoleze din Timişoara spre Tel Aviv (Israel) la ora 06.10, precum şi cel spre Bergamo (Italia), de la ora 06.25, au o întârziere de peste trei ore. De asemenea, cursa spre Bucureşti de la ora 08.25 a suferit o întârziere de aproape două ore.

“Aeroportul Internaţional Timişoara este funcţional, dar se operează în condiţii de iarnă. Se lucrează constant din această noapte la curăţarea pistei şi a platformei, dar este nevoie să se intervină de mai multe ori, din cauza viscolului”, au informat reprezentanţii Aeroportului Internaţional Timişoara.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici